Prăjitură cu cremă de vanilie

1

Dacă o umpli cu frișcă, se numește savarină. Dar pentru că n-am avut frișcă în casă, am făcut o prăjitură cu cremă de vanilie și a ieșit la fel de bună.

Blat

Se face un pandișpan din 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 8 linguri de pesmet, zahăr vanilat, un praf de sare

După ce s-a rumenit, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se taie orizontal pe jumătate și se îmbibă fiecare parte cu siropul fiert și răcit.

Sirop

1 cană de apă, 3-4 linguri de zahăr brun, plus un 2-3 linguri de rom sau câteva picături de esență de rom.

Crema de vanilie

1 ou, o cană de lapte, 2-3 linguri de zahăr, 1 lingură de amidon/făină, 50 gr unt

Se bat toate pe foc până fierbe amestecul și se îngroașă. Se ia de pe foc, se adaugă untul și se lasă la răcit.

20141025_162141 20141025_162207

Peste blatul însiropat se pun vișine/cireșe din dulceață, eu am pus cireșe amare. Se unge cu crema rece de vanilie (sau cu frișcă adevărată, dacă aveți). Peste cremă/frișcă se pune cel de-al doilea blat însiropat, iar pe deasupra se unge cu peltea de gutui. Pelteaua mea a ieșit cam groasă, și nu am putut s-o întind pe blat, așa că am lăsat-o bucăți. Se dă la frigider o oră și se taie felii, ca la tort.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.