Andreea Răducan Tandreu, viitoarea șefă a FRG

Andreea Răducan Tandreu și-a depus candidatura la postul de președintă a Federației Române de gimnastică. Adrian Stoica, actualul șef FRG (de 3 mandate consecutive), și-a anunțat vineri retragerea din competiție. Am profitat de ocazie pentru a-i adresa câteva întrebări viitoarei noi șefe a FRG, iar Andreea răspunde…

Andreea Răducan candidează la șefia FRGLa 33 de ani, fosta gimnastă campioană olimpică și mondială, este președinta Fundației Olimpice Române și singura candidată la șefia Federației Române de Gimnastică. Adunarea Generală de alegeri FRG (1 președinte, 2 vice-președinți, 7 membri în comitetul executiv) va avea loc pe 4 august.

Căsătorită anul trecut cu omul de afaceri Daniel Tandreu, Andreea este însărcinată și așteaptă venirea pe lume a unei fetițe, ceea ce nu a împiedicat-o să-și asume noua provocare.

24life.ro: După copilăria și adolescența petrecute în sala de gimnastică, pe covorul de concurs si de antrenament, apoi comentatoare de sport, autoare a unei cărți autobiografice despre gimnastică și în ultimii ani președinta FOR, președinția FRG pare pasul logic următor în carieră – când și cum ți-a venit ideea acestei candidaturi?

Andreea Răducan-Tandreu: Concluzia este că orice am ales să fac după încheierea activității competiționale, tot aproape de sport am rămas. Nu știu dacă această candidatură este pasul logic, însă dorința de a face lucruri pentru sportul care m-a format este în continuare foarte mare. Au fost foarte multe persoane din interiorul acestei discipline, dar și din afara gimnasticii, care m-au încurajat  în a face acest pas. Am pornit de la un categoric nu, la începutul anului, însă, după experiența Campionatelor Europene și a mai multor întâlniri cu o parte dintre antrenorii de gimnastică, am ales să dau curs acestei provocări.

24life.ro: Gimnastica românească e în suferință de ani buni – cum crezi că ai putea să le rezolvi din poziția de președinte FRG? Se pot obține rezultate importante fără fonduri?

Andreea Răducan-Tandreu: Fără doar și poate susținerea financiară este un aspect extrem de important pentru dezvoltarea și bunul mers al gimnasticii românești. Însă asta nu înseamnă și rezolvarea problemelor din gimnastica românească, nefiind puține la acest moment. Este nevoie de determinare, efort comun, de comunicare și de dorința de a obține performanță.

Cred că noi, toți cei care iubim gimnastica, trebuie să ne reamintim ce înseamnă munca și disciplina, cu convingerea că vom avea posibilitatea de a merge din nou la competiții cu capul sus şi cu încrederea că putem mai mult.

24life.ro: Ce argumente în favoarea ta le aduci celor care mai cred că președintele FRG trebuie să fie un bărbat, în vârstă?

Andreea Răducan-Tandreu: Cu siguranță vor fi opinii pro și contra. Și nu este rău deloc, atât timp cât ambele variante au la bază și argumente. Cred că este cazul să evoluăm și să nu mai avem prejudecăți. Testul final fiind, de altfel, nivelul de performanță pe care îl putem atinge. Este foarte important ca oamenii să înțeleagă că este o muncă de echipă. Toți cei implicați reprezentăm gimnastica românească, nu doar Andreea Răducan.

Gent, Belgia, Campionatul mondial de gimnastică din 2001 EPA PHOTO

Peste câteva luni, Andreea va fi deopotrivă șefa Federației și proaspătă mamă. Este o persoană activă și plănuiește o perioadă relativ scurtă de concediu post natal, pentru a se putea dedica în egală măsură noilor responsabilități. În dorim succes în ambele premiere!

Redactia
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.