Beneficiile masajului de relaxare

Masajul de relaxare poate fi privit ca o soluție naturală și rapidă pentru momentele în care simți nevoia să îți recapeți echilibrul interior, dar și să te încarci cu energie. Beneficiile masajului de relaxare sunt recunoscute de mii de ani și astăzi știm că ele se datorează proceselor chimice și fiziologice (senzoriale) care au loc în organism, inclusiv cu eliberare de endorfine și serotonină. Masajul de relaxare poate fi o alegere inspirată după o zi grea de muncă în care tot ce vrei să faci este să te relaxezi și să obții acea senzație de confort de care ai nevoie.

Beneficiile masajului de relaxare

Îmbunătățește postura

În cazul în care ai o postură greșită, masajul de relaxare este un adjuvant ideal (pe lângă gimnastică de recuperare și fizioterapie). Prin relaxarea mușchilor spatelui, masajul te ajută să scapi de durere și să-ți îndrepți coloana.

Te ajută să dormi mai bine

Masajul de relaxare se poate folosi pentru calmare și reducerea stării de oboseală, fizică sau mentală. Dacă se întâmplă să suferi de insomnie sau de tulburări de somn, atunci poți apela cu încredere la această modalitate de terapie.

Ameliorează migrenele

O singură ședință de masaj de relaxare are efecte benefice asupra ta. Dacă te afli printre persoanele care se confruntă des cu dureri de cap, atunci un masaj de relaxare se va dovedi a fi mai mult decât perfect.

Îmbunătățește circulația sângelui și crește imunitatea

Masajul, oricât de blând, îmbunătățește circulația sângelui din piele și mușchi, cu efecte benefice la distanță, printr-o irigare mai bună în tot corpul (inclusiv organe). Masajul pune în mișcare limfa, lichidul transparent care circulă prin ganglionii limfatici, preluând deșeurile din organism. O activitate mai bună a limfei înseamnă o eliminare mai eficientă a toxinelor și creșterea imunității.

Îmbunătățește respirația

Masajul de relaxare joacă un rol important în problemele respiratorii, alături de tehnici speciale de respirație. Corpul va învăța să se relaxeze, iar respirația se va realiza corect. Respirația abdominală profundă calmează și încetinește bătăile inimii și favorizează reglarea tensiunii arteriale.

Scade tensiunea arterială

Efectuat în mod constant, masajul de relaxare poate ajuta la scăderea tensiunii (sistolice și diastolice). Astfel, vei reuși să ții la distanță accidentul vascular cerebral, eventuale probleme renale sau atacul de cord.

Care este frecvența masajului de relaxare?

Ședințele de masaj de relaxare nu trebuie să lipsească din agenda săptămânală deoarece corpul are nevoie de o stare de bine constantă și de eliberarea de stress, ceea ce se poare realiza prin masaj. Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, sunt ideale 2-3 ședințe  săptămânal.

Cine poate apela la o terapie de acest gen?

Masajul de relaxare este ideal pentru toate acele persoane care vor să se relaxeze și  vor să se bucure în permanență de o stare de bine. Acesta este recomandat atât persoanelor care fac mișcare, cât și celor care suferă de diferite afecțiuni.

Masajul de relaxare este recomandat chiar și femeilor însărcinate. Acesta poate avea un rol terapeutic în cazul durerilor sau în cazul picioarelor umflate.

Ședințele de masaj de relaxare oferă multe beneficii și sunt ideale pentru acele persoane care au grijă de starea lor de sănătate și  vor să aibă parte de un moment doar pentru ele.

Poți  beneficia de masaj de relaxare cu specialiștii El Studio

 

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.