6 cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa

De Crăciun, toate orașele din Europa împodobesc un brad uriaș în piața centrală, întind tarabe cu dulciuri și vin fiert, în decorul specific: beculețe colorate, globuri, beteală și îngerași de carton. Am făcut un top 6 cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa, în caz că vreți să ieșiți din țară de Sărbători.

Cehoslovacia, Piata Centrală

Praga, Piața Centrală

1. Praga

Piața de Crăciun e piesa de rezistență a sezonului festiv la Praga. Tot orașul e cuprins de magia sărbătorilor, străzile din centru sunt festiv iluminate, dar cele mai frumos împodobite sunt Piața din Centrul vechi și Piața Wenceslas (la 5 minute distanță pe jos una de cealaltă). Mai sunt câteva mai mici în Piața Havel și Castelul Hrad (în curtea castelului). Sunt deschise continuu între Crăciun și Revelion, pline cu tarabe și chioșcuri de unde poți cumpăra orice are legătură cu sărbătoarea, de la ornamente de Crăciun la păpuși de porțelan, dantelărie, ceramică până la bunătăți gastronomice, cu arome îmbietoare (langoși, castane coapte, cartofi, cârnați, viței și porci la proțap!, bere locală – foarte bună, vin fiert etc).

 

Strietzelmarkt in Dresda

Strietzelmarkt în Dresda

2. Dresda

Dacă îți place Crăciunul, nu rata Dresda! Orașele germane sunt în mod special frumoase de Crăciun, dar Dresda le întrece pe toate, pentru că deschide 11 piețe o dată! De la tradițional la medieval și de la raiuri gourmet la podoabe multicolore și parcuri de distracții.

Belgium, Brussels, Grand Place & Christmas Tree

Brussels, Piața Centrală

3. Brussels

Piața centrală din Brussels e minunată și vara, încântătoare în august la vremea covorului de flori, dar și iarna, când centrul istoric își etalează minunile, deopotrivă pentru copii și adulți. O destinație excelentă pentru atmosfera festivă, iluminatul de poveste, meniul bogat și ambianța tradițională și cosmopolită în același timp. Dacă ai ajuns la Brussels, e păcat să nu dai o fugă până în Lille, la o oră și un sfert de mers cu mașina. În miezul iernii, din zăpadă, orașul strălucește de culoare și joie de vivre. Bucură-te de atmosferă și de shopping!

Christmas Market in Nuernberg Germany

Nurnberg

4. Nürnberg

Nürnberg este orașul bavarez renumit în lume pentru piețele de Crăciun, Nürnberg Christkindlesmarkt. Totul începe de Advent (duminică, 30 noiembrie 2014), când piața se umple de ornamente, turtă dulce și o mulțime de oameni, care se plimbă sau stau de vorbă în tihnă la o cană de vin fiert, rom sau punch, în atmosfera dulce de migdale prăjite și wurst. Sărbătoarea de Advent se sfârșește pe 24 decembrie, când începe Crăciunul. Dar voi puteți sta aici până în ianuarie, când se deschide târgul de jucării. La Nürnberg are loc annual, timp de 6 zile, din 1949, cel mai mare targ internațional de jucării. În 2016, el va fi deschis din 27 ianuarie până pe 1 februarie.

viena

Viena

5. Viena

Dacă orașele germane ți se par cam departe, dar vrei să te bucuri de aceeași atmosferă, poți să te oprești la Viena, unde găsești cea mai frumoasă și magică piață de Crăciun. Pe toată durata Adventului, piețele sunt pline de oameni, mâncare, tradiții și vin fiert. La două ore de capitală, se află Graz, un alt oraș din Austria care merită toată atenția. Pentru un weekend la Viena, nu ratați castelul Schonbrunn și strudelul cu mere, iar în Graz – muzeul de artă (Kunsthaus), fortăreața Schlossberg (unde se ajunge urcând pe jos 260 de trepte, cu liftul sau funicularul) și gustați ulei din semințe de dovleac manufacturat local – e cel mai bun din Europa.

 

6. Barcelona

În Barcelona, tradiția pieței de Crăciun pornește de la 1786, când și-a deschis porțile pentru prima dată, în fața Catedralei gotice (nu Sagrada Familia). În săptămânile dinaintea Crăciunului aici găsești brazi, ornamente cu tema nativității și a sfintei familii, figurine, iesle, ghirlande și vâsc. Lume, actori, păpușari, tradiții religioase și culturale… Dacă tot ai ajuns la Barcelona pentru de Crăciun, nu pleca înainte de a vedea și minunile lui Gaudi (Sagrada Familia, Casa Mila/La Pedrera, Casa Batllo și parcul Guell)

Foto: © Hepta

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.