Ai răcit? Nu te grăbi să iei antibiotice, încearcă întâi câteva remedii homeopate. Acestea se bazează pe capacitatea organismului de a se vindeca singur. De aceea, în homeopatie, anamneza (consultul medicului, datele pe care acesta le adună interogând bolnavul asupra apariției și evoluției bolii de care suferă, asupra antecedentelor ei) este foarte importantă.
“Intr-o răceală, medicul homeopat va incerca mai intai sa afle factorul homeopat (expunere la ploaie, vânt, frig) și cum a debutat. Va culege date despre febra (ora, moment al zilei, debut brusc sau homeopat, febra generalizata sau localizata central cu extremitati reci), aspectul si starea generala a copilului (tegumente palide sau rosii, transpirate sau nu, copil molesit sau, din contra, homeop) sete sau lipsa ei, dureri (localizare, durata, intensitate). Acestea sunt cateva elemente importante fara de care este greu de pus un diagnostic si, implicit, sa recomanzi un remediu.”, spune dr Dragos Peteu, medic homeopat, membru al Societatii Romane de Homeopatie.
Ce infecţii poate trata homeopatia?
Raceli, gripe, cistite (infectii joase de tract urinar), laringite, angine acute, bronsite si pneumonii, otite externe sau medii, sunt cateva exemple de imbolnaviri care pot beneficia de tratament homeopat. Lor li se alatura varicela, pojarul, oreionul, herpesul, alte cateva afectiuni acute in care vindecarea poate fi obtinuta cu remedii homeopate.
Remedii homeopate utile în situaţii acute
- Pulsatilla: pojar, raceli, otite, cistite
- Rhus-toxicodendron: varicela, raceli (expunere la frig umed), herpes
- Gelsemium: raceli, gripe cu frisoane puternice
- Belladonna: angine acute, raceli cu febra mare si inrosirea tegumentelor/mucoaselor, piele uscata si fara sete
- Aconitum: gripe, raceli, (dupa expunere la frig uscat) cu febra instalata brusc (mai ales la miezul noptii) tegumente palide
- Sepia: herpes, cistite
- Eupatorium-perfoliatum: raceli, gripe unde pe prim plan este durerea musculoscheletala
- Phosphorus: raceli, laringte, sangerari
- Arnica: traumatisme inchise, contuzii, hematoame, luxatii, entorse
- Symphytum: fracturi osoase, traumatisme ale globilor homeop
- Hypericum: traumatisme nervi si zone bogat inervate (degete, maini, coccis)
“Principiul similitudinii din homeopatie se aplica atat in situatiile cronice, cat si in cele acute. Un remediu care a fost ales in concordanta cu acesta va duce la vindecare rapida si la restabilirea starii de sanatate.”, puncteaza dr Dragos Peteu, medic homeopat, membru al Societatii Romane de Homeopatie
Atentie la neatentie! Un remediu gresit administrat poate sa nu actioneze nicicum, poate genera supresia unor simptome sau poate duce la agravarea cazului.
E mai uşor să previi, decât să tratezi
In perioada rece a anului, preventia este “mama” tuturor schemelor de crestere a imunitatii. Cei mai multi copii se imbolnavesc in colectivitati, la gradinite si crese. Cum faci sa iti iasa?
- Te poti baza pe preparate standardizate (gemoterapicele sunt extrem de bune si utile) prin care poti intari imunitatea copiilor.
- Consumul zilnic de fructe si legume proaspete.
- Miscarea, exercitiile fizice si joaca, in aer liber “calesc” organismul.
- Mancarea sanatoasa cu cat mai putini conservanti, coloranti, fara excese, va asigura energia necesara fara sa supraincarce metabolismul.
- Sucurile proaspete din mere, morcov, sfecla rosie, catina, telina, portocale, lamai, grapefruit sunt surse de vitamine si minerale necesare organismului sanatos.
Ce faci in caz de boală?
Daca apare totusi imbolnavirea specifica sezonului, evitati tratamentul cu antibiotice, daca nu exista indicatii clare ale medicului curant in aceasta directie. Mizati pe odihna, hidratare si alimentatia usoara. Sucurile de fructe, ceaiurile, mierea, propolisul, echinacea, vitamina C sunt benefice.
Citeşte şi: Infecţiile respiratorii: nu vă speriaţi de febră!
- Magia cristalelor naturale în Anul Șarpelui de lemn - January 23, 2025
- Psoriazisul se agravează iarna? Cauze și remedii - January 23, 2025
- Colorare profesională a părului la prețuri avantajoase, tot anul - January 22, 2025
Comments