Filtrele minerale, protecția solară pentru tenul sensibil

Filtrele minerale, de exemplu oxizii de zinc și titan, sunt molecule fotostabile care oferă protecție solară cu spectru larg – ne protejează pielea de radiațiile UVA și UVB. Sunt foarte bine tolerate de piele, ideale pentru zona delicată din jurul ochilor.

Orice rutină de îngrijire trebuie să includă un produs cu protecție solară SPF 30 sau mai mare. Este produsul împotriva ridurilor și petelor numărul 1 și trebuie să îl folosești zilnic, chiar și dacă soarele nu strălucește.

Cum aplicăm produsele cu protecţie solară

  • aplică produsul cu protecţie solară cu 20 minute înainte de a ieşi din casă
  • foloseşte o cantitate generoasă
  • dacă foloseşti mai mult de un produs, factorul de protecţie solară nu va fi suma celor două, dar vei fi mai bine protejat decât dacă foloseşti un singur produs
  • fiecare parte a corpului care este expusă la soare ar trebui să fie protejată cu un produs cu protecţie solară, aşa că nu uita mâinile, gâtul, urechile şi zona decolteului.

Ce sunt și ce fac filtrele minerale împotriva radiației UV?

Filtrele solare împiedică radiațiile UV să pătrundă adânc în piele, iar filtrele minerale reflectă o mică parte din radiații și absorb o cantitate mare de radiații UV pe care o transformă apoi în energie (căldură). Protecția solară este importantă pentru a preveni apariția petelor, a semnelor de îmbătrânire prematură și a altor probleme cauzate de radicalii liberi generați de radiațiile UV.

Produsele cu protecție solară minerală sunt formulate pentru fiecare tip de ten – pot fi incluse în formule matifiante pentru tenul gras pentru că mineralele sunt bune absorbante de sebum și pot fi incluse în formule hidratante pentru tenul uscat alături de emolienți și uleiuri vegetale.

Protecția solară minerală este recomandată și pentru a proteja pielea copiilor cu vârstă mai mare de 6 luni, filtrele minerale sunt blânde cu pielea și sigure pentru pielea sensibilă sau afectată de roșeață. Aplică protecția solară în fiecare zi din an, indiferent de anotimp, iar dacă petreci mult timp expusă la lumina solară reaplică produsul o dată la 2-3 ore. Reaplică protecția solară întotdeauna după înot, transpirație sau după ce ai șters pielea cu prosopul. Aplică protecție solară pe toate zonele de piele expuse la lumina solară – ten, buze, urechi, gât, decolteu, brațe, etc.

Paula’s Choice lansează un nou produs cu protecție solară minerală în gama Calm

Calm Barrier Protect Mineral Sunscreen Broad Spectrum SPF 30 este un produs cu protecție solară minerală pentru toate tipurile de ten, are textură lejeră de gel cremos și aspect final satinat.

Este potrivit și pentru pielea sensibilă sau afectată de rozacee, conține alantoină, centella asiatica și prebiotice pentru calmarea pielii, protejează și întărește microbiomul și bariera naturală a pielii.

Produsul se poate achiziționa de pe www.paulaschoice.ro.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.