Yves Rocher militează activ pentru sănătatea planetei

La Yves Rocher, 2020 este anul ambalajelor din plastic 100% reciclat* şi reciclabil. Marca a realizat cu multă vreme în urmă problemele de mediu apărute în ultimii zeci de ani. Cu 5 ani înaintea aplicării directivei UE**, Yves Rocher a lucrat activ la realizarea ei, astfel încât începând cu luna octombrie toate ambalajele care ies din fabricile brandului să fie realizate din PET reciclat şi reciclabil, pentru o planetă mai puţin poluată. Compania se concentrează de câţiva ani deja pe designul ecologic al ambalajelor sale.

toate ambalajele Yves Rocher sunt din plastic reciclat sau reciclabil

Marca produce în jur de 135 de milioane de ambalaje pe an. Conform vânzărilor prevăzute pentru 2020, datorită acestei iniţiative se poate evita utilizarea a 2700 tone de plastic virgin, folosindu-l pe cel reciclat.

ambalaje din plastic reciclat

“Scopul nostru nu este de a fi cea mai bună companie din lume, ci acela de a fi cea mai bună companie pentru lume”

Bris Rocher preşedinte şi CEO al grupului Yves Rocher“Scopul nostru nu este de a fi cea mai bună companie din lume, ci acela de a fi cea mai bună companie pentru lume” – este mesajul lui Bris Rocher, preşedinte şi CEO al grupului Yves Rocher. Este ADN-ul şi angajamentul mărcii încă de la fondarea acesteia.

Şi tu poţi contribui la sănătatea planetei!

reciclează!

*Din luna octombrie, fabricile Yves Rocher produc doar flacoane din polietilen tereftalat (PET) reciclat şi reciclabil. Această acţiune nu include:

  • Plasticul capsulelor de dozaj, etichetelor şi pompelor pentru care continuăm să lucrăm în ce priveşte plasticul reciclat.
  • Ambalajele dizolvanţilor, care în prezent nu sunt realizate din PET, din motive de compatibilitate. Cu toate acestea, aceste ambalaje rămân reciclabile şi lucrăm la alternative.
  • Gama de Crăciun 2020, a cărei producţie a fost lansată înainte de punerea în aplicare a acestei măsuri. Cu toate acestea, ambalajele conţin 25% PET reciclat.

**Directiva UE tocmai a interzis introducerea pe piaţă a produselor disponibile pentru o singură utilizare şi impune ca până în anul 2025 toate flacoanele comercializate să fie realizate din min 30% plastic reciclat.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.