Tendinţe 2020, cu designer Andreea Tincu. Ce purtăm vara asta?

Ca în fiecare început de an, Andreea Tincu ne dă câteva idei vestimentare utile. Ce e în tendinţe 2020? Ce materiale, linii şi culori sunt în trend, ce a ieşit de tot şi ce purtăm anul acesta, ca să fim la modă şi să arătăm perfect?

Andreea Tincu despre moda 2020

Andreea Tincu este unul dintre cei mai cunoscuți designeri români, head designer al brandului Sense, dar are şi propriile linii vestimentare. Colecțiile ei au ajuns pe podiumurile internaţionale, iar numele ei a apărut în publicații precum La poesia della moda -100 stilisti e loro collezioni, Vogue UK, Collezioni It, Elle, Marie Claire, Cosmopolitan etc. Andreea Tincu este designerul preferat al multor personalități locale, printre care și Prima Doamnă a țării, Carmen Johannis.

Am rugat-o pe Andreea să ne spună câte ceva despre tendinţele acestui an şi despre noua ei colecţie, pe care o va lansa în curând…

Ce purtăm primăvara-vara asta?

Cum ne îmbrăcăm anul acesta ca să fim în trend? Ce materiale şi culori alegem pentru primăvara-vara 2020?

Andreea Tincu: Noul sezon a adus pe podiumuri atât culorile hot, cât şi combinaţii fine de bejuri, camel, bleu sau mentă. Mânecile au volum inspirat de moda victoriană, gulerele sunt disco, iar bulinele de orice fel sunt prezente în foarte multe colecţii. Costumul verde este un must have al sezonului. Pantalonii până la genunchi, dar eleganţi, purtaţi cu sacouri masculine, uşor oversized, fustele plisate, printurile spectaculoase – sunt elemente esenţiale in noul sezon.

În tendinţe 2020

primăvara-vara 2020, pe podiumuri - culori vibrante

Ce a revenit în modă, ce elemente (linii, culori) au rămas din anii trecuţi şi ce a ieşit cu totul din tendinţe 2020?

Andreea Tincu: Moda ultimilor ani este un mélange interesant de elemente clasice cu elemente futuriste. Nu cred că putem vorbi despre haine care au ieşit total din modă, poate doar cele de blană naturală, care nu mai sunt demult în nicio tendinţă. Se păstrează în continuare liniile curate, construcţiile clasice, decolteul la baza gâtului, mânecile retro, formele în A. Au revenit culorile anilor ‘70, partea hippie, dar şi glamour-ul disco.Tendinţe 2020

S/S 2020 pe podiumuri moda S/S 2020, culori vibrante

Cum diferă moda străzii de cea de pe podiumuri?

Andreea Tincu: Moda străzii se inspiră de pe podiumuri. Este diferită în sensul complexităţii şi al materialelor folosite. Orice material scump, combinat cu tehnologie sau tipar complex, înseamnă în final un cost ridicat, ce nu poate fi accesibil tuturor. Se reduc atunci anumite detalii tehnice, materialele folosite nu vor mai fi premium, ci bune calitativ şi financiar avantajoase.

Primăvara-vara 2020, bejuri, camel S/S 2020

De ani buni, eşti considerată designer-ul care o îmbracă pe Prima Doamnă, postură în care primeşti pe reţelele de socializare atât aprecieri, cât şi comentarii negative la anumite ţinute. Cum reacţionezi la acestea din urmă?

Andreea Tincu: Cred că multe comentarii negative sunt în funcţie de preferinţele politice ale persoanelor care scriu. Nici nu am timp fizic să citesc toate comentariile, pozitive sau negative. Suntem însă o ţară liberă şi fiecare persoana poate scrie ce vrea. Important este că avem o Primă Doamnă care, pentru prima oară în istoria recentă, poartă doar design românesc, ceea ce este un plus pentru toată lumea.

designer Andreea Tincu

Carmen Iohannis, în ţinute semnate de Andreea Tincu

Am văzut că lucrezi la o colecţie nouă – ce va cuprinde şi despre ce e vorba?

Andreea Tincu: Este noua mea colecţie Primăvara-Vara 2020, care va avea atât haine ready-to-wear, cât şi eşarfe noi de mătase. Se anunţă o primăvară cu multe surprize, astfel încât aş vrea să mai păstrăm puţin suspansul. Voi reveni însă cu poze şi detalii, cât de curând.

Dacă ar fi să ne dai un singur sfat pentru ca şi anul acesta să fim strălucitoare şi în tendinţe, care ar fi acela?

Andreea Tincu: Nu purtaţi ţinute în care nu vă simţiţi confortabil şi aveţi curaj să experimentaţi forme şi culori noi! Dacă vreţi ceva glamour, poate paiete sau franjuri, combinaţi-le cu texturi mate, uni, pentru un look elegant. Sunt foarte multe tendinţe dintre care puteţi alege, rămâne doar să găsiţi, prin probe, bineînţeles, ceea ce vă avantajează.

Mai multe despre tendinţele anului puteţi afla aici. Dacă vreţi să admiraţi sau să cumpăraţi noile bluze şi eşarfe de mătase creaţii Andreea Tincu, navigaţi pe site.

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.