Sucuri naturale de vară – cum se combină și la ce folosesc

De ce sucuri naturale? Pentru că hidratează și detoxifiază. Conțin compuși (pectină și clorofilă) care absorb grăsimile și toxinele din sistemul digestiv. Sunt bogate în vitamine, minerale, substanțe nutritive și enzime excelente pentru sănătatea organismului, pe care nu le găsim în asemenea cantități în nici un alt aliment la dispoziție. Pentru că accelerează metabolismul, înlesnind pierderea kilogramelor în exces.

sucuri naturale de vară

Mixuri de sucuri naturale şi beneficiile lor

Energizant din struguri negri și fructe de pădure

Pectina din struguri și fructele de pădure stimulează digestia, sucul e puternic antioxidant, cu efect benefic și asupra circulației sângelui.

Se pun în blender: 250 gr boabe de struguri fără sâmburi; 200 gr fructe de pădure (zmeură, afine, pot fi și congelate); 1 linguriță tahini (pastă de susan) și 1 linguriță rasă de semințe de in; ½ lămâie, fără coajă. Se adaugă ½ cană de apă rece și se omogenizează.

Beneficii: strugurii și fructele de pădure sunt bogate în vitamine și minerale, substanțe antioxidante care păstrează sănătatea și tinerețea. Tahini conține foarte mult calciu, magneziu, zinc, seleniu și vitamina E, utile în detoxifiere.

sucuri naturale din caise şi bananeCremă de caise/piersici și banane la micul dejun

Piersicile/caisele și bananele sunt bogate în substanțe nutritive esențiale sănătății organismului. În amestec, pot constitui un mic dejun consistent, un mod excelent de a-ți începe ziua. Puteți folosi caise sau piersici bine coapte.

Se pun în blender: 1 piersică foarte coaptă (sau o caisă) și încă una pentru ornat; ½ banană; câteva picături esență de vanilie; 1 lingură de unt de migdale (lapte de migdale); 1 linguriță sirop de agave (pentru îndulcit, opțional); 1 praf de scorțișoară; ½ cană de apă rece.

Se omogenizează amestecul și se servește cu gheață și felii de piersică.

Beneficii: piersicile sunt bogate în flavonoide, licopen, batacaroten și vitamina C, excelente pentru stimularea imunității și regenerarea celulelor. Mai conțin acid folic și vitamine din complexul B, care contribuie la revitalizarea organismului. Bananele conțin mult potasiu, un mineral esențial pentru buna funcționare a inimii și reglarea tensiunii arteriale (și chiar împotriva stresului). Bananele conţin fructo-oligozaharide, care au acelaşi rol precum probioticele, şi anume acela de a hrăni bacteriile sănătoase din tractul digestiv, protejându-l de disfuncții și boli.

suc de pepene verde

Image courtesy of tiverylucky at FreeDigitalPhotos.net

Tonic din pepene verde și zmeură

Pepenele verde e un detoxifiant excelent. Cu un strop de scorțișoară și semințe de in stabilizează nivelul glicemiei, prevenind căderea de energie de după amiază și ținând la distanță pofta de dulce.

Se pun în blender: 150 gr pepene verde (fără coajă); 150 gr zmeură/căpșuni congelate; 1 praf de scorțișoară; 1 linguriță rasă de semințe de in măcinate

Beneficii: pepenele roșu este bogat în betacaroten și întărește imunitatea. Puteți pune la stors și semințe de pepene, bogate în vitamina E.

Suc de dovleac cu portocale și nuci

Un suc bogat în antioxidanți, vitamina C și caroten, cu proteine și grăsimi sănătoase.

Se pun în blender: 150 gr dovleac de plăcintă (fără coajă sau semințe); 2 portocale mici, 5 nuci pisate; 2 curmale; puțină esență de vanilie; 150 ml de apă și restul ingredientelor, până se obține o băutură cremoasă.

Beneficii: Dovleacul e bogat în betacaroten, luteină și zeaxantină, antioxidanți puternici care protejează sănătatea ochilor și care au proprietăți antiinflamatorii, utile în afecțiunile articulațiilor (artrita reumatoidă). Conține fibre solubile, care reduc riscul de cancer intestinal.

sucuri din pepene galben şi alte fructeBăutură răcoritoare cu pepene galben

Pepene galben găsim în supermarket tot timpul anului, dar cel mai bun este acela din surse locale, copt în sezon. E piața plină de pepeni, folosește ocazia pentru o cură benefică sănătății.

Se pun în blender: 200 grame pepene galben (fără coajă); 1 lămâie verde, fără coajă; 1 pară. Se omogenizează bine amestecul, se servește cu cuburi de gheață și ornat cu frunze de mentă și câteva felii de pară.

Beneficii: miezul de pepene galben este o sursă excelentă de betacaroten și vitamina C – ajută la menținerea sănătății pielii și la protejarea corpului de radicalii liberi dăunători. Mai conține potasiu, care contribuie la reglarea tensiunii arteriale și menținerea unui echilibru sănătos al lichidelor.

Citeşte şi La ce sunt bune căpșunele?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.