6 calități ale bărbaților sexi (care pot cuceri orice femeie)

Psihologii au descoperit că nu doar bărbații cu trăsături de actor și alură de model, dar și cei mai puțin frumoși (unii chiar urâți de-a binelea) au succes la femei. Află care sunt cele 6 calități ale bărbaților sexi și cum reușesc să fie cuceritori…

foto: pexels

1. Sunt inteligenți

Ok, inteligența e sexy, asta știe toată lumea. Ce nu știa nimeni e că bărbații cu cel mai mare IQ sunt și posesorii unui material reproductiv mai sănătos. Aceasta este una din concluziile la care au ajuns un grup de cercetători conduși de profesorul Geoffrey Miller de la Universitatea din New Mexico. Ei sugerează de asemenea că un bărbat deștept sau amuzant este un semnal pentru femeile în căutarea unui partener cu gene sănătoase. Studiul a cuprins 400 de bărbați veterani ai războiului din Vietnam care au fost supuși unor teste extensive.

Profesorul Miller crede că între calitatea spermei și a creierului există o legătură directă. Cele două caracteristici ar fi putut evolua împreună, ca modalitate de promovare a genelor bune. El crede că un mare număr de calități umane, inclusiv limbajul, inteligența și umorul ar fi evoluat pentru simplul motiv că prezintă atractivitate pentru sexul opus.

Atenție însă, inteligența nu merge de mână cu lăudăroșenia și prezentarea brută a „calităților” personale. Iar un bărbat care se laudă cu cunoștințele lui într-un domeniu sau altul s-ar putea să nu fie chiar așa de inteligent… În schimb, glumele, simțul umorului, fantezia, creativitatea – au mare căutare.

2. Sunt altruiști

O altă calitate căutată de ambele sexe la partenerul de sex opus este altruismul, conform unui studiu condus de cercetătorii de la Universitățile din Nottingham și Liverpool. Concluziile arată că ambele sexe au considerat mai atractivi pe termen lung potențialii parteneri care au investit în activități altruiste, cum ar fi să îngrijească o rudă bolnavă sau să facă voluntariat pentru comunitate. Dr Freya Harrison, cercetător la Centrul pentru Știință Biomoleculară de pe lângă Universitatea din Nottingham, spune: ”Nu știm dacă ajutorul acordat celorlați e un indiciu că ai fi un bun părinte care își ajută partenerul la creșterea copilului sau dacă e doar că ai gene bune de transmis urmașilor – energia și abilitatea de a-i ajuta pe alții poate fi un semn de vigoare, se sănătate fizică.” Altruismul este calitatea care îi transformă în bombe sexi și pe bărbații mai puțin sau moderat atrăgători, dar nu și pe cei considerați deja foarte atrăgători.

3. Știu o mulțime de lucruri interesante

Ideal ar fi ca el să fie expert într-un anume domeniu, pe care partenera îl găsește fascinant. Și să vorbească despre el, așa, în treacăt. Nu toată ziua și toată noaptea, ci doar atât cât să condimenteze conversația, sugerând că ar mai fi multe și interesante lucruri de spus, dar el nu vrea s-o plictisească.

Matematica e un domeniu care le atrage irezistibil, dar nicio femeie nu va vrea să asculte la cină despre parantezele Poisson. Dar i-ar plăcea să știe câte ceva despre aplicațiile matematicii în medicina viitorului sau în calculul înălțimii tocurilor din colecția de toamnă Jimmy Choo.

Femeilor le plac bărbații inteligenți, altruiști, independenți  și… aventuroși!

Neurochirurgia pare să fie cea mai sexy dintre profesii, dar și IT-ul și tehnica de vârf sunt subiecte bune de conversație. În lipsa unui hobby interesant sau a unei profesii fascinante, dau bine și informațiile din viața vedetelor sau modă, subiecte pe care oricum le dezbate cu prietenele, abordarea lor cu un bărbat va fi o surpriză plăcută.

4. Au un scop în viață

S-a demonstrat științific: femeile atrăgătoare sunt atrase subconștient de bărbații alfa. Nu vrem să facem analogii nepotrivite cu masculii alfa din alte „comunități”, care au 75% din femelele disponibile (în timp ce ceilalți masculi beau bere și se uită la meci, singuri). Femeilor atrăgătoare le plac bărbații care știu ce vor și își urmăresc țelul în viață cu pasiune. Pasiunea e un ingredient obligatoriu în ecuația atracției, și nu vorbim de pasiunea pentru femei, ci pentru un obiectiv realizabil. Poate vrea să scrie o carte, să demareze un proiect, să cerceteze schimbarea temperaturii pe glob, să facă bani sau să pornească într-o călătorie inițiatică.

5. Sunt independenți

Femeile atrăgătoare sunt obișnuite să fie puse pe piedestal și căutate de bărbați cât e ziua de lungă. Sunt obișnuite cu bărbații crampon, de care nu mai pot scăpa o dată ce i-au băgat în seamă. Cei care vor să iasă din rândul celor o mie de bărbați care stau la coadă ar fi bine să-i lanseze o provocare. Independența e sexi. Bărbații care se poartă rezervat cu femeile frumoase și par dezinteresați sexual au toate șansele să câștige setul, poate chiar și meciul.

6. Au spirit de aventură

Toate femeile, dar mai ales cele atrăgătoare, caută bărbați care știu să se distreze și care vor să încerce ceva neobișnuit, aventuros, chiar periculos. Curajul e sexi. Curiozitatea, îndrăzneala – la fel. E o ieșire din cotidian, din banal și plictisitor. Femeilor le plac bărbații amuzanți, care flirtează un pic, le fac să se simtă bine și care reușesc din când în când să le surprindă.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.