Primark deschide primul magazin în România

Primark retailerul internațional și-a anunțat astăzi planurile de lansare în România prin deschiderea spre sfârșitul acestui an a primului magazin în București, localizat în centrul comercial ParkLake. În acest fel, retailerul marchează încă un reper important în continua sa extindere în Europa și SUA.

Primark Praga

Primark Praga

Un nou magazin emblematic se va deschide în București spre sfârșitul acestui an și va marca intrarea grupului Primark pe cea de-a 15-a piață.

Noul magazin va marca intrarea Primark pe cea de-a patra piață central și est europeană, după  inaugurarea cu succes a magazinelor sale din Slovenia, Polonia și Republica Cehă din ultimii ani, unde formula unică a brandului de modă, articole pentru casă și produse de frumusețe la prețuri convenabile s-a dovedit extrem de populară.

Primark, un retailer irlandez, a fost înființat în Dublin, Irlanda acum mai bine de 50 de ani și deține în prezent peste 400 de magazine pe 14 de piețe, oferind clienților produse de primă necesitate și articole de modă atractive la binecunoscutele prețuri convenabile Primark. Oferta include și o selecție amplă de parteneriate cu licențe precum NBA și Disney, dar și gama tot mai mare de produse Primark realizate din materiale durabile sub marca proprie Primark Cares.

Primark Cares Denim

Primark Cares Denim

Paul Marchant, CEO Primark, a declarat:Suntem încântați de progresul planurilor noastre de extindere și de intrarea în premieră pe piața din România unde am rezervat un spațiu deosebit  într-un centru comercial popular din estul Bucureștiului. Reacția clienților din regiunea ECE la marca Primark a fost extrem de favorabilă și ne dorim foarte mult să continuăm această extindere. Sperăm ca românii să ne poată trece pragul înainte de sfârșitul acestui an.”

Cristina Santos, Director General pentru Administrarea Proprietăților în cadrul Sonae Sierra a adăugat: „Suntem extrem de încântați să contribuim la extinderea continuă a grupului Primark în ECE. Deschiderea magazinului Primark în ParkLake este rezultatul eforturilor noastre de a oferi vizitatorilor o experiență impresionantă la cumpărături şi concepte reprezentative. Cu oferte dinamice pe segmentele retail, restaurante și divertisment, ParkLake este locul perfect pentru primul magazin Primark în România”.

Extinderea în România este o dovadă a investițiilor și implicării constante pe piața ECE, cu planuri deja demarate pentru inaugurarea unui al doilea magazin în această țară. În plus, retailerul s-a angajat să deschidă alte patru magazine în Polonia, dintre care două noi magazine în Lodz și Wroclaw. Intenționează să intre și în Slovacia la începutul anului viitor cu un magazin în Bratislava – țara ar deveni astfel piața cu numărul 16 pentru Primark, după România.

Primark Kids

Primark Kids

Inaugurarea cu succes a 15 magazine în ultimul an financiar a dus la creșterea portofoliului de magazine din ECE în cadrul procesului de extindere continuă a grupului Primark. Anul trecut, Primark și-a dezvăluit planurile de a accelera ritmul extinderii pe piața din SUA, bazându-se pe venituri comerciale solide și pe o vizibilitate tot mai mare a mărcii cu scopul de a ajunge la aproximativ 60 de magazine în următorii cinci ani. Primark își propune să se extindă și în Franța, Italia și Peninsula Iberică astfel încât să atingă un număr total de 530 de magazine în această perioadă de cinci ani.

Despre Primark, date și fapte

Primark este un retailer internațional care oferă clienților cele mai noi tendințe în materie de modă, produse de frumusețe și articole pentru casă, la prețuri convenabile. Înființată în Irlanda în 1969 sub marca Penneys, Primark deține în prezent peste 400 de magazine în 14 țări din Europa și America de Nord și are peste 70.000 de angajați. Primark îşi propune să ofere tuturor mai multe produse durabile la prețuri mici și se axează pe prelungirea duratei de viață a hainelor, protejarea mediului și îmbunătățirea vieților oamenilor care fabrică produsele Primark. În acest sens, a dezvăluit o serie de angajamente pe care intenționează să le îndeplinească până în 2030. Este vorba de producerea tuturor articolelor de îmbrăcăminte din materiale reciclate sau provenite din surse mai sustenabile, proiectarea hainelor în așa fel încât să fie implicit reciclabile, înjumătățirea emisiilor de dioxid de carbon de-a lungul întregului lanț de valoare, eliminarea plasticului de unică folosință și asigurarea unui salariu echitabil lucrătorilor din lanțul de aprovizionare. Puteți afla mai multe despre aceste angajamente și nu numai – aici.

Despre Sonae Sierra

Sonae Sierra este o companie imobiliară și furnizor de servicii imobiliare complete, prezentă la nivel global în Europa, America de Sud, Asia și Africa de Nord. În calitate de partener, creăm valori comune pentru companie și societate, punând în aplicare un know-how unic pentru a oferi soluții de cea mai înaltă clasă – cum ar fi gestionarea, arhitectura și ingineria investițiilor, administrarea de active, servicii de leasing și sustenabilitate – acoperind întregul ciclu de viață al pieței imobiliare.

Sonae Sierra deține 4 proiecte de dezvoltare și 1 de extindere aflat în curs de derulare și administrează active în valoare de aproximativ 8 miliarde euro, pentru care asigură servicii imobiliare. Compania administrează și 12 vehicule investiționale pentru investitori instituționali și privați, în valoare de piață de 5 miliarde euro.

Pentru informații suplimentare, accesați www.sonaesierra.com

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.