Vitamine și minerale pentru copii, în sezonul virozelor

Știu că te-ai plictisit să tot auzi de vitamine și minerale, poate că i-ai dat cândva vreun supliment, dar știi cu adevărat care e cel mai bun pentru copilul tău? Știai că banalul Calciu are și efect antialergic și antiinflamator? Sau că Vitamina D crește imunitatea, la fel ca Vitamina C? Studiile ne spun ce vitamine și minerale sunt necesare copilului pentru a crește sănătos, noi îți spunem unde le găsești într-o formulă atent dozată și bună la gust, pe care cei mici o iau cu plăcere.

vitamine și minerale pentru copii, suplimente de la Doppelherz

foto: Pexels

Îi trezim la 6 dimineața, îi grăbim spre școală la 7, unde le cerem să fie atenți și concentrați ore în șir, până după prânz, când îi ducem la After. Acolo, alte lecții și iar lecții, până după amiază, când merg la meditațiile de mate sau română, la ora de pian, limbi moderne, înot, judo, patinaj, cursul de actorie sau lecția de chineză. Seara, pe la 8-9, ne mirăm că adorm cu capul sprijinit pe cartea deschisă, din care le cerem să mai citească măcar o pagină, pentru lucrarea de a doua zi. Sau că sunt răciți tot timpul.

Copiii noștri învață astăzi de vreo sută de ori mai multe lucruri și în mai multe zeci de domenii decât ne treceau nouă prin minte acum 25 de ani. Le cerem atenție, memorie, concentrare, efort susținut, uitând că au de 3-4 ori mai puțin vârsta noastră. Că sunt în creștere și în plin proces de adaptare la lumea înconjurătoare, când organismul lor are o nevoie crescută de vitamine și minerale, o alimentație bine gândită și mai ales… odihnă!

Norocul lor și al nostru, ca părinți, este că acum avem cum să îi ajutăm. Cercetarea medicală a avansat mult în ultimii 30 de ani, la fel și varietatea de suplimente pe care le găsim în farmacii. Acum știm exact ce minerale și vitamine sunt necesare copilului, în funcție de vârstă și efortul depus. Și care supliment conține exact ce le trebuie juniorilor noștri, într-o formulă ușor de administrat.

vitamine și minerale pentru copii, in sezonul virozelor

Forma lichidă, cel mai ușor de administrat și asimilat

Ce faci ca să te asiguri că suplimentul conține exact dozele recomandate pentru copilul tău? Dar dacă strâmbă din nas și fuge când știe că trebuie să ia pastila? Încearcă o variantă atent dozată, sub formă lichidă orală, fabricată în Germania. Este o formulă ușor de administrat, cu gust plăcut, special creată pentru copii.

Doppelherz® aktiv Calciu + Magneziu + D3 pentru copii, pentru oase sănătoase și imunitate puternică conține, pe lângă Calciu, Magneziu și Vitamina D3 și Vitamina C, plus Zinc și Mangan – toate într-un sirop cu gust delicios de portocale. Zincul și Vitamina C sunt excelente pentru creșterea imunității și binevenite mai ales în perioadele reci, când virozele bat la ușă. Amândouă mai sunt bune și in tratamentul acneei, așadar adolescenții s-ar putea să vă mulțumească pentru idee.

De ce Calciu și Vitamina D?

Calciu. De Calciu au nevoie pentru creșterea și dezvoltarea oaselor și dinților. Aproximativ 99% din cantitatea totală de Calciu din organism – aproximativ 1,2 kg – se regăsește în oase și dinți. Dar Calciul este implicat și în alte funcții în organism: joacă un rol important în coagularea sângelui, în activitatea musculară și nervoasă; este antiinflamator și antialergic (suplimentarea de Calciu este recomandată în caz de reacții alergice); împreună cu Magneziul, ajută la buna funcționare a inimii, plămânilor și rinichilor.

Cât Calciu? Copiii între 4 și 8 ani au nevoie de 1 gram de Calciu pe zi, iar cei între 9 și 18 ani de 1,3 grame de Calciu, zilnic. Din păcate, majoritatea copiilor și adolescenților nu primesc suficient din alimentație. Un sondaj recent realizat în SUA, conform NIH (National Institutes of Health) a descoperit că, dintre copiii de 9-13 ani, doar 12% fete și 17% băieți consumă cantitatea recomandată de Calciu. La adolescenți, 42% băieți și doar 10% (!) fete mănâncă suficient calciu.

Calciul se găsește în lactate, broccoli, soia, pește (pe care îl mâncăm cu oase cu tot – sardele, guvizi, hamsii etc), cereale îmbogățite cu Calciu. Dar câți copii mănâncă 3-4 porții din cele enumerate mai sus, zilnic, pentru a-și asigura cantitatea necesară de calciu? Niciunul? Acesta este și motivul pentru care au nevoie periodic de câte un supliment, ca să crească sănătoși.

Vitamina D. Știai că Vitamina D crește imunitatea? Și că ajută la absorbția calciului în oase? Calciul, Magneziul și Vitamina D3 se potențează reciproc, fiinde esențiale formării și păstrării sănătății oaselor.

Oase. În lipsa vitaminei D, masa osoasă poate deveni moale, subțire și casantă. Insuficiența Vitaminei D este legată de rahitism la copii șiosteomalacie (demineralizare osoasă), osteoporoză și risc de fracturi severe la aduți.

Imunitate. Cercetări recente ale Universității din Edinburgh arată că Vitamina D are un rol esențial în creșterea puterii de apărare împotriva infecțiilor, în general, și acționează ca un reglator al procesului imun, lipsa ei fiind implicată în afecțiunile autoimune.

Calciul, mineralul din care se construiesc oasele, poate fi absorbit de organism doar în prezența Vitaminei D. Aceasta este sintetizată de corpul nostru atunci când stăm la soare, iar radiația solară convertește o substanță chimică din piele – în calciferol, forma activă a Vitaminei D.

Din păcate, acesta este și aproape singurul mod în care putem face rost de Vitamina D, adică stând la soare, pentru că Vitamina D se află în foarte puține alimente, cele mai importante fiind peștele oceanic (macrou, sardele) și cerealele cu adaos de Vitamina D. Dar câte sardele mănâncă copilul tău, zilnic? Și cât de mult stă la soare? Mai deloc? Ei, cam așa se acumulează și Vitamina D în organismul lui – puțin spre deloc. Mai ales în lunile de iarnă, când viața dusă preponderent în interior, la calculator, lecții și televizor, producția de Vitamină D tinde spre zero.

Câtă Vitamina D? Doza zilnică recomandată este de 400 UI (unități internaționale) pentru copii până la 1 an și de 600 UI peste această vârstă.

În perioadele de creștere sau de sport, examene, de efort fizic și intelectual intens, copiii noștri au nevoie de de Calciu, Magneziu și Vitamina D3. Ideal, din alimentație, dar s-a dovedit că aceasta e bine să fie completată cu un supliment.

Și pentru că tot am vorbit despre suplimentele pentru copii de la Doppelherz, un brand pe care personal îl apreciez pentru calitate, vă mai recomand două, excelente pentru sănătatea și dezvoltarea fizică și intelectuală a celor mici:

Doppelherz aktiv OMEGA-3 + Vitamina A + D + E + C pentru copii

  • Ajută la creșterea normală și dezvoltarea sistemului osos la copii
  • Stimulează apetitul
  • Capsule masticabile cu ulei de somon și vitamine
  • Gust plăcut de lămâie

Detalii aici

Doppelherz system OMEGA-3 FAMILY Sirop

Bogat în acizi grași Omega 3, cu gust de fructe

  • Cu vitamine importante pentru copii şi conţinut ridicat de acizi graşi Omega-3, obţinuţi din uleiuri de pește marin înalt purificate
  • Contribuie la funcţionarea normală a creierului
  • Administrare și asimilare rapidă
  • Gust delicios de fructe

Află mai multe despre produs aici

 

 

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.