Vitamina C, vedeta celor mai noi formule cosmetice

Aplicată pe piele, vitamina C este un super antioxidant eficient, care îi menține în timp frumusețea, elasticitatea și strălucirea și sănătatea. Această vitamină este prezentă în mod natural în piele, dar odată cu vârsta și din cauza distrugerilor cauzate de expunerea la soare nu mai poate fi produsă în cantități suficiente de organism, astfel că aplicarea topică de vitamina C aduce beneficii importante.

seruri cu vitamina C pentru ten

Vitamina C oferă o protecție puternică împotriva radicalilor liberi, molecule care duc la îmbătrânirea prematură a pielii. Factorii de mediu, precum razele solare sau poluarea aerului, produc cele mai mari daune, iar produsele bine formulate care conțin vitamina C asigură pielii un aspect mai sănătos pentru un timp mai îndelungat.

Cu ani de cercetare la activ, vitamina C este un ingredient superstar dovedit care te poate ajuta să obții un ten mai sănătos, tânăr și strălucitor. Însă îngrijirea tenului nu se va reduce niciodată la un singur ingredient, e nevoie de o combinație de ingrediente pentru a menține pielea într-o formă bună. Pentru cele mai bune rezultate, folosește-l ca parte din rutina de îngrijire, care conține și un produs de protecție solară și produse fără iritanți, dar cu antioxidanți, ingrediente reparatoare și cell-communicating.

Ce produs alegem?

Orice derivat de vitamina C în concentrații reduse este eficient. Studiile arată că până și concentrațiile de 0,6% au proprietăți antioxidante. Produsele cu doză mică repară și hrănesc pielea, mai ales dacă au și ingrediente calmante eficiente. Studiile care au dovedit că vitamina C poate inhiba producţia de melanină au folosit concentraţii între 5% şi 10%, dar cele mai multe produse cosmetice care conţin vitamina C au o concentraţie mai mică de 1%. Este foarte important să alegi un produs cu o concentrație mai mare de 10% pentru efecte de estompare a petelor.

Majoritatea formelor de vitamina C prezente în serurile destinate tratării melasmei au nevoie de un pH scăzut pentru a fi eficiente.

Atenție: antioxidanții își pierd eficiența dacă sunt expuși la aer și lumină și același lucru este valabil și pentru vitamina C. Dacă vrei să beneficiezi de efectele lor pentru o perioadă îndelungată, alege doar produse ambalate în recipient opac și cu pompiță, pentru a păstra stabilitatea ingredientelor.

Efectele vitaminei C asupra pielii

  • estompează hiperpigmentările de diverse cauze și uniformizează culoarea pielii
  • contribuie la stimularea producției de colagen, fiind un ingredient potent în lupta cu semnele îmbătrânirii pielii
  • protejează pielea împotriva factorilor de mediu
  • îmbunătățește eficiența produselor cu protecție solară și sporește mecanismul de apărare a pielii contra razelor UV

Cum le aplicăm?

Produsele cosmetice formulate cu vitamina C sunt potrivite pentru toate tipurile de ten. Persoanele cu ten sensibil trebuie să urmărească cu atenție reacția pielii și să ajusteze numărul de aplicări în funcție de toleranța la ingredientul activ.

Se pot aplica dimineața și/sau seara, iar dimineața trebuie obligatoriu urmate de o cremă cu protecție solară SPF 30 sau mai mare.

Seruri cu vitamina C marca Paula’s Choice

Vitamina C se găsește sub mai multe forme, dar acidul ascorbic este cel mai studiat și dă cele mai bune rezultate. Paula’s Choice are în portofoliu 2 produse cu acid ascorbic: C15 Super Booster cu o concentrație de 15% și C25 Super Booster cu o concentrație de 25%. Produsele se pot comanda online aici.

Alte forme eficiente ale vitaminei C includ sodium ascorbyl phosphate, ascorbyl palmitate, retinyl ascorbate, tetrahexyldecyl ascorbate și magnesium ascorbyl phosphate – toate derivate ale vitaminei C, cu mai puține studii și cercetări decât acidul ascorbic, însă cercetările care există sunt cu siguranță încurajatoare.

Nu știi care este produsul potrivit pentru tine? Paula’s Choice oferă și consultanță online pentru îngrijirea tenului. Cum? Foarte simplu! Completezi un formular și primești în schimb cea mai bună rutină de îngrijire pentru tenul tău.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.