Au alergat 100 km în jurul casei, timp de 24 de ore

Daniel Zamfiropol, ambasadorul campaniei „Alerg pentru Autism”, a parcurs 100 de kilometri în 24 de ore, implicându-se într-un demers fără precedent pentru susținerea tratamentelor la distanță a copiilor cu autism care nu pot să ajungă în centrele de recuperare din cauza pandemiei de coronavirus. Inițial, proiectul urma să se desfășoare la țărmul Mării Negre, unde participanții urmau să alerge la un ultramaraton de 24 de ore pe nisipul mării. Dar, în condițiile stării de urgență, participanții din toată țara au alergat în jurul locuinței, timp de 24 de ore, pe 2-3 mai 2020.

alergat 100 km in jurul casei

Susținut de Casa de Licitații Artmark, Daniel Zamfiropol este unul dintre cei 150 de ultramaratoniști cu suflet mare, care au ieșit din casă pentru această cauză nobilă. Daniel a alergat și 100 de kilometri în jurul casei sale din București. Fiecare kilometru parcurs a fost licitat, iar cei care au urmărit evenimentul pe platformele de socializare au putut face donaţii pentru copiii cu autism, un kilometru costând 10 lei.

a alergat in cmpania pentru ajutorul dat copiilor cu autism

Evenimentul anual „Autism 24h Marea Neagră” este o manifestație sportivă pentru amatori, profesioniști și copii și are ca scop promovarea cauzei persoanelor cu nevoi speciale. Inițiativa din acest an a fost susținută de 150 de pasionați de alergat din toată țara, care s-au alăturat cauzei pentru crearea unei platforme de suport pentru persoanele care suferă de autism și care nu își pot continua terapia clasică în această perioadă. Maratonul pentru Autism a durat 24 de ore și s-a încheiat duminică dimineață, la ora 10:00.

Citeşte şi:

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.