Wagner Arte și Cosmin Cernica lansează noua colecţie de butoni „Envol”

Primăvara, Wagner Arte înflorește în nuanţe de albastru cu noua colecție de butoni de inspiraţie orientală, semnată Cosmin Cernica.

colecție de butoni Wagner Arte si Cosmin Cernica

Wagner Arte X Cosmin Cernica vă invită la un preview inedit al celei mai de preţ colecţii de butoni creată până acum în România. Lansarea va avea loc in showroom-ul Wagner Arte din Cotroceni, joi 18 aprilie, între orele 17:00-21:00.

Inspirată de ideea zborului la înălțimi ameţitoare, ENVOL recreează nuanţele de albastru ale unui cer de primăvară, prin trei linii radiante. Ana Wagner, director de creaţie la Wagner Arte, a realizat frumoşii butoni după ideile lui Cosmin Cernica.

După lansarea din Bucuresti, colecţia va decola pe meleagurile ce i-au inspirat creaţia, in Anglia, împrumutand din vibe-ul londonez al creatorului ei Cosmin Cernica. Lansarea va culmina în Dubai, printr-un eveniment exclusiv, în prezenţa elitelor din Orientul Mijlociu.

Golden Dawn. Este despre simplitatea dimineţilor luminoase. Motivele celeste reprezentate printr-o pană aurie contrastează fundalul albastru și aduc ideea unui zbor proaspăt în cerul răcoros al dimineţii.

Cobalt Twilight. Zborul de la graniţa dintre lumină si întuneric e mai mult ca o plutire visătoare. Cuvintele “şoptite” cu litere aurii sfidează albastrul butonului, la fel cum libertatea zborului sfidează gravitaţia.

Midnight at Versailles. Șoimul cu privire de smarald simbolizează un brand de senzualitate rafinată, masculină. Pictaţi manual pe fondul albastru imperial, butonii înnobilează mânecile cămaşii ca un semn al triumfului nocturn.

Cosmin Cernica: „În Londra, masculinitatea cu un look modern şi aer urban se manifestă complementar cu decoruri vintage. În Orient, prezentul onorează trecutul prin tradiţie, iar eleganţa masculină orientală se diferenţiază şi captivează prin butoni – o pată de culoare pe portul tradiţional alb imaculat. Alegând elemente stilistice din cele două culturi în care mă regăsesc, am creat o combinaţie unică între vechi şi nou, între Est si Vest – ENVOL, o colecţie care mă reprezintă.”

Wagner ArteAna Wagner: „Am avut o singură întalnire cu Cosmin la noi în atelier, pentru a pune colecţia noastră de butoni pe roate. Am descoperit un om cu idei fresh, îndrăzneţe, pe care le comunică foarte clar, simplu și extrem de eficient, cu o economie a vorbelor foarte bine dozată, astfel încât să transmită exact ce îşi dorește de la „creator”. Zis şi făcut! Mi-a plăcut ce aud, mi-a plăcut omul. Aproape gata să pornesc la treabă!

Dar când  Cosmin mi-a povestit amuzat cum a văzut în Emirates Airline şoimul ce călătorea alături de stăpânul său, cu bilet luat separat, la Business Class și privit cu tot dragul şi respectul, aşa cum occidentalii işi tratează animalele de companie adorate, mai mult şi mai mult mi-a plăcut ideea colecţiei cu cap de şoim. Părea imposibil, tehnic vorbind, să plasăm în locul ochiului şoimului un smarald. De dragul poveştii, am făcut-o şi cred că este una din colecţiile de butoni la care am lucrat cu pasiune şi bucuria maximă a colaborării cu un om briliant în gândire şi simţ estetic”.

Colecţia „Envol” conţine, în prima ei formulă, 100 de perechi de butoni (simetric împărţite pe cele trei subcolecţii) toate realizate manual. Montajul curajos și inedit al pietrelor preţioase în porţelan și metal preţios, albastrul cobalt splendid şi pictura manuală cu aur, sunt cartea de vizită a designului acestei colecții minunat gândite de Cosmin Cernica și Ana Wagner.

Dacă doriți să admirați bijuteria ridicată la rang de artă sau să discutați cu cei doi creatori ai colecțiilor, mergeți în showroom.

Despre Cosmin Cernica

Cosmin are 26 de ani, este blogger de succes la Londra și are propria afacere în PR. A studiat marketing si PR la o prestigioasă universitate în Birmingham. Poartă cu ușurință statutul de influencer datorită faptului că pasiunile sale sunt legate de modă, lifestyle și călătorii exotice, domenii de care majoritatea oamenilor sunt fascinați. A colaborat cu branduri ca Philips, Ballantine’s, lanțul hotelier Hilton, Perrier Jouet, Philips, Colgate şi altele.

Despre Wagner Arte Frumoase și Povești

Marca „Wagner Arte Frumoase şi Povești” s-a impus pe scena manufacturilor românești prin poveștile așternute pe porțelanuri cu tehnici clasice de pictură manuală. Îmbinarea dintre rigoarea tehnicii handmade – mereu rafinată – și fantezia subiectelor este caracteristica mărcii Wagner Arte.

Atelierul de creație Wagner Arte și-a propus să invite artiști importanți si celebrităși pentru a realiza colecții de obiecte din porțelan pictat manual sau bijuterii. Ideea s-a născut văzând cum procedează marile manufacturi de porțelan din Europa care invită periodic mari artiști, celebrități, ‘socialites’ pentru a crea colecții inedite. Artistul invitat explorează astfel teritorii noi pentru creația sa iar universul porțelanului se imbogățeşte cu amprenta unui alt fel de creator. Aici menționăm colaborările cu maestrul Ștefan Câlția, pictorul Vadim Crețu, Ana Morodan sau Cristela Georgescu.

Informații: Irina Wagner, partener Wagner Arte – irina@wagnerarte.ro

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.