Dana Luţu, juristă creatoare de bijuterii “holistice”: “Cristalele m-au făcut omul de astăzi”

Dana Luţu (Moise) este absolventă de Drept din 2001, jurist, mediator şi… designer de “bijuterii holistice”. Cum se împacă juridicele cu creaţia de bijuterii handmade şi cristaloterapia? Ne spune chiar Dana, care mărturiseşte că pietrele naturale sunt viaţa ei şi ne învaţă cum să le folosim şi purtăm ca să ne bucurăm şi noi de forţa magică a cristalelor.

dana lutu handmade

foto: Dana Luţu

Cum m-au cucerit cristalele

Cristalele şi bijuteriile din pietre naturale m-au fascinat încă din adolescenţă când, curioasă şi atrasă de culorile şi energia lor, le căutam în cutiile cu bijuterii ale bunicii, ale mătuşii mele, care erau cochete, pedante şi iubeau chihlimbarul, coralul şi perlele. Curios este faptul că nu mă atrăgeau metalele preţioase sau pietrele preţioase, care se găseau şi ele în acele cutii minunate. Mai târziu am înţeles de ce eram magnetizată doar de unele, nu neapărat cele mai preţioase: pentru că aveau alte energii, puteri şi beneficii, în strânsă  legătură cu terapiile alternative, holistice. Acum ştiu că erau formate în milioane şi miliarde de ani, iar ele îmi dădeau acces la cunoaştere şi informaţii  înalte şi preţioase. Nu ştiam nimic despre beneficiile şi calităţile lor pe atunci, totul era la nivel instinctiv şi intuitiv. Mi-a plăcut mereu să port ceva special, deosebit, care să aibă amprenta mea, sa aibă viaţă, şi de aceea, la un moment dat, am decis sa creez aceste bijuterii.

La început a fost ideea

Ideea de a crea bijuterii mi-a venit uşor şi firesc, în timp. Adică nu am ars etape, toate au ajuns la momentul potrivit. Toate s-au aşezat perfect pentru mine, cu oamenii potriviţi, în locurile perfecte şi la momentul oportun. Am parcurs o perioadă de cercetare şi documentare, ca autodidact, atât din cărţile de la bibliotecă cât şi din cele achiziţionate personal, din domeniul spiritual, feng shui, dezvoltare personală, reviste de specialitate şi documente preţioase, pe care nu le găseşti simplu sau la îndemâna oricui. Am urmat cursuri internaţionale, dar şi în ţară, despre cristale, cromatică, workshopuri, conferinţe şi am decis că e momentul să aplic cele învăţate si sa creez bijuterii. La început, în anii ’91, modele simple. Viaţa este o călătorie fantastică si noi învăţam, ne perfecţionam zilnic. Acesta e scopul, misiunea omului pe Pămant – să fie din ce în ce mai bun în ceea ce face, să dăruiască din ce învaţă, cunoaşte şi creează semenilor lui, dar şi acel aport de 10% măcar, Creatorului, Universului, ca recunoştinţă. Să evolueze şi să-şi eleveze sufletul, ajutând, ghidând, îndrumând, dăruind, lucrând fiecare ce-i place, ce-i aduce împlinire şi bucurie. Cel mai minunat lucru se naşte şi are energie divină, prinde viaţă, atunci când se îmbină vocaţia, pasiunea, cu învăţarea, cunoaşterea. Când omul face ce-i place, totul prinde viaţă şi emană lumină, autenticitate. Ele însele, pietrele naturale, preţioase şi semipreţioase, apar cu surprize, cu alte vibraţii, energii adaptate noii ere, noului pământ. Sunt nestematele „noului pământ”, cu noi misiuni, ghidari, scopuri şi beneficii.

Cum îmi aleg pietrele şi modelele

Atât pietrele cât şi accesoriile care sunt din aur, argint sau zamak, deci totul cu rol terapeutic, holistic, cu un rost şi un scop, cum îmi place mie să spun, dar şi celelalte  materiale, le achiziţionez din surse bine documentate, furnizori externi din India, Nepal, Mexic sau SUA, dar şi interni, de încredere, şi buni colaboratori de peste 17 ani. Totul este ales cu sufletul şi mintea şi atunci n-ai cum să dai greş în ceea ce faci. Modelele vin din intuiţie, învăţare zilnică despre puterea, energia, calităţile şi beneficiile lor, dar şi din experienţa de peste 17 ani în domeniu; din cunoaşterea aproape a fiecărei pietre, din corelarea cromaticii cu cristaloterapia. Modelele mele vin din suflet, din viaţa însăşi, din natură şi culorile ei. Nu e aroganţă, ci sinceritate – nu mă inspir din ce fac alţii, bijuteriile mele handmade sunt unicat, ediţie limitată sau personalizate.

Ele iau naştere pornind de la povestea fiecărui om ce şi le doreşte. Fiecare bijuterie are amprenta clientului, dorinţele lui, zodiei, ascendentului, pe care le calculez.

Eu nu creez simple bijuterii, ci talismane şi bucurii pentru fiecare suflet care le primeşte.

Creaţiile mele sunt balsam şi medicament pentru suflet, adevărate prietene de drum lung, care lucrează în tihnă pentru stăpânele sau stăpânii lor.

Citesc, învăţ, sunt la curent cu tendinţele momentului, anului ce urmează, şi aplic informaţiile cu care rezonez, respectând desigur fiecare creator, bijutier, designer de bijuterii şi creaţiile lui.

De la hobby la afacere

Întâi le-am dăruit. Oamenii le admirau la mine, le vedeau şi mă întrebau de unde le am achiziţionat, ştiind că sunt iubitoare de cristale, pietre naturale, nu doar ca bijuterii, dar şi obiecte de decor pentru casă, birou, afacere. Apoi le vorbeam despre ele şi doreau să le aibă. Aşa a început totul. La o cafea, o şuetă cu amicele, în facultate cu colegii, la coafor, unde femeile sunt interesate de bijuterii şi tendinţele în domeniu. Fiecare voia detalii, informaţii despre ele. Iar eu le vorbeam despre puterea, energiile şi domeniile vaste în care pot lucra pietrele, despre beneficiile şi calităţile lor.

Apoi au venit primele comenzi, pe care le am primit cu bucurie, dar şi cu surprindere, pentru că totul era doar un hobby, un mod de relaxare pentru mine şi o dorinţă de a povesti despre terapii, cristalo şi cromoterapie, de a bucura suflete, de a ajuta oameni.

Am dorit şi reuşit să le ofer o altă viziune şi conotaţie bijuteriilor cu pietre naturale. Am dezvoltat acest concept de bijuterii holistice, terapeutice, încă din anii 91′, când eram încă în facultate şi foarte puţini aveau acces şi deschidere la astfel de informaţii. Totul a devenit serios şi palpabil în 2001, când am pornit o călătorie fantastică în lumea magică şi infinită a cristalelor şi un parteneriat de drum lung, serios şi asumat cu ele.

Profesez încă în domeniul juridic, în consultanţă comercială în domeniul privat, iar înţelepciunea, energia şi echilibrul cristalelor m-au ajutat enorm în profesia mea, in negocieri, în lucrul cu oamenii, de peste 25 de ani. Cristalele m-au echilibrat, mi-au dat şi îmi dau claritate în alegeri, decizii, mă armonizează şi m-au făcut omul nou de astăzi, mai bun decât ieri şi puternic, motivat pentru mâine.

Dana Lutu handmade

bijuterii holistice Dana Lutu Handmade foto: Dana Luţu

Dana Luţu: “Cristalele îmi dau echilibru şi m-au făcut omul care sunt astăzi”

Cristalele fac parte din viaţa mea. M-au ghidat, îndrumat, dar şi vindecat sufleteşte şi trupeşte în viaţă şi problemele de sănătate din trecut. Asta m-a făcut să studiez, cercetez şi aplic tot ce accesam şi primeam despre cristale. Am avut şi am rezultate fabuloase, palpabile, care mă bucură şi mă motivează să continui cu încredere şi putere creatoare.

Învăţând de la cristale şi accesând informaţiile lor înalte, secretele lor de sute, mii şi miliarde de ani în care s-au format, treci pe alt nivel de gândire, acţiune şi aplicare. Ai alt set de valori şi principii de viaţă după care te ghidezi şi te formezi, de fapt. Zilnic te reinventezi, reconstruieşti şi devii cea mai bună varianta a ta. Ele îţi dau bucurie, optimism, forţă, îţi activează stima şi iubirea de sine, atitudinea de om sigur pe el, creativitatea, lumina interioară…

Cristalele îmi dau echilibru în viaţa de fiecare zi, în profesie – jurist, mediator şi designer de bijuterii holistice, în lucrul cu oamenii, în modul de acţiune faţă de ceilalţi şi în provocările vieţii. Cu timpul, voi închide o etapă – aceea de jurist şi mă voi dedica total  bijuteriilor, însă nu voi ezita să ajut, sfătuiesc un om dacă îmi cere îndrumare sau consultare juridică. Este una din lecţiile date de cristale – legea dăruirii!

Iubesc să lucrez cu cristalele, pentru că zilnic învăţ câte ceva despre şi de la ele. Nu există rutină, monotonie. Optimismul, veselia şi energia lor îmi activează darurile ţi harurile puse de divinitate în cufărul sufletului  meu. Creez cu bucurie şi recunoştinţă orice obiect, podoabă, dar ador să lucrez brăţările talisman, binecuvântari pentru suflete şi mai nou colierele.Totul este îmbinat cu metale preţioase, care au rolul şi scopul lor bine definit.

Cum purtăm brăţările, colierele şi cerceii

Brăţările purtate pe mâna stângă atrag informaţii utile, preţioase pentru noi, asemenea unui satelit. Ele purifică, echilibrează, armonizează chakrele, aura, scutul nostru energetic, pentru că suntem peste 80% energie. Dar tot pe partea stângă sunt inima, pulsul, partea de creier responsabilă cu trăirile profunde, cu autenticitatea, înţelepciunea. Partea stângă activează puterea sufletului, divinul din noi.

Partea dreaptă se ocupă de logic, mental,cerebral. Trebuie să existe echilibru, armonie între cele două părţi şi atunci partea stângă atrage, materializează, este o antena magică; iar dreapta eliberează, curăţă, purifică şi face loc noului în spaţiul fiinţei noastre.

Colierele de diferite mărimi accesează puterea, energia, chakrelor gâtului, inimii şi plexului solar. Cerceii activează emisferele cerebrale şi de regulă se cer seturi – cercei şi coliere sau completate cu bratari. Creaţiile mele sunt fie pe comandă, altele unicat, aleg teme, momente, evenimente astrale, unice.

Acesta este şi scopul şi farmecul lor. În anumite perioade ale anului sau cu ocazia unor evenimente importante, de sarbatori, lucrez ediţii limitate, colecţii cu tematică, mesaje sau cu rost sau scop, cum îmi place mie să spun.

Sursa mea de inspiraţie

Oamenii sunt modelele mele, inspiraţia, motivaţia mea, clienţii mei fabuloşi din toata lumea, cu care am construit o conexiune, o punte ce durează de peste 17 ani. Lor le sunt recunoscătoare pentru tot ce fac şi creez cu cristalele. Bijuteriile mele nu se rezumă doar la podoabe sau obiecte de decor, ci şi la tablouri pictate şi aplicate cu nestemate, lumânări de aromoterapie cu cristale, dar şi alte articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, poşete, portofele, mobilier din lemn cu cristale. Când lucrezi cu inima, eşti deschis cu sufletul şi experimentezi  mereu noul. Nu există perioade bune sau rele în domeniul terapeutic, medicinei alternative, holisticului. Pietrele naturale sunt viaţă, energie divină, leacuri preţioase, prietene loiale, surse de inspiraţie şi vibraţii înalte, care ajută enorm rasa umană sa evolueze, dezvolte şi să treacă pe nivelul următor de creştere şi înflorire. Cristalele împuternicesc şi întregesc fiinţa, nu numai umană – astel am creat şi obiecte pentru animale, câini, pisici, lucrat şi lucrez în cristaloterapie, atat pentru oameni cât şi pentru animale.

Proiecte şi planuri Dana Luţu Handmade

Îmi doresc un site despre mine şi experienţa acumulată, terapiile pe care le aplic, informaţii utile pentru dezvoltarea spirituală şi personală, cursuri, workshopuri, conferinţe pe care le adaptez în funcţie de momente, provocări, adică reinventare constructivă. Mai vreau să-mi construiesc un blog şi un magazin online, colaborări cu alte magazine – sunt surprize, planuri la care lucrez cu o echipă de tineri frumoşi, fabuloşi, cărora le mulţumesc cu recunoştinţă pentru răbdare.

Va mulţumesc pentru oportunitatea de a dărui cunoaştere oamenilor iubitori de cristale naturale, prietene loiale şi de drum lung pentru sufletele frumoase. Vă doresc tuturor claritate în inimă şi minte, înţelepciune, bucurie şi uşurinţă, aşa cum doar pietrele naturale ne arată, învaţă şi ghidează.

Pe Dana şi creaţiile ei le găsiţi pe pagina ei de facebook sau instagram

Pentru cei care vor să afle care e piatra lor norocoasă şi cum pot să beneficieze de forţa vindecătoare a cristalelor, Dana a scris articolul “Cristalele naturale şi puterile lor miraculoase”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.