2018 a fost un an bogat pentru Editura RAO, care a lansat mai multe cărți de succes, o dovadă în plus că lumea n-a încetat să citească. Anul acesta, la Bookfest, RAO ne face alte surprize plăcute, invitându-ne să-i cunoaștem autorii. Printre ei, E. O. Chirovici, autorul român cu cel mai mare succes internațional din toate timpurile, invitat la București să-și lanseze cel mai recent succes, Cartea Secretelor.
E.O. Chirovici, cel mai tradus autor român contemporan, vine la București să-și lanseze cel mai recent succes: Cartea Secretelor. Sâmbătă, 1 iunie, la ora 13, la standul editurii RAO, îi puteți pune întrebări și cere autografe. Cartea Secretelor a apărut în peste 20 de țări (printre care Anglia, Olanda, Germania, Franța). Daily Telegraph, la apariția Cărții secretelor în UK: „O colecție de scamatorii încântătoare… Dacă moda romanelor polițiste atât de minuțios construite pare să fi trecut, asta se întâmplă probabil și pentru că puțini scriitori sunt în stare să ofere astăzi ceea ce oferă Chirovici.”
Invitat: actorul Horațiu Mălăele
Cartea Secretelor apare la puțin timp după ce primul succes internațional al lui E.O. Chirovici, Cartea Oglinzilor, a fost tradusă în 39 de limbi și l-a transformat peste noapte într-un autor recunoscut în lume. Despre acest al doilea mare succes, autorul mărturisește în Mulțumirile de la sfârșitul romanului : „Ei bine, cartea asta a fost una dificilă. Am scris prima variantă în limba română, în urmă cu 6 ani, pe când locuiam la aproape 40 km nord-vest de Londra, într-un oraș pe nume Hemel Hempstead, pe care am publicat-o în țară cu titlul O amintire de la Paris. N-am fost mulțumit de rezultat, așa că am scris o a doua versiune, după un an, în Reading, Berkshire, unde mă mutasem între timp, de data aceasta în limba engleză. Am terminat-o în 3 luni, însă am păstrat-o în computer încă 3 ani. În acea perioadă am publicat două cărți de non ficțiune și am continuat să șlefuiesc Cartea Oglinzilor, romanul care avea să-mi schimbe viața, transformându-mă peste noapte într-un autor internațional, tradus în 39 de limbi de cele mai importante edituri din lume. La vremea aceea aveam conturate o mlțime de proiecte noi, dar această poveste în mod particular era ca un cui înfipt în tâmpla mea. Am simțit că, dacă nu reușesc să deslușesc până la capăt această poveste, mă va bântui întreaga viață.”
Din fericire pentru noi, dl Chirovici a deslușit povestea și ne-o spune și nouă. Cartea este o traducere din limba engleză de Irina Brandrabur și a apărut anul trecut la RAO. Un intrigă polițistă captivantă, care mai urmează un fir: cel psihologic. Oare ceea ce ne amintim dintr-un eveniment traumatizant pentru noi este ceea ce s-a întâmplat și în realitate? Timpul vindecă? Cartea începe cu două extrase motto, care te pun pe gânduri: „Niciodată real, mereu adevărat” (Antonin Artaud) și „Nu există prezent sau viitor, ci numai trecutul, care se întâmplădin nou și din nou – acum” (Eugene O`Neill, Lungul drum al zilei către noapte).
Alți invitați RAO la Bookfest 2019
Joi, 30 mai, la ora 17.00, vă puteți întâlni cu Alex Mihai Stoenescu, autorul Tratatului de istoriografie generală – Mitul ca izvor al istoriei. Împreună cu academician Răzvan Theodorescu, autorul vă provoacă la o discuție interesantă, ce pornește de la ideea că lumea miturilor continuă să trăiască în omul modern și în sistemul său de relaționare socială.
Vineri, 31 mai, la ora 16.00, RAO ne invită la prezentarea cărții noii versiuni a celebrului roman Invenția lui Morel, al scriitorului argentinian Adolfo Bioy Casares, o carte despre care Jorge Luis Borges spunea că este perfectă. și invitații săi. Vor fi prezenți traducătoarea cărții, Tudora Șandru-Mehedinți și invitații ei.
Tot vineri, 31 mai, la ora 18.00, iubitorii de literatură română autentică sunt invitați la lansarea celui mai recent volum al lui Ștefan Mitroi, Goarna lui Tuturuz. Despre carte dar și despre scriitura lui Ștefan Mitroi vor vorbi criticul literar Radu Voinescu și poetul Ioan Es. Pop. Goarna lui Tuturuz este povestea alcătuită din poveștile spuse de fotografiile de pe pereții caselor, de obiectele dinăuntrul acestora, de dealul pe care s-a aflat cătunul părăsit de oameni, de biserica de pe deal. O poveste incredibilă despre acele lucruri care ne înconjoară și care vor să pornească la drum după viața de care pare să le fie dor.
Sâmbătă, 1 iunie, Eliza Ene-Corbeanu revine cu o continuare a lucrării Viața la Curte, despre care criticul Alex. Ștefănescu scria : „Lucrarea îl captivează pe cititor de la prima pagină. Autoarea recurge la o combinație de patetism și logică, imposibil de ignorat, chiar și de cineva apatic. Scrisul ei este un adevărat cocteil Molotov literar, care aruncă în aer orice formă de indiferență. Informațiile bine sistematizate, rationamentele detectivistice, setea arzătoare de dreptate, solidaritatea umană, dar și spiritul justițiar, care devine uneori spirit vindicativ, concurează deopotrivă la reconstituirea și rejudecarea unor cazuri dramatice”. Sâmbătă, la ora 15.00, va avea loc lansarea volumului Viața la curte: Suflete rătăcite – Jurnalul unor criminali. Invitați : Denise Rifai, realizator tv, jurnalistul Dan Andronic, dr. Florian Bichir, istoric.
Sâmbătă,1 iunie, la ora 17.00, o puteți întâlni pe Ioana Lee, cu 19 secrete japoneze pentru o viață mai bună. După Ai Suru, trilogia care i-a cucerit pe cititori, Ioana Lee revine cu un volum despre cum să trăiești mai bine, cum să-ți faci viața mai frumoasă și mai împlinită. 19 secrete japoneze pentru o viață mai bună „este despre compasiune, despre grijă şi despre a şti că nu eşti singur, datorită cunoştinţelor japoneze pe care le‑am adunat şi aplicat până acum în viaţa mea”, spune autoarea în deschiderea cărții.
Duminică, 2 iunie, RAO continuă seria evenimentelor cu două volume de nonficțiune: Operațiunea Oculta și România în timpul mareșalului Antonescu, semnate de istoricul Florian Bichir. Astfel, duminică, la ora 13.00, la standul Editurii RAO, va avea loc lansarea celor două lucrări, urmată de o sesiune de autografe.
- Casa Dusita lansează Pelagos, noua senzație parfumată a verii - May 24, 2024
- Primark va deschide un magazin și la Cluj-Napoca - May 14, 2024
- Fără azil: capitolul neștiut din povestea Annei Frank - April 12, 2024
Comments