O vitamină cu efecte surprinzătoare în îngrijirea pielii

Retinolul, cunoscut și sub numele de vitamina A, este un adevărat supererou în industria cosmetică. El trimite semnale celulelor pielii, iar acestea „ascultă” și răspund mesajelor primite, începând să repare distrugerile cauzate de diverși factori, în special cele produse de soare.

Paula`s choice cu 1% retinol sau vitamina A

Nu există un ingredient miraculos sau o cremă minune, dar retinolul și derivații săi au multe beneficii chiar și în concentrații mici, ceea ce face ca aceste ingrediente să iasă în evidență și să fie intens studiate. În concentrații mai mici de 0,1% acționează ca un antioxidant potent, iar în concentrații mai mari are rezultate vizibile pentru reducerea semnelor de îmbătrânire.

Ce știm despre retinol?

Retinolul nu acționează ca un exfoliant care îndepărtează celulele moarte, retinolul accelerează regenerarea celulară și ajută celulele pielii să repare daunele cauzate în special de radiațiile solare. În plus, retinolul stimulează formarea neo-colagenului, un element important pentru menținerea fermității pielii.

Retinol în concentrații de 1% este eficient pentru reducerea ridurilor, porilor dilatați și imperfecțiunilor minore, ajută la păstrarea fermității, elasticității și volumului pielii în timp ce uniformizează culoarea și restabilește luminozitatea naturală a pielii. Este un tratament bun pentru reducerea erupțiilor și estomparea petelor cauzate de acnee.

Pe bună dreptate, retinolul este un super erou în categoria ingredientelor active, pentru că este potrivit pentru toate tipurile de ten, iar folosit consecvent într-o rutină de îngrijire zilnică ajută pielea să își mențină aspectul tânăr și sănătos.

Pentru cine este potrivit un produs cu retinol?

Produsele cosmetice formulate cu retinol sunt potrivite pentru toate tipurile de ten. Persoanele cu ten sensibil pot opta pentru concentrații mici și medii de retinol. Trebuie urmărită cu atenție reacția pielii, ajustând numărul de aplicări în funcție de toleranța la ingredientul activ.

Retinolul sau vitamina A este un ingredient de baza in produsele pentru ingrijirea pielii

Cum aplicăm produsele cu retinol?

Se pot aplica seara, iar dimineața trebuie obligatoriu să includem în rutină o cremă cu protecție solară SPF 30 sau mai mare. Se începe cu 1-2 aplicări pe săptămână, ulterior crescând gradual frecvența aplicărilor în funcție de toleranța pielii.

Propunerea Paula’s Choice pentru acest început de an: Clinical 1% Retinol Treatment

Este potrivit pentru toate tipurile de ten, ideal pentru persoanele care își doresc un produs potent cu o formulă unică și concentrație ridicată de retinol, eficient pentru a menține aspectul tânăr și sănătos al pielii și a repara semnele avansate ale îmbătrânirii, inclusiv: riduri pronunțate, linii fine și zone hiperpigmentate.

Produsul se poate comanda de pe https://www.paulaschoice.ro/

330 lei/ 30 ml

70 lei/ 5 ml

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.