Din luna noiembrie, Activero introduce în premieră în România sesiuni private de terapie prin yoga, practicate conform principiilor Asociației Internaționale a Terapeuților prin Yoga din Statele Unite. Sesiunile se țin în regim individual, în spațiul din Strada Dr. Carol Davila 105-107 (cartier Cotroceni) sub îndrumarea Ancăi Amariei, profesor de yoga acreditat Yoga Alliance și prima studentă româncă a Institutului de Terapie prin Yoga din Amsterdam.
E o perioadă în care sănătatea minte-corp este un subiect care ne preocupă tot mai tare. Trebuie să găsim soluții creative, în linie cu măsurile de siguranță în vigoare. În ciuda obstacolelor, avem în continuare nevoie să ne mișcăm și să ne gestionăm stresul într-un mod constructiv. În acest context, studioul Activero din București își continuă activitatea într-un spațiu sigur și primitor, aducând tot mai multe practici de yoga și pilates, offline și online, pe platforma proprie.
Pe lângă aceste specializări, Anca a absolvit cursurile de la Trauma Center Trauma Sensitive Yoga, un program al Center for Trauma and Embodiment din cadrul JRI (Institutul pentru Resurse Juridice din US). Anca este şi Breath Coach, printr-un program acreditat de Federația Internațională de Coaching și susținut de Yogabody & The Yoga Teachers College, ceea ce înseamnă că ne poată învăţa să ne înţelegem tiparele respiraţiei. Recent, Anca a devenit și Mental Health First Aider și s-a specializat în acordarea primului ajutor în sănătatea mintală, printr-un program al Mental Health First Aid UK. Nu în ultimul rând, are peste 13 ani de experiență în lumea corporate pe zona de comunicare internă și dezvoltare de programe pentru angajați. Mai multe detalii despre Anca sunt disponibile pe site-ul ei.
Ce este terapia prin yoga?
În terapia prin yoga ne dorim să reconectăm mintea, corpul & respirația. Scopul este să îmbunătățim răspunsul la relaxare și să gestionăm mai bine răspunsul la stres. Terapia prin yoga se bazează pe tradiția practicii yoga, dar este influențată și de cele mai recente cercetări medicale. Este o abordare personalizată, care abordează beneficiarul într-un mod integrat, unic, nu doar privind afecțiunea de care suferă.
Prin ce diferă o sesiune de terapie prin yoga de o sesiune de yoga clasică?
- Sesiunea este 100% personalizată și implică ascultarea activă a beneficiarului;
- Beneficiarul vine cu o provocare reală din sfera sănătății fizice sau mentale;
- Facilitatorul urmează un protocol clar de evaluare în cadrul primelor 2 sesiuni, ascultă, pune întrebări și creează o practică personalizată, sigură, accesibilă fără durere;
- Nu există un tipar unic prestabilit de practică, ci o ajustare permanentă la profilul beneficiarului, atât din punct de vedere al istoricului medical, cât și al nevoilor curente.
Prin tehnicile aplicate, terapia prin yoga poate spori calitatea vieții, în gestionarea următoarelor afecțiuni:
- Stres / oboseală cronică / burnout
- Stare de neliniște, anxietate, frică, iritabilitate, furie, atacuri de panică
- Dureri de spate – zona lombară, cervicală etc.
- Probleme digestive – balonare, constipație, reflux gastric, hernie hiatală etc.
- Sindromul articulației sacro-iliace / hernie de disc / sciatică / osteopenie / osteoporoză
- Artrită reumatoidă / osteoartrită
- Boli cronice / autoimune
- Dezechilibre hormonale
- Tensiune arterială mare / probleme respiratorii sau cardiovasculare
- Sănătatea feminină și masculină: probleme menstruale, endometrioză, sindromul ovarelor polichistice, afecțiuni ale prostatei
- Tulburări ale sistemului nervos: scleroză multiplă, Parkinson etc.
- Recuperarea după cancer sau alte afecțiuni debilitante atât pentru pacienți, cât și pentru aparținătorii lor.
“Consider că yoga ar trebui să fie cu adevărat pentru oricine, indiferent de vârstă, gen, condiție fizică. Cred într-o practică accesibilă, incluzivă, personalizată pentru orice nevoie de echilibrare a ansamblului minte-corp. Mai cred că yoga merită un loc de cinste în studiouri, școli, corporații, spații de coworking și centre de îngrijire – pentru că este un instrument care și-a dovedit eficiența în îmbunătățirea stării de bine și a sănătății în general.
Toată această perspectivă nouă am dobândit-o după cele peste 800 de ore de studiu la Institutul de Terapie prin Yoga din Amsterdam, singura școală din Europa acreditată de Asociația Internațională a Terapeuților prin Yoga (IAYT). Sunt prima studentă româncă a școlii, ceea ce îmi aduce o mare onoare și responsabilitate în același timp. Abia aștept să fac cunoscută și în România terapia prin yoga practicată după protocolul IAYT și să ajut astfel cât mai mulți oameni și comunități vulnerabile. Le mulțumesc celor de la Activero pentru deschiderea de a aduce această practică în premieră în România și în București”, a spus Anca Amariei, fondatoare Yoga for Bodymind with Anca.
“Ne bucură colaborarea cu Anca pe partea de terapie prin yoga și sperăm ca împreună să ajungem la persoanele care au nevoie de sprijin și își doresc, în același timp, o abordare nouă și personalizată de terapie.
Chiar dacă trecem printr-o perioadă diferită și atipică, credem și sperăm într-o revenire asupra aspectelor cu adevărat importante în viață: accent pe sănătate, fizică dar și mentală, obiceiuri benefice organismului reprezentate de odihnă și hidratare suficiente, precum și activitate fizică constantă – esențială și vitală în perioadele în care devenim din ce în ce mai sedentari.
La Activero, continuăm să venim în întâmpinarea acestor necesități, în ciuda restricțiilor impuse de evenimentele recente. Astfel, am construit și continuăm să îmbunătățim propria platformă de clase video de wellness online, care a ajuns la peste 150 de înregistrări. Cât a permis vremea, am organizat clase în aer liber în Grădina Botanică, asigurând condițiile de distanțare și siguranță pentru participanți. Acum, ne bucurăm să putem oferi, prin colaborarea cu Anca, opțiunea unor sesiuni individuale personalizate de terapie prin yoga, la sediul Activero”, a spus Veronica Martinoiu, fondatoarea studioului de wellness Activero.
Studiul de wellness Activero
ACTIVERO este un studio de wellness (Pilates, Yoga, Balet & more), atât fizic cât și online sub formă de înregistrări video, unde punem pe primul loc atenția acordată corectitudinii mișcărilor. Suntem o comunitate ce cuprinde persoane de toate vârstele, din variate domenii profesionale, cu diferite pregătiri sportive, cu diverse probleme de sănătate, însă cu dorința comună de a ne simți bine în corpul nostru și de a trăi o viață sănătoasă.
Studioul Activero oferă clase individuale și de grup de yoga (Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yoga Nidra, Wake-up Yoga, Family & Kids Yoga), Pilates (Pilates, Pilates Props, Posture Pilates, Stretching) și barre (Total Barre™ după metoda Merrithew), cât și sesiuni personalizate de Terapie prin Yoga, cu Anca Amariei.
Activero Online este platforma web a studioului Activero, ajunsă la peste 150 de înregistrări video cu clase variate din cele trei categorii (yoga, pilates și barre) și sesiuni de meditații ghidate audio în limba română.
Veronica Martinoiu este fondatoarea studioului Activero. După o carieră în domeniul administrativ artistic, a urmat cursuri de formare ca instructor de Pilates, tehnician nutriționist și trainer Total Barre™, din dorința de a-și îmbunătăți propriul stil de viață. În 2018, a deschis studioul Activero pentru a putea oferi și altor persoane beneficiile fizice și mentale pe care le-a descoperit practicând Pilates și yoga.
Anca Amariei este profesor de yoga certificat de către Yoga Alliance, prima trainee din România în terapia prin yoga de la Institutul de Terapie prin Yoga din Amsterdam (primul program de acest gen din Europa) și ambasador al stării de bine. Practică yoga de peste 7 ani și facilitează online & offline clase de grup și private, ateliere pentru dezvoltare personală și retreat-uri de wellbeing. În mediul corporate, a dezvoltat activități de wellbeing pentru companii precum Cetelem, Deutsche Bank, Emag, Fashion Days, H&M, Mega Image, Renault, Novartis etc. Anca are peste 13 ani de experiența în comunicarea de brand și corporativă, iar în prezent este și PR Manager pentru Discovery în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.
Citeşte şi:
Anca Amariei: “Yoga este despre întâlnirea cu noi înșine”
- 6 tehnici eficiente pentru a reduce stresul și a fi bine cu tine - December 5, 2024
- Piatra semiprețioasă norocoasă a lunii decembrie - December 3, 2024
- Misterele Bibliei și ale Noului Testament, în 3 documentare tv - November 28, 2024
Comments