Horoscop 2019

Horoscop 2019 – ne așteaptă vremuri interesante și memorabile, stați pe-aproape…

Atmosfera generală a anului

Pe 7 martie, Uranus intră definitiv (după o retrogradare de 4 luni în Berbec) în zodia Taurului, unde va „locui” în următorii 7 ani. Este un moment important pentru Tauri, a căror viață va cunoaște schimbări importante, pe toate planurile. Uranus în Taur e în cădere, motiv pentru care schimbările vor fi cu atât mai provocatoare. Taurii cei stabili și constanți simt pentru prima dată în viață nevoia de schimbare și sunt hotărâți s-o facă. La finalul tranzitului lui Uranus peste Soarele lor natal, nimic din ceea ce știau nu va mai fi la fel. Tot ce a fost până acum sursa lor de împliniri dispare sau va înceta să mai fie astfel. Vor altceva de la viață, în cu totul alt fel. O perioadă de separare între vechi și nou, poate un moment de rebeliune pentru Taurul cel liniștit și îndeobște supus, o schimbare completă de direcție în căutarea propriei identități. De tranzitul lui Uranus beneficiază în primul rând Taurii, dar și toate celelalte zodii, într-un anume sector de viață, după cum vom vedea.

Schimbări în finanțe și în modul în care ne raportăm la posesiuni (materiale și relaționale)

Toată lumea e nevoită să-și verifice prioritățile și scara de valori. Acumulările materiale ocupă un loc important în interesele noastre, dar evenimente bruște ne fac să ne schimbăm părerea și să realizăm că, de fapt, oamenii dragi sunt mult mai importanți decât banii. Schimbarea le e favorabilă și Capricornilor și Fecioarelor. Fie că norocul le vine de la astre sau prin efort propriu, Taurii, Capricornii și Fecioarele din prima decadă încep să simtă în 2019 încotro bate vântul schimbării. Le apar brusc șanse de unde se așteaptă mai puțin și li se deschid drumuri altădată imposibile. Circumstanțele ar trebui să fie în avantajul lor, chiar dacă nu au controlul situației. Mai ales în 2020, când Jupiter tranzitează Capricornul și face trigon cu Uranus în Taur. Pentru Tauri, fiind vorba despre conjuncția lui Uranus cu Soarele lor, schimbările privesc afirmarea sinelui și dezvoltarea personală, promovarea propriei individualități, ascensiune în ierarhia socială sau profesională. În orice caz, va fi ceva neașteptat, altfel, poate neconvențional, dar cu deschideri surprinzătoare și cu efecte bune în timp (în 2019, datorită trigonului cu Saturn și Pluto).

Visuri mari și așteptări nerealiste

Pe 9 noiembrie 2018, Jupiter a intrat în Săgetător, unde va sta până la finele lui 2019, avantajându-i, evident, pe Săgetători. Dar și pe Berbeci și Lei, cărora le va trimite timp de un an raze prietenoase cu șanse, onoruri, recunoaștere, dar și generozitate, curaj, încredere în sine. Uneori, chiar prea multă. Jupiter este în domiciliu, unde se simte bine și cu traista plină. Dar… în cuadratură cu Neptun din Pești, ceea ce predispune la risc de erori și așteptări nerealiste. Sacul cu bunătăți nu dispare, dar s-ar putea ca ceea ce vedeți să nu fie chiar ce pare a fi. Așadar, bucurați-vă, dar cu măsură. Iar când zburați printre norișorii cu visuri și aspirații înalte, încercați să vă mențineți picioarele pe pământ, ca să aveți parte numai de surprize plăcute.

Autoritate, înțelepciune, răbdare, responsabilități

Planetele Saturn și Pluto se plimbă și anul acesta prin Capricorn, apropiindu-se tot mai tare una de alta, până când ajung în conjuncție la grad perfect prin ianuarie 2020, unde formează un stelium (cu Soarele, Jupiter, Mercur și Nodul Sud al Lunii) la 23 de grade – un moment astrologic important, cu efecte imprevizibile, dar importante în viața lumii. Până să vorbim despre acestea în Horoscopul 2020, să mai spunem câteva cuvinte despre tranzitele din 2019 ale lui Saturn și Pluto în Capricorn, unde sunt deja împreună de de un an și vor mai sta până în martie 2020, când Saturn intră în Vărsător, lăsându-l pe Pluto în Capricorn până în ianuarie 2024. Pluto este despre putere, tabuuri, moarte și renaștere; despre și transformare subtilă, lentă, dar profundă, de-a lungul a mai mulți ani. Capricornii din primele decade poate că i-au simțit influența în ultimii 10 ani, ca trezire a conștiinței de sine, poate ca nevoie de recunoaștere a abilităților personale, a influenței și puterii acumulate înainte de acest tranzit. Poate că ați fost mai curajoși, mai agresivi și mai dominatori în ultimii ani; sau mai independenți decât altădată. Întâmplările vieții v-au pus în situația de a vă lua destinul în propriile mâini și a vă schimba cu totul stilul de viață. La finalul acestui proces, sunteți cu totul alte persoane. În ultimul an, Saturn a potențat influența lui Pluto, aducând maturitate și înțelepciune transformărilor induse de Pluto. Poate că v-ați recunoscut greșelile și ați făcut eforturi să le corectați. Poate că v-a fost greu, căci Saturn a venit cu partea lui de răbdare, disciplină, responsabilitate, autoritate și nevoia de a vă găsi propriul loc în lume. Partea bună a tranzitului Saturn-Pluto în Capricorn este că, deși e perceput ca dificil, poate să aducă în primul rând Capricornilor, dar și Fecioarelor, Taurilor, chiar și Scorpionilor și Peștilor – realizări extraordinare pe termen lung, atât la nivel concret, cât și asupra propriei persoane. Cu o condiție: să vă asumați responsabilitățile, munca, onestitatea, corectitudinea și principiile. În 2019, vine rândul celor din a doua jumătate a tuturor zodiilor să experimenteze tranzitul cuplului Pluto-Saturn, după cum veți vedea în continuare. În 2020, în conjuncție cu Jupiter (expansiune) și în trigon cu Uranus (marea schimbare) – ne așteaptă vremuri interesante și memorabile, stați pe-aproape.

HOROSCOP 2019 BERBEC

HOROSCOP 2019 TAUR

HOROSCOP 2019 GEMENI

HOROSCOP 2019 RAC

HOROSCOP 2019 LEU

HOROSCOP 2019 FECIOARĂ

HOROSCOP 2019 BALANȚĂ

HOROSCOP 2019 SCORPION

HOROSCOP 2019 SĂGETĂTOR

HOROSCOP 2019 CAPRICORN

HOROSCOP 2019 VĂRSĂTOR

HOROSCOP 2019 PEȘTI

 

 

 

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.