Scaunele Herman Miller – fără dureri de cap și spate

20160309_131330Când stai 8-10 ore pe zi la un birou și apoi alte 2-3 pe un scaun la masă și încă 2-3 pe un fotoliu la tv, relația ta cu șezutul devine foarte importantă. Așa s-a gândit și compania Herman Miller acum peste 100 de ani, când a început să proiecteze primele scaune ergonomice și mobilier de birou. Astăzi, celebrul brand și soluțiile lui inovatoare au ajuns și în România, prin Workspace Studio-Ergonomos, dealer partener Herman Miller.

Cea mai cunoscută creație a brandului este scaunul Aeron, o minune de design a anilor 90, care a stabilit noi etaloane nedepăşite încă în știința materialelor și ergonomiei. Aeron din 94 poate fi admirat astăzi în colecția permanentă a muzeului de artă modernă (MOMA) din New York.

Creațiile nou nouțe marca Herman Miller pot fi văzute, atinse și încercate acum și la București, la sediul Workspace Studio-Ergonomos http://www.workspaces.ro/ro , dealer partner Herman Miller.

showroom Herman Miller

Showroom Herman Miller la Workspace Studio

showroom Herman Miller 1 20160309_130618

De mobilierul din showroom te îndrăgostești la prima vedere. La a doua, devii nedezlipit. Scaunele sunt realizate din materiale speciale, cu memoria formei, care pur și simplu iau forma corpului, fără să le simți. Coloana ta stă confortabil în orice poziție, lucru extrem de important când îți petreci jumătate de viață așezat. Medicii recomandă să mai stăm și în picioare, așa că birourile sunt ajustabile pe înălțime, dintr-un simplu buton.

Herman Miller

Bertie van Wyk, Workplace Specialist Herman Miller, Borivoj Zak, Regional Business Manager și Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio

În ultimii ani, modul de lucru la birou s-a modificat drastic, motiv pentru Herman Miller să creeze „Living Office”, o nouă metodologie de planificare, dimensionare şi mobilare a spaţiului care se bazează pe studii de sociologie, arhitectură şi tehnologia informaţiei, care au durat şase ani. Acest concept va putea fi experimentat acum și în noul show-room din Sky Tower. „Biroul trebuie să atragă, să încurajeze, să favorizeze și să rețină talentul, cel care propulsează strategia unei organizații”, explică arhitect Delia Didea, Workspace Studio. „Munca în «open space» încurajează colaborarea, atât de necesară creșterii productivității și inovației. Ultima tendință care răspunde acestor provocări este mobilierul colaborativ și acustic, este gândit să creeze delimitări ale spațiului promovând în același timp colaborarea, caracteristicile acustice reduc considerabil zgomotul, iar prin design-ul personalizat soluțiile colaborative dau o notă personalizată fiecărui spațiu, contribuind la favorizarea manifestărilor individuale ale angajaților și la creșterea stării de bine”.

Workspace Studio dealer partner Herman Miller

Spațiu de relaxare Workspace Studio

20160309_132413

Metode ingenioase de separare și depozitare

La vremuri noi, soluții noi

„Axarea pe ergonomie și designul centrat pe ființa umană au reprezentat temeiurile creării Workspace Studio – Ergonomos, spune Horaţiu Didea, managing partner al companiei. În ultimii cinci ani am reuşit să atragem alături de noi companii precum Wearwell, producătorul nr.1 mondial de covoare ergonomice, Blueair AB, lider al industriei de purificatoare de aer sau Mey Gmbh, unul dintre cei mai mari producători de scaune ergonomice industriale. De curând, am devenit Dealer Partner în România al Herman Miller, iar oferta noastră de soluții la cheie de amenajări de birouri este completată cu furnizori precum Tapibel/Incati, producător belgian de mochetă, furnizor autorizat al Olimpiadei de la Rio de Janeiro, Wuteh, companie poloneză producătoare de mobilier de birou și Buzzispace, lider european în mobilierul acustic și de design. Aceasta ne-a permis o evoluţie organică, cifra de afaceri din 2015 atingând un milion de euro, iar pentru acest an mizăm pe o creştere la cel puţin 1,5 milioane euro”.

 Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio Ergonomos, încercând confortul unui scaun Herman Miller

Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio Ergonomos, încercând confortul unui scaun Herman Miller

Și totuși, Herman Miller nu e scump. E doar ceea ce numim un profesionist, cel mai bun în domeniu. În spatele fiecărei piese și formule stau ani întregi de cercetare și experiență. Scaunele vin în 3 dimensiuni și la prețuri care variază de la 300 la 1500 euro, în funcție de dotare. Ele suferă numeroase adaptări, destinate inclusiv celor cu profesii în poziții incomode, cum sunt cele pentru medici, stomatologi sau muncitori la linii de asamblare. Spre deosebire de celelalte scaune cu suport, marca HM oferă suport sacral, nu lombar, pentru o poziție mai bună a bazinului și spatelui. Este extrem de comod, dar abia după câteva ore vezi cu adevărat diferența.

Winston Churchill, surprins la lucru la biroul lui înalt

Pe unul din pereții Workspace Studio tronează un tablou cu Winston Churchill, surprins la lucru la biroul lui înalt

Cât despre birourile înalte, nu mai au nevoie de nicio prezentare. Studiile au arătat că măsura productivității e dată și de timpul cât stai la birou: din 50 de minute lucrate, ideal ar fi ca 15-17 minute să le petreci la plimbare, în picioare. Thomas Jefferson lucra la un birou înalt, la fel prim miniștrii Otto von Bismark și Winston Churchill. Ernest Hemingway a scris toată viața în picioare. Președintele societății National Geographic are un birou înalt, ca și un administrator asociat la NASA. Trendul se răspândește rapid în Silicon Valley și în marile companii americane, deși Statele Unite sunt mai tradiționaliste în privința mobilierului și decorării birourilor. Europa e vârful de lance în materie de design de interior, iar America o urmează îndeaproape.

birou ajustabil Workspace Studio dealer partener Herman Miller

birou ajustabil dintr-un buton, Workspace Studio dealer partener Herman Miller

Iar acum, și România. Bogdan Bolohan, Managing Partner, a observat tendința mai „multor companii de a investi în soluții ergonomice și de mobilare de înaltă calitate, cu condiția de a obține plus valoare și un «return on investment» mai bun. Răspunsul nostru a fost de a oferi, în colaborare cu Herman Miller, mobilier de birou de înaltă calitate la prețuri mai mici. De asemenea, suntem bucuroşi să anunţăm că Impact Hub, organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială, a ales să mobileze noul său sediu din Cluj, de curând inaugurat, cu creaţii ale Herman Miller”.

 

 

 

 

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.