Micul Paris, un parfum semnătură lansat de YPA Artisan Parfums

De ziua Franței, YPA Artisan Parfums a lansat Micul Paris /Petit Paris,  un parfum în spiritul Bucureștiului de ieri si azi. O poveste olfactivă în care aromele nostalgice ale străzilor și parcurilor interbelice se împletesc cu miresmele grădinilor urbane contemporane, cârciumilor cu dichis și străzilor aglomerate, cu mirosuri amestecate.

Micul Paris, un parfum semnătură lansat de YPA Artisan Parfums

Noul parfum este o incursiune olfactivă prin București, Micul Paris de ieri și de azi. Micul Paris te duce cu gândul la mireasma dimineților de vară în Bucureștiul interbelic, la plimbările tihnite din zona Arcului de Triumf, trecând pe lângă tufele de trandafiri stropiți cu rouă și adulmecând parfumul florilor de cireș japonez si liliac, amestecat cu alte arome familiare, poate ceva ușor înțepător de mucegai, poate cu miros de asfalt topit si de covrigi calzi.

Știai că înainte de primul război, ziua națională se sărbătorea și cu celebrele bătăi cu flori, în fiecare an de 10 mai? Imediat după parada militară, negustorii de flori pregăteau buchetele și oamenii (de la vedetele zilei până la anonimii mahalalelor) se înșirau, cu mic cu mare, de-a lungul bulevardului Kiseleff, unde aruncau florile proaspăt achiziționate, fiecare după posibilități. „Dezmățul” floral începea în dreptul Monetăriei. Aruncau cu flori și bucureștenii din balcoane, iar efectul era un spectacol vesel și multicolor. Și parfumat… vă dați seama cum mirosea șoseaua acoperită cu un covor cu flori? Obceiul a fost reluat o dată și în vremurile recente, în 2014, la împlinirea a 555 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului.

Astăzi, Bucureștiul are parfumuri noi: primăvara e încărcat cu parfum de magnolie, salcâm, flori de soc și iasomie, vara cu miros de tei, miere, smochin, mimoză si caprifoi.

Toamna cu aroma de must, nuci si castani, mirodenii și tot belșugul pieței Obor. Seara, o adiere de vânt răcoros miroase a ploaie si a pământ reavăn și a frunze ude. Sau poate a savarină cu frișcă și dulceață de căpșuni. Sau ce ziceți de aroma unui vin rece, aburind ușor paharul?…

Micul Paris, ediție limitată de vară, 114 sticle semnătură.

Preț:-50%: 250lei 100ml.

Atelierul YPA Artisan Parfums din București aniversează anul acesta 7 ani de creații de parfumuri semnatură naturale, unicate și rare. Raluca Vasile, master parfumierul casei si consultant în domeniile olfactiv si wellbeing este pionierul parfumeriei naturale autohtone și un parfumier premiat internațional, membru în International Perfumery Foundation din Paris.

Parfumul poate fi achiziționat pe site unde se află și coordonatele Atelierului YPA, pentru testări/achiziții.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.