Psihologie: 11 lucruri pe care nu le ştiai despre tine şi… ceilalţi

Când credeam că le ştiu pe toate, am descoperit în psihologie câteva lucruri despre care habar n-aveam. Unele m-au amuzat, altele m-au uimit, dar cu certitudine toate m-au ajutat să aflu mai mai multe despre natura umană şi să înţeleg mai bine oamenii. Poate vă ajută şi pe voi:

psihologie. 10 lucruri pe care nu le ştiai despre tine

 1. Vorbeşti cu interiorul? Când vorbeşti singur/ă, de fapt îţi ajuţi creierul să memoreze şi obţină performanţe mai bune.
 2. Într-o conversaţie. Când stai de vorbă cu cineva şi vrei să afli dacă persoana este cu adevărat interesată de ceea ce spui, încrucişează-ţi braţele. Dacă partenerul de conversaţie îţi imită poziţia, înseamnă că îl interesează!
 3. Atenţie părinţi! Felul în care vorbim cu copiii noştri va deveni vocea lor interioară…
 4. Cele 3 măşti. Japonezii spun că avem 3 feţe: una pe care o arătăm lumii, a doua pe care o arătăm familiei şi prietenilor apropiaţi şi o a treia faţă pe care n-o arătăm nimănui. Cea din urmă reflectă adevărata noastră imagine.
 5. Ţi-e dor de cineva? Dacă eşti într-o dispoziţie în care totul şi toate te irită, s-ar putea să îţi lipsească o persoană, să-ţi fie dor de cineva…
 6. Pentru supărăcioşi. Persoanele nervoase din fire, care se supără uşor, chiar şi din motive banale, îşi doresc subconştient să fie iubite.
 7. Limbajul colorat e bun. Persoanele care obişnuiesc să înjure tind să fie mai puternice emoţional şi mai inteligente.
 8. Vremea cunoaşterii. Avem nevoie cam de 3-4 ani ca să cunoaştem bine o persoană. Cuplurile care sunt într-o relaţie de minim această perioadă ajung mai rar la divorţ.
 9. Friends Forever. Psihologii spun că prieteniile care durează de mai mult 7 ani au toate şansele să fie pe toată viaţa.
 10. Impresia e reciprocă. Dacă nu-ţi poţi scoate pe cineva din minte, există toate probabilităţile ca şi tu să fii în mintea celuilalt.
 11. Lista pentru Moş Crăciun. Înainte să adormim, 90% din mintea noastră este concentrată pe lucrurile care am vrea să se îndeplinească.

Sursa: Truth Inside Of You

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.