Dacă o umpli cu frișcă, se numește savarină. Dar pentru că n-am avut frișcă în casă, am făcut o prăjitură cu cremă de vanilie și a ieșit la fel de bună.
Blat
Se face un pandișpan din 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 8 linguri de pesmet, zahăr vanilat, un praf de sare
După ce s-a rumenit, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se taie orizontal pe jumătate și se îmbibă fiecare parte cu siropul fiert și răcit.
Sirop
1 cană de apă, 3-4 linguri de zahăr brun, plus un 2-3 linguri de rom sau câteva picături de esență de rom.
Crema de vanilie
1 ou, o cană de lapte, 2-3 linguri de zahăr, 1 lingură de amidon/făină, 50 gr unt
Se bat toate pe foc până fierbe amestecul și se îngroașă. Se ia de pe foc, se adaugă untul și se lasă la răcit.
Peste blatul însiropat se pun vișine/cireșe din dulceață, eu am pus cireșe amare. Se unge cu crema rece de vanilie (sau cu frișcă adevărată, dacă aveți). Peste cremă/frișcă se pune cel de-al doilea blat însiropat, iar pe deasupra se unge cu peltea de gutui. Pelteaua mea a ieșit cam groasă, și nu am putut s-o întind pe blat, așa că am lăsat-o bucăți. Se dă la frigider o oră și se taie felii, ca la tort.
- Monet, pentru prima dată în România, la MNA Cluj - October 11, 2024
- Royal Passport Day vine cu 40% discount pe 15 octombrie - October 11, 2024
- Jacheta de aviator reinventată și alte noutăți în colecția de toamnă Primark - October 11, 2024
Comments