„Tom Jones”, în premieră la Epic Drama

În luna noiembrie, Epic Drama aduce telespectatorilor noua adaptare în patru părți a romanului clasic al lui Henry Fielding, Tom Jones. O poveste cu peripeții despre călătoria complicată a personajului principal în căutarea iubirii adevărate, Tom Jones a încântat și scandalizat cititorii încă de la prima sa apariție în 1749.

Noua serie de televiziune se ridică la înălțimea promisiunilor sale, fiind descrisă de Wall Street Journal drept „o aventură exuberantă prin Anglia georgiană libertină, dezmățată și voluptoasă”. În timp ce Radio Times comentează: „Primul lucru pe care îl observi la acest serial este estetica sa. Paleta de culori este alcătuită din nuanțe orbitor de sclipitoare de albastru și verde, iar totul este minunat iluminat, de la exterioarele strălucitoare la interioarele împodobite de lumânări”. Criticii de televiziune au lăudat, de asemenea, distribuția deosebit de convingătoare a serialului, în frunte cu Solly McLeod (The Rising) în rolul eroului Tom, alături de Sophie Wilde (You Don’t Know Me) în rolul eroinei Sophia Western și cu Hannah Waddingham (Ted Lasso), laureată a unui premiu Emmy, în rolul seducătoarei și răzbunătoarei Lady Bellaston. Tom Jones are premiera în exclusivitate la Epic Drama miercurea, începând cu 1 noiembrie, de la ora 22:00.

Abandonat când era copil, salvat și adoptat de un domn de la țară pe nume Squire Allworthy, Tom se transformă într-un tânăr atent, chipeș, cu spirit liber și foarte popular printre doamne. Dar originile sale umile îl urmăresc orice ar face. Așa că, atunci când se îndrăgostește de bogata moștenitoare Sophia Western, iar ea, la rândul ei, de el, familiile lor se unesc împotriva acestei alianțe. Tom este alungat în dizgrație, iar Sophia fuge de acasă pentru a scăpa de o căsătorie forțată cu William Blifil, moștenitorul de la Paradise Hall. Sophia este pregătită să renunțe la tot pentru Tom – până când află că acesta pare incapabil să se împotrivească aventurilor cu alte femei.

În cele din urmă, amândoi ajung la Londra, înfruntând vicleniile și capriciile mătușii Sophiei, seducătoarea, dar periculoasa Lady Bellaston, care va face tot ce îi stă în putină pentru a le distruge dragostea. Sophia află rapid că viața unei tinere din înalta societate londoneză poate fi crudă și periculoasă. Va reuși Tom să o convingă vreodată pe Sophia că îi poate fi credincios? Oare dragostea chiar poate să învingă totul?

Distribuția secundară a acestei noi serii magice include, de asemenea, un repertoriu de nume mari cunoscute și, potrivit criticilor, multe dintre ele sunt perfect distribuite. James Fleet (Bridgerton) în rolul lui Squire Allworthy, tatăl adoptiv atât de afectuos al lui Tom; Alun Armstrong (Părinți și copii) în rolul lui Squire Western, bunicul alcoolic, dar iubitor al Sophiei, și Shirley Henderson (Happy Valley), câștigătoare a premiului Olivier, în rolul mătușii Western a Sophiei. Tamzin Merchant (Carnival Row) este mătușa Harriet a Sophiei, iar Julian Rhind-Tutt (Britannia) este soțul ei belicos Fitzpatrick. Susannah Fielding (This Time with Alan Partridge) este doamna Waters. Câștigătorul premiului BAFTA Daniel Rigby (Oglinda neagră) este Partridge, profesorul de școală căzut în dizgrație care se împrietenește cu Tom în călătoria sa; James Wilbraham (In My Skin) este vărul înrăit al lui Tom, Blifil; Felicity Montagu (Familia Durrell) o interpretează pe mama lui Blifil, Bridget Allworthy, o mătușă devotată a lui Tom, iar Janine Duvitski (Benidorm) este doamna Wilkins, menajera irascibilă a lui Allworthy. Dean Lennox Kelly (Jamestown) este Black George, un braconier devenit paznic de vânătoare, iar mult-premiata Lucy Fallon (Coronation Street) este fiica lui, Molly, care îl farmecă pe tânărul Tom.

Epic Drama vă invită să vă cuibăriți în fața televizorului, cu o pătură și o ciocolată caldă, pentru o aventură fermecătoare cu noua serie în patru părți, Tom Jones, în fiecare miercuri, de la ora 22:00, începând cu data de 1 noiembrie.

Pentru a afla mai multe despre serie și despre Epic Drama accesați site-ul.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.