Rosarine a intrat în portofoliul Niche Parfumerie

Rosarine „Regina trandafirilor” este noul parfum Dusita adus la noi de Niche Parfumerie. Rosarine este creația cunoscutei parfumiere Pissara Umavijani, fondatoarea casei Dusita, cea mai nouă marcă franceză de parfumuri de lux. Semnătura inconfundabilă și aclamată internațional a Pissarei se recunoaște în toate parfumurile Dusita – un mix sofisticat de parfumerie clasică franceză și eleganță tradițională tailandeză, ce te poartă printre arome de trandafir, iasomie, bergamotă, ceară de albine și lemn de santal.

Rosarine Regina trandafirilor de la Dusita

CREAȚIA

De data asta, Pissara Umavijani ne uimește cu reinterpretarea unei creații clasice, ce pornește de la parfumul cunoscut al trandafirului pentru ajunge la ceva cu totul nou, original și surprinzător, care te cucerește din prima. De altfel, talentata parfumieră recunoaște cât de greu i-a fost să transforme un miros arhicunoscut și adorat cum este cel al trandafirului, într-o creație personală. „Încercarea mea de a semna un parfum dominant de trandafiri a fost destul de lungă”, mărturisește ea. „Mirosul trandafirilor este atât de ușor de recunoscut încât ar putea ascunde efortul unui parfumier pentru individualitate. Pornind de aici, am urmărit o prezentare uimitoare a fațetelor mele preferate ce compun aceasta floare iubită universal. Am numit parfumul ROSARINE, adică „Regina trandafirilor”.  

INSPIRAȚIA

Totul a pornit de la o zi idilică de primăvară, petrecută de Pissara în parcul la Roseraie de Bagatelle, din Paris: „La un alt nivel, parfumul reflectă călătoria în care am pornit pentru a-mi îndeplini visurile. Este un indiciu al primei zile. Am vizitat maiestuosul Parc de Bagatelle din Paris; acolo, stând printre miile de trandafiri, mi-am promis să urmez dorința inimii mele, aceea de a deveni parfumier”.

POEZIA

Născută și educată în Thailanda, Pissara Umavijani a crescut printre cărți, poezie și inspirație artistică. Tatăl ei, Montri Umavijani (1941-2006) a fost un cunoscut poet tailandez, ale cărui lucrări i-au influențat fiicei pasiunea pentru parfumuri. Creațiile ei amintesc de Paradis („Dusita”, în tailandeză, înseamnă Raiul), regăsit adesea în poezia tatălui ei. Pasiunea Pissarei pentru parfumuri are rădăcini adânci în dragostea pentru poezia tatălui ei și o dorință de a se conecta cu ceilalți prin intermediul mirosului și al aromelor. Creațiile ei țintesc „parfumuri memorabile, care cuprind calitatea supremă a materiei brute, cu un impact emoțional profund și autentic.”

Poezia sursă de inspirație pentru parfumul Rosarine se află în versurile tatălui ei: Pe buzele mele „să plec”/ înseamnă dragoste,/ înmiită /dintr-o inimă învechită. (Montri Umavijani)

Rosarine, noul parfum de la Dusita, acum și la Niche Parfumerie

NOTELE

  • În deschidere, trandafirul bulgăresc presărat cu praf scorțisoară este înconjurat de notele delicioase de zmeură abia coaptă, litchi răcoritor și bergamotă-nectarină.
  • În inimă, iconicul trandafir de mai de la Grasse înflorește, învăluit de unt de Orris, iasomie sambac, lemn afumat de Amyris, tămâie mistică, ambră moscată și coriandru. Untul de Orris este un ulei esențial rar, obținut prin distilare din rizomi de Iris, și care are un parfum delicat, dulce, cald, pudrat-floral, cu tonuri ce amintesc de violete și note ușor lemnoase.
  • La bază, domnește un acord gurmand exclusivist, de paciuli: pământos, ciocolatiu și ușor picant, ce include paciuli, vetiver, lemn de santal, vanilie, cacao și rășină. Un amestec perfect de note fructate, picante și de pământ, care potențează nuanțele olfactive respective ale trandafirului.

Parfumurile Dusita sunt disponibile în exclusivitate în România pe site, în concept store-ul Niche Parfumerie din București, 50ml Artistic Fragrance Bar, și în magazinul Niche Parfumerie din Timișoara.

​Prețuri Dusita Rosarine

  • apă de parfum 50 ml – 750 lei
  • apă de parfum 100 ml – 1100 lei
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.