Îngrijirea părului vopsit. Cum îi păstrăm culoarea și strălucirea?

Îngrijirea părului vopsit poate fi o adevărată provocare. Odată ce părul tău are nuanța visată după sesiunea de la salon, misiunea cea mai grea este să-i păstrezi rezultatul și acasă. Iată care sunt recomandările specialiștilor Wella Professionals despre pașii și produsele de îngrijire pe care să le folosești ca să ai un păr sănătos, frumos și strălucitor, indiferent de nuanță.

îngrijirea părului vopsit acasă

Folosește un șampon antioxidant

Formula perfectă care menține intactă culoarea părului este cea care conține antioxidanți. Dacă vrei ca rezultatul să fie unul de durată, specialiștii recomandă șamponul ColorMotion+ Color Protection sau Free Radicals Protection Technology, două opțiuni care reduc formarea radicalilor liberi responsabili pentru estomparea culorii părului.

Aplică o mască de păr cel puțin o dată pe săptămână

”Părul, mai ales părul vopsit, are nevoie de hidratare intensă, iar secretul pentru o culoare strălucitoare și de lungă durată este folosirea unei măști care să asigure o culoare vibrantă și sănătoasă”, ne explică Cristina Scrisu, stilist Wella Professionals. Specialiștii recomandă balsamul de păr Color Motion+ Moisturizing Color Reflection și masca Color Motion+ Structure pentru firul de păr agresat.

Nu spăla părul prea des

”Cu cât speli mai des părul, cu atât pigmentul de culoare va fi îndepărtat. Pentru un aspect mereu proaspăt, poți opta pentru șamponul uscat EIMI Dry Me ca să prelungești timpul dintre spălări”, punctează expertul Wella Professionals.

Protejează părul de la rădăcină, până la vârfuri

Expunerea la soare nu este bună pentru piele, dar nici pentru păr. Pentru a proteja culoarea firului de păr, spary-ul INVIGO UV Hair Color Protection este esențial în special pentru părul uscat. Această formulă conține vitamina B5 menită să ofere un aspect sănătos, puternic și să blocheze deteriorarea produsă de razele UV.

Tunde vârfurile

Dacă vrei ca părul tău să arate sănătos în permanență, vizitele la salon pentru a îndepărta vârfurile despicate sunt esențiale chiar și între vopsiri. Acest pas este vital ca nuanța să reziste pentru mai mult timp, deoarece firul de păr reușește să o absoarbă în profunzime.

Atenție la sursele de căldură!

Indiferent dacă folosești un uscător de păr, un ondulator sau o placă, toate aceste surse de căldură pot deteriora firul de păr, iar astfel obții o textură deteriorată și un păr uscat. În acest sens, allege o protecție pentru căldură precum EIMI Thermal Image care acționează ca un scut pentru părul tău, dar îl și hidratează.

Îngrijirea părului blond

Blond caramel, platinat sau cenușiu, indiferent de alegerea făcută, balsamul INVIGO Blonde Recharge vine în două formule, calde și reci, ideale pentru menținerea unei culori vibrante chiar de acasă.

Îngrijirea părului șaten

Există numeroși factori care pot duce la deteriorarea firului de păr sau a culorii, de la factorii de mediu până la spălarea zilnică a părului. Cere sfatul stilistului și nu ezita să îl urmezi.

Îngrijirea părului roșcat

Părul roșcat este foarte greu de întreținut, mai ales dacă-ți dorești o culoare vibrantă. Balsamul INVIGO Color Recharge este potrivit în acest sens, mai ales că pune la dispoziție două formule special create atât pentru tonurile reci, cât și pentru cele calde.

invigo color recharge

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.