De ce zahăr brun de Mauritius și nu zahăr alb de peste tot? (P)

Știu, nu ar trebui să mâncăm deloc zahăr. Dar dacă nu poți rata plăcintele și cozonacii de Crăciun sau tortul de Anul Nou, atunci asigură-te că folosești numai zahăr brun la prepararea lor. Ca și pentru toate dulciurile preferate ale familiei, în orice zi din an.

zahăr brun

Mauritius, insula de zahăr, vanilie și rom, insula plajelor exotice și a apelor incredibil de limpezi și albastre, este patria zahărului brun Sik &Kann. Cultura tradițională a trestiei de zahăr rămâne dominantă și reprezintă deja simbolul acestei insule.

Brun, delicios și ușor aromat, zahărul Sik & Kann brun de Mauritius provine din plantațiile de trestie de zahăr cultivate de sute de ani în superba insulă Mauritius, din Oceanul Indian. Procesul simplu de obținere, bazat pe extragerea sevei dulci din tulpinile de trestie prin metode tradiționale, permite păstrarea unei arome bogate.

Zahărul Sik & Kann Brun de Mauritius, o variantă mai puțin rafinată a zahărului alb

Există două categorii importante de zahăr: pe de-o parte cel mai comercializat și răspândit în întreaga lume, zahărul alb rafinat, care conține numai calorii goale, toate celelalte substanțe fiind înlăturate prin procedee chimice de rafinare. Cea de-a doua categorie este zahărul brut, nerafinat, care, pe lângă zaharoză, mai conține urme de minerale (calciu, fier, magneziu) provenite din melasa obținută din planta de extracție. Zahărul brut are culoarea maroniei a melasei (sucul concentrat obținut din strivirea plantei), de unde și denumirea  de zahăr brun.

zahăr brun

trestie de zahăr

Zahărul Sik & Kann Brun de Mauritius se obține prin extragerea, filtrarea și cristalizarea acestui sirop natural din trestie de zahăr, cultivată în mod tradițional în Mauritius.

Important! în timpul procesării nu se adaugă niciun fel de conservanți.

Zahărul Sik & Kann Brun de Mauritius este ideal ca îndulcitor în cafea și ceai și, datorită aromei sale intense, dă un gust fin și special tuturor prăjiturilor și dulciurilor home made.

 

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.