Revelionul în alte țări – 5 obiceiuri inedite

Toate popoarele sărbătoresc trecerea dintre ani, unele urmând tradiții de veacuri pentru atragerea norocului, păcii și prosperității. Află cum petrec oamenii Revelionul în alte țări și obiceiurile lor inedite

1. În Spania se mănâncă 12 boabe de strugure

La trecerea dintre ani, spaniolii mănâncă 12 boabe de strugure, ca să aibă un an prosper și norocos. Pare o treabă simplă, dar de fapt e destul de dificil să înghiți o boabă pe secundă, astfel ca la ultima bătaie a ceasului să fie mâncate toate.

spania

Foto: Pexels

Ideal la Puerta del Sol în Madrid, exact la 12 noaptea. Mergi cu mulțimea, ține bine ciorchinele într-o mână și un pahar de cava (vin spumant) în cealaltă și continuă petrecerea până dimineață într-unul din cluburile madrilene.

2. În Danemarca se sparg farfurii în ușa vecinului

danemarca

foto: http://www.whatthehellnews.com

În unele locuri un pahar sau o farfurie spartă aduc ghinion, dar în Danemarca dimpotrivă, îl alungă. Unii spun că danezii au obiceiul de a strânge veselă tot anul ca să aibă ce sparge de Revelion. În noaptea dintre ani, lumea trece pe la prieteni și familie, având grijă să arunce cu porțelanuri în ușa de la intrare. Cu cât mai multe cioburi se strâng în fața ușii până dimineață, cu atât ești mai popular.

3. În Brazilia, sari peste 7 valuri

Mare, soare, o temperatură de 28 grade Celsius în aer și cam tot pe-acolo în apă – asta e iarna în Brazilia, adică de Crăciun și Revelion. Iar una dintre tradițiile sfârșitului de an spune că dacă sari peste 7 valuri vei avea un an nou cu noroc. Și mai sigur dacă porți ceva alb în timp ce faci săriturile (ca să aduci pace) și arunci un buchet de flori în ocean, ca ofrandă adusă zeiței mării.

brazilia

Foto: Pexels

4. Mănânci 7, 9 sau 12 feluri în Estonia

Estonia e pentru gurmanzi. La Talin se mănâncă bine și există tradiția degustării unui meniu cât mai bogat de Revelion, cu un număr generos de feluri, de la 7 în sus, 9 fiind un număr norocos, iar 12 – cel mai bun dintre toate. Vei avea puterea a 7, 9 sau 12 oameni, tot anul. Din fericire, nu trebuie să mănânci tot din farfurie, poți să le lași ceva și spiritelor locului.

5. În Japonia, clopotele bat de 108 ori

japonia

Foto: Pexels

În Japonia, Revelionul este sărbătorit cu sunete de clopot în templele budiste. Mai precis, 108 bătăi de clopot – numărul dorințelor omenești, respectiv tot atâtea motive de suferință, conform tradiției budiste. Se crede că bătăile de clopot alungă emoțiile negative și aduc pacea în suflet. La Tokio, ritualul este spectaculos în Templul Zojoji, cel mai cunoscut dintre toate.

Sursa: Insider Culture

 

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou