Încă 4 zile de înscrieri la Women Startup Competition Europe, susținută de Avon

Până pe 10 septembrie, antreprenoarele din România și fondatoarele unui start-up își pot înscrie ideile de business și proiectele inovatoare în competiția Women Startup Competition Europe, susținută de AVON.

women startup competition europe

foto: pexels

Româncele interesate de start-up-uri își pot înscrie proiecte precum o aplicație, o platformă online sau un produs. Dacă echipa îndeplinește condițiile organizatorilor, ideea poate fi înscrisă pe platforma competiției, https://www.f6s.com/, iar fișa de înscriere poate fi completată pe https://www.f6s.com/6thwomenstartupcompetition.

Interviurile de selecție a participantelor în concurs au loc între 5 și 12 septembrie 2019, iar candidatele vor obține rezultatul final pe 13 septembrie 2019.

Semifinala competiției va avea loc în București, pe 19 septembrie, la Impact Hub. Prezentarea ideii în cadrul evenimentului înseamnă un pitch de două minute și o sesiune de întrebări și răspunsuri de patru minute cu membrii juriului. La procesul de selecție va participa și Andreea Moldovan, Director General AVON în România, Republica Moldova, Bulgaria, Albania şi Macedonia.

Echipa câștigătoare a competiției de la București va fi invitată alături de cele ale altor țări europene în cadrul finalei Women Startup Competition Europe care va avea loc la Londra în noiembrie 2019. Acolo își va prezenta pitch-ul în fața unui public format din investitori internaționali, mentori de startup-uri și directori ai unor corporații globale.

Premiile includ un program de mentorat, personalizat pentru beautytech și realizat de Avon, lider de produse cosmetice de înfrumusețare, oportunități pilot și contracte comerciale cu aceeași companie, precum și expunerea la nivel global.

AVON invită româncele antreprenoare să își înscrie proiectele la Women Startup Competition Europe

  • Româncele antreprenoare care își înscriu proiectele de start-up până pe 10 septembrie 2019, în cadrul competiției Women Startup Competition Europe, susținute de AVON, au șansa să câștige premii;
  • Printre premii se numără un program de mentorat, contracte comerciale cu AVON și oportunitatea de a comercializa produsele realizate pe platforma AVON, alături de expunere la nivel global;
  • Proiectele trebuie să fie fondate de femei sau 50% din membri echipei să fie femei;
  • Semifinala are loc pe 19 septembrie la București, la Impact Hub. Echipa câștigătoare a competiției din Capitală va participa la finala competiției, care se va desfășura la Londra, în noiembrie 2019;

Alianța Avon – Women Startup Competition Europe

În aprilie 2019, Avon a anunțat parteneriatul cu Women Startup Competition Europe, o organizație non-profit înființată pentru a inspira, a educa și a uni antreprenoare din întreaga lume. Astfel, compania sponsorizează subcategoria de frumusețe a competiției prin notarea și selectarea aplicațiilor și va oferi asistență în alegerea câștigătoarelor. Pentru acelea din categoria de frumusețe, Avon se angajează să ofere un program de mentorat personalizat în incubatorul său de inovație pentru a ajuta la susținerea creșterii afacerii lor și a potențialului unei colaborări viitoare în comercializarea ideii, produsului și brandului lor.

În Europa, startup-urile fondate pentru femei reprezintă mai puțin de 27% din total, iar investitoarele doar 7% din fondul de finanțare. Women Startup Competition încearcă să schimbe aceste statistici, acționând ca incubator – oferind sprijin și conectând antreprenoarele cu investitorii pentru a-și dezvolta afacerile.

,,Suntem foarte încântate de parteneriatul cu Women Startup Competition Europe. Există o mare aliniere între  misiunile noastre – încurajarea antreprenoriatului în rândul femeilor și susținerea inovației. Ambele aduc beneficii societății, deoarece știm că prin crearea de oportunități pentru femei contribuim și la bunăstarea comunității din care acestea fac parte. Acest parteneriat nu numai că ne permite să sprijinim eforturile a susține mai multe femei în afaceri, dar este, de asemenea, un demers consecvent în misiunea noastră de a deschide programul de inovare către idei noi – permițându-ne să descoperim noi inovații de frumusețe promițătoare încă de timpuriu, inovații care ar putea fi foarte atrăgătoare pentru rețeaua noastră globală, formată din reprezentanți și consumatori“, a declarat Andreea Moldovan, General manager Avon SEE.

În ultimii cinci ani, la Women Startup Competition s-au înscris circa 750 de fondatoare de business din 10 țări.

Cât despre Avon, pe lângă faptul că dezvoltă produse de talie mondială prin intermediul propriului său program global de cercetare și dezvoltare, compania este onorată de parteneriatul cu start-up-uri interesante de frumusețe pentru a aduce cele mai inovatoare idei în rețeaua sa de reprezentanți și clienți. Prin Incubatorul Avon Innovation, compania oferă asistență personalizată organizațiilor partenere pe baza nevoilor lor de afaceri. Parteneriatul Avon cu Women Startup Competition este o altă modalitate folosită de companie pentru a identifica start-up-urile adecvate fondate pentru femei care să colaboreze cu Incubatorul Avon Innovation.

Acest parteneriat face parte dintre inițiativele Platformei stand4her, lansată de AVON.

Despre platforma stand4her

Platforma stand4her reprezintă promisiunea companiei de a schimba în bine viețile a 100 de milioane de femei anual. La nivel global, iată câteva dintre problemele cu care se confruntă încă femeile:

  • Doar jumătate dintre ele cred că sunt încurajate să devină antreprenoare de cultura din care fac parte
  • Aproape 80% dintre femei cred că brandurile de cosmetice exercită presiune asupra lor pentru ca ele să fie perfecte
  • O treime dintre femei sunt victime ale violenței fizice și/sau sexuale

În acest context, pentru a crea o lume mai bună pentru ele, stand4her by AVON lansează programe și inițiative pe trei direcții strategice:

  • Susținerea egalității de șanse pe plan profesional
  • Susținerea libertății femeilor de a fi ele însele, de a se exprima
  • Susținerea dreptului femeilor la o viață sănătoasă și în siguranță

Despre AVON

AVON este prezent de peste 22 de ani pe piața din România, timp în care și-a menținut o poziție de top în preferințele consumatorilor, reușind în același timp să pună bazele uneia dintre cele mai mari comunități de femei. Compania este preocupată nu numai să aducă frumusețe și independenţă femeilor, dar și să le îmbunătățească viața, promovând respectul pe care societatea îl datorează rolului lor în dezvoltarea socială și militând continuu pentru sănătatea și standardul lor de viață.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.