Yves Rocher-Institut de France plantează arbori în România

Fundația Yves Rocher-Institut de France plănuiește să planteze 100 de milioane de arbori în lume, până în anul 2020, sprijinind proiectele de reîmpădurire locale. Programul se numește „Să plantăm pentru planetă” și se derulează în România cu Asociația MaiMultVerde, alături de care Fundația Yves Rocher și-a luat angajamentul să planteze 100 000 de arbori în zona Videle, Teleorman, până în toamna 2018.

Yves Rocher-Institut de France

Yves Rocher-Institut de France - Să plantăm pentru planetăYves Rocher nu este la primul proiect de reîmpădurire în România. Primul s-a derulat în 2013-2015 tot împreună cu MaiMultVerde și a fost un succes: 100 000 de puieți de stejar, plop, frasin și cireș au fost plantați în Parcul Natural Comana, contribuind la restaurarea progresivă a centurii verzi a Bucureștiului.

Noul proiect vizează un oraș situat la 70 km de București: Videle, din județul Teleorman. Acesta se confruntă cu ani buni cu problema degradării solului și alunecările de teren, care se apropie periculos de casele localnicilor. Zona a fost intens defrișată în perioada comunistă pentru a fi inclusă în circuitul agricol. După 90 nu s-a mai practicat nici agricultura, iar terenurile au intrat într-un accelerat proces de degradare și au nevoie de o intervenție rapidă de fixare a solului prin replantare.

Pregătirea terenurilor a început din toamna 2016 și așteaptă plantarea a 100 000 de arbori până în toamna anului viitor. Vor fi astfel reîmpădurite 5 parcele cu un total de 13 hectare cu specii de arbori special alese, care se adaptează cel mai bine locurilor: salcâm, cer (o varietate de stejar) și frasin.

Plantările au debutat în această primăvară:

  • Primii 30 000 de puieți de salcâmi au fost plantați de Asociația MaiMultVerde, cu sprijinul populației locale
  • 2 000 de puieți de salcâm au fost plantați în aplrilie de echipele Yves Rocher România, în prezența directorului Fundației Yves Rocher, Claude Fromageot.

Yves Rocher-Institut de France planteaza arbori în România

Despre Fundația Yves Rocher-Institut de France

Fundația Yves Rocher-Institut de France a fost creată în 1991 de Jacques Rocher, fiul domnului Yves Rocher. Pionieră în domeniul ecologiei umaniste și universale, Fundația susține biodiversitatea comunităților locale. Fundația Yves Rocher acordă premiul Terre de Femmes femeilor care conservă speciile vegetale locale, sprijină fotografii de mediu și plantează arbori în toate colțurile lumii. Mai multe găsiți pe www.yves-rocher-fondation.org

Despre Asociația MaiMultVerde

Asociația a fost înființată în 2008, cu misiunea de a construi o nouă cultură a responsabilității și voluntariatului de mediu în România. Asociația se angajează în plantări de arbori, gestionarea deșeurilor, implementarea primulu sistem de bike-sharing în România și a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu – Gala Verde. Mai multe găsiți pe www.maimultverde.ro

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.