Top 3 băi terapeutice la Sovata

La Sovata, pe lângă baia și înotul în apa sărată a lacului Ursu, ai la dispoziție și alte băi, mai sofisticate, foarte relaxante și bune pentru sănătate, la Danubius Health Spa Resort. Iată un top 3 ale celor mai căutate băi terapeutice pe care poți să le faci la Sovata:

1. Baia sărată încălzită la 32-36 de grade

Băile sărate individuale reprezintă emblema centrului balnear de la Sovata. Apa sărată este pompată dintr-un rezervor natural, de apă sărată, din Lacul Ursu. Datorită conținutului extraordinar de ridicat de sare și a efectului de flotație a corpului, Lacul Ursu este cunoscut și ca Marea Moartă a Transilvaniei. În baza de tratament, această apă este încălzită la 32-36 ºC și pompată în căzile individuale. Durata băii sărate terapeutice este de 15-20 de minute. Atuul ei? Un remediu excelent pentru bolile reumatice și ale sistemului nervos, dar și pentru bolile dermatologice și disfuncțiile ginecologice.

2. Baia termală carbogazoasă

Baia termală carbogazoasă este o baie individuală cu apă termală având o temperatură constantă, de 32-34 ºC, în care se introduce o anumită cantitate de bioxid de carbon sub formă de bule. Procedura durează 20 de minute. Cum se desfșoară?  Micile bule de bioxid de carbon ating și acoperă piele, pe întreg corpul, absorbindu-se prin aceasta. Efectul? Scăderea activității cardiace, a tensiunii arteriale șir educerea stresului miocardului.

În timpul acestei proceduri terapeutice, căldura apei termale dilată vasele sanguine reducând tensiunea arterială și relaxând musculatura. În completare, sulful și celelalte minerale din apa termală se absorb încet în piele, reducând degradarea elastinei și a colagenului din cartilagiu, tendoane și țesuturile conjunctive. Bioxidul de carbon combinat cu apa minerală termală are astfel un dublu efect.

3. Baia individuală termală aromatizată

Baia individuală termală aromatizată este o o experiență specială. Temperatura apei este de 36 până la 38 ºC și durează 20 de minute. Unicitatea acestei proceduri constă în adăugarea de extracte vegetale pentru a conferi apei termale cât mai multe efecte benefice. Iată câteva exemple: lavanda pentru relaxare, mușețel pentru efectul antiseptic asupra epidermei, balsam de lămâie în loc de sedative ușoare și urzică pentru rejuvenarea pielii. Efectul relaxant al acestei băi se datorează atât apei termale, ci și proprietăților excelente ale extractelor de plante medicinale.

Mai multe detalii găsești pe Danubius Health Spa Resort

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.