Bretonul și forma feței

Bretonul este cea mai simplă soluție atunci când vrei o schimbare de look fără a sacrifica din lungimea părului. Un breton potrivit îți pune în valoare forma feței, estompează eventualele imperfecțiuni și reface armonia trăsăturilor.

1

Bretonul face minuni pentru look-ul tău, cu condiția să fie bine tăiat și în concordanță cu forma feței. De exemplu, bretonul lung, asimetric, purtat pe o parte, alungește o față rotundă, ștergând rotunjimile. Bretonul cu volum nu e recomandat persoanelor cu fața pătrată, care ideal ar fi să adopte un breton filat, moale, răsfirat pe frunte.

Dacă te-ai hotărât pentru breton, atunci ar fi bine și să ai grijă de el, pentru că părul crește rapid (1 cm pe lună) și o dată cu el, și bretonul, care trebuie filat sau reajustat periodic. Stiliștii recomandă ca atunci când avem părul ud, bretonul să fie primul uscat cu foehnul. Bretonul se usucă primul oricum, doar că în dezordine, dacă ne ocupăm întâi de restul părului.

Bretonul este și cel cu tendință mai mare de îngrășare, dacă ai părul gras, în general. Asta și pentru că stă pe frunte, intră mai frecvent în contact cu crema ta de față sau fondul de ten, dar și cu degetele cu care îl verifici din când în când sau îl dai la o parte de pe frunte.

Dacă ai părul subțire, sfatul stiliștilor e să-ți usuci bretonul cu o perie rotundă, astfel încât să nu mai cadă direct pe frunte.

Cum ajustăm și purtăm bretonul, cu Dudu Cumpăt, stilist în echipa Londa Professional:

  • Pentru fața pătrată: breton lung, care rotunjește fața. Pentru a îmblânzi duritatea trăsăturilor, stilistul recomandă un breton filat.
  • Pentru fața ovală: ești o norocoasă! – poți allege orice tip de breton, orice lungime, formă sau greutate, poți experimenta ce tunsoare dorești.
  • Pentru fața triunghiulară (în formă de inimă) e nevoie de o coafură care să echilibreze ascuțimea bărbiei și să umple ovalul feței. Alege un breton rotund, purtat într-o parte.
  • Pentru fața rotunda, stiliștii recomandă fie un breton lung, filat, purtat pe o parte, fie unul foarte scurt.

Bogdan Mirică, membru în echipa Londa Professional, spune că bretonul lung e de evitat, deoarece acesta nu va face altceva decât să accentueze și mai mult forma feței.

Georgia MayÎngrijire și styling

Dacă ai părul poros, aspru și casant, încearcă să-l speli cu șamponul Shine Define de la System Professional, 69 lei. Curăță, hidratează, îi dă rezistență și strălucire.

Părul fin are nevoie de produse pentru volum:

  • Balsam Leave-In: Impressive Volume Leave-In Conditioning Mousse de la Londa Professional îi întărește structura, fără să-l încarce. Formula acestei spume conține extract de lămâiță și bambus. Lemongrass-ul este o planta medicinala care contine numeroase uleiuri esentiale cu multe beneficii pentru sanatate.
  • Spumă pentru fixare și volum: EIMI Natural Volume de la Wella Professionals. Oferă fixare flexibilă, lejeră, și hidratare, ideal când vrei o coafură cu volum delicat.

SE Shine Kick 2012Dacă vrei un păr neted, bine întins:

  • Crema pentru netezire EIMI Flowing Form de la Wella Professionals, 65 lei. Are o textură delicată și o formulă specială, care reduce încărcarea electrostatică a părului, îl face flexibil și ușor de pieptănat. Aplic-o pe părul umed, înainte de uscarea cu foehnul sau cu placa.
  • Pentru modelare, încearcă Shine Crafter – ceara pentru păr de la Sebastian Professional, 92 lei. Aplică o cantitate mică pe părul umed sau uscat, potrivită oricărui tip de păr.
sp-shine-shampoo-69-lei

Șampon Shine Define 69 lei

LO-Georgia M/Care Rel.'15

Spumă fără clătire pentru volum, 40 lei

wella-eimi-flowing-form-65-lei-crema-de-styling-pentru-netezire

EIMI cremă de styling pentru netezire, 65 lei

wella-eimi-natural-volume-71-lei-spuma-pentru-volum-cu-fixare-flexibila

EIMI Spumă pentru volum cu fixare flexibilă, 71 lei

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.