Șarpele – serial polițist inspirat din viața unui ucigaș în serie

În premieră, pe Epic Drama, de la ora 22, avem vineri, 6 octombrie, un serial britanic polițist, extrem de apreciat de pasionații genului. Serialul are 8 episoade, se numește Șarpele și este inspirat din viața ucigașului în serie Charles Sobhraj.

The Serpent (Șarpele), un serial polițist britanic extrem de apreciat de către pasionații genului, redă povestea lui Charles Sobhraj, alias „Șarpele”, unul dintre cei mai periculoși criminali în serie ai anilor ’70. Pe parcursul a 8 episoade, filmul urmărește istoria incredibilă a unui om de afaceri – personaj normal, în aparență – care, ani de zile, reușește să evite poliția în toată Asia, în timp ce ar fi drogat, jefuit și ucis excursioniști de-a lungul așa-numitului „traseu Hippie”. Difuzat în premieră la Epic Drama în fiecare vineri, de la ora 22, mini-seria explorează cele mai întunecate colțuri ale psihicului uman, pătrunzând în mintea celui care a fost considerat unul dintre cei mai abili ucigași în serie și pentru capturarea căruia a fost nevoie de eforturi susținute ale autorităților, la nivel internațional.

Produs în 2020, Șarpele a obținut două nominalizări la BAFTA și una la Globurile de Aur și a fost apreciat de criticii britanici drept „O capodoperă înfiorătoare care te va ține cu sufletul la gură” (The Guardian) și „O vizionare obligatorie pentru oricine este fascinat de cele mai întunecate colțuri ale naturii umane” (The Telegraph), în timp ce interpretarea lui Tahar Rahim în rolul lui Charles Sobhraj a fost descrisă drept „Pur și simplu fascinantă” (The Independent).

Serialul se bazează pe cartea jurnaliștilor Richard Neville și Julie Clarke, „Viața și crimele lui Charles Sobhraj” (1979) și este probabil prima relatare care ajunge pe micul ecran despre crimele sale și activitatea sa infracțională, urmărind extrem de fidel investigația ce a urmat.

Suntem în Bangkok, 1975, unde Charles Sobhraj (interpretat de Tahar Rahim) este un hoț și un escroc. El vizează tineri hipioți ce parcurg traseul de drumeție cunoscut drept Asian Hippie trail, și exploatează fără milă inocența lor, furându-le banii, pașapoartele și viețile.

Când Herman Knippenberg (Billy Howle), un diplomat începător la Ambasada Olandei din Bangkok, citește scrisoarea prin care un bărbat din Țările de Jos își manifesta îngrijorarea despre posibila dispariție a cumnatei sale și a iubitului ei, el intră accidental în rețeaua complicată a crimelor lui Sobhraj. Herman găsește în curând două cadavre arse și contorsionate, și este hotărât să prindă ucigașul. Dar când superiorii săi resping cazul, tratându-I ca pe cel al unor hipioți tipici care au ieșit din legalitate, Herman începe să facă cercetări pe cont propriu, declanșând un lanț extraordinar de întâmplări și o urmărire dincolo de granițele Asiei.

Sobhraj se prezintă drept un dealer de pietre prețioase pe nume Alain Gautier. Își folosește farmecul și carisma pentru a atrage excursioniștii în apartamentul său din Bangkok, unde găzduiește petreceri și își înfăptuiește crimele prin complicii săi loiali – iubita franco-canadiană Marie-Andrée Leclerc (Jenna Coleman) și aghiotantul său indian Ajay Chowdhury. Sobhraj se împrietenește cu victimele sale, înainte să îi drogheze și să îi fure.

Determinarea lui Herman este evidentă, el întrunind un „comitet de acțiune” pentru a aduna meticulos dovezi care să îl ducă pe Sobhraj după gratii. Printre aceștia se numără soția sa Angela, un „reparator” priceput la ambasada Belgiei Paul Siemons și vecinii de la parter ai lui Sobhraj, Nadine și Remi Gires, un cuplu tânăr, inițial uimit de prietenia lui Sobhraj, dar care și-a dat seama rapid că se întâmplă lucruri groaznice în apartamentul vecinului lor.

Prin eforturile lui Herman și  ale colegilor săi, Sobhraj și complicii săi devin principalii suspecți în multiple cazurile nerezolvate de crimă a mai multor tineri, călători occidentali în India, Thailanda și Nepal. După ce a scăpat în mod repetat din mâna autorităților din întreaga lume, Sobhraj devine unul dintre cei mai căutați bărbați din lume și are mandate de arestare pe trei continente diferite. Knippenberg este hotărât să-l prindă și să facă dreptate victimelor și familiilor acestora. Între timp, Sobhraj nu are nicio intenție să fie prins și pornește într-o escapadă brutală și distructivă în jurul lumii.

Cea mai mare parte a scenelor din Bangkok au fost filmate în Hua Hin, Thailanda, și, din cauza COVID-19, majoritatea scenelor din India, Afganistan și Pakistan au fost realizate în Anglia, decorurile fiind create în așa fel încât să redea cât mai convingător atmosfera anii ’70.

Șarpele, care are premiera la Epic Drama, vineri, 6 octombrie, de la ora 22:00 este o explorare palpitantă a crimei, a înșelăciunii și a dârzeniei celor care și-au asumat misiunea să oprească un criminal periculos.

Aflați mai multe despre serialele Epic Drama pe site-ul televiziunii la https://epicdrama.ro/

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.