S-a deschis Bacolux Koralio, cea mai nouă cazare de 4 stele din Eforie Nord

Zilele acestea stațiunea Eforie Nord s-a îmbogățit cu un nou hotel, Bacolux Koralio**** , perla și mândria grupului Bacolux Hotels România, care și-a marcat cei 28 de activitate cu deschiderea celei mai recente realizări din portofoliu. Hotelul nu e nou, dar a beneficiat de o renovare masivă, reconfigurare și modernizare care au costat peste 7 milioane de euro. Iar rezultatul a meritat investiția. Astăzi, Bacolux Koralio este un hotel nou nouț de 4 stele, aflat la același nivel cu locuri de cazare occidentale.

Am avut onoarea unei invitații la evenimentul de Grand Opening, pe 9 iulie 2022,  la care au participat 300 de invitați. Cu această ocazie a avut loc și o conferință de presă, prilej cu care am aflat câteva detalii interesante, atât despre hotelul Bacolux Koralio, cât și despre planurile de viitor ale grupului Bacolux Hotels Romania.

bacolux koralio eforie nord

Scurt istoric al hotelului care este astăzi Bacolux Koralio

Prin anii 70-80, când intrai în Eforie Nord dinspre Constanța, nu puteai să nu remarci o clădire masivă și înaltă, cu balcoane rotunde intercalate printre cele paralelipipedice. Era hotelul CASCOM / UCECOM. Pentru mine, copil fiind, acest hotel era insăși emblema stațiunii Eforie Nord, un reper pe care mă bucuram de fiecare dată să îl revăd.

În anii de după 1989, acest hotel a devenit Hefaistos, aceeași clădire cu design ușor de remarcat, însă colorată în albastru. Era un hotel de două stele, cu 195 de camere duble și șapte apartamente.

Din 2015, hotelul Hefaistos din Eforie Nord s-a închis. Procesul natural de degradare continuă a clădirii avea să ia sfârșit în anul 2019, când lanţul hotelier Bacolux Hotels, deţinut de fraţii Marius şi Florin Băzăvan, avea să cumpere această proprietate, cu scopul de a construi aici un hotel care să ofere turiștilor servicii all inclusive.

În perioada 2017-2022, fostul Hotel Hefaistos (2 stele) a fost upgradat și reamenajat în totalitate, devenind în prezent Bacolux Koralio (4 stele). A fost nevoie de multă muncă și de o investiție de peste 7 milioane de Euro, însă rezultatul merită pe deplin acest efort.

Bacolux Koralio piscina

Piscina si hotelul arata foarte bine pe inserat

Ce găsesc turiștii astăzi la Bacolux Koralio

Acum, Bacolux Koralio este clasificat la 4 stele, are 212 camere și apartamente, restaurant și terasă (400  locuri), lobby bar, săli de conferință și întâlniri, parcare.  La capitolul agrement, oaspeții se pot relaxa la Aqua Fun, care include 3 piscine exterioare cu apă salină încălzită (o piscină pentru adulți cu o lungime de 28 m, două piscine pentru copii, 3 tobogane cu apă, bar și terasă (200 locuri). Pentru copii sunt disponibile 2 locuri de joacă.

eforie nord koralio ansamblu piscine

Piscina mare pentru adulti si cele doua piscine pentru copii, cu toboganele cu apa in fundal

piscina koralio eforie nord

Piscina principala si terasa barului cu scena pentru concerte

Totodată, la ultimul nivel al hotelului, sunt în curs de amenajare trei studiouri, fiecare cu terasă privată, zonă de plajă și jacuzzi. Cel mai mare studio, cu o suprafață de 85 mp și terasă de 180 mp,  va oferi o priveliște spectaculoasă asupra stațiunii, atât spre mare, cât și către lacul Techirghiol.

vedere din hotel Koralio

Vedere dintr-o camera de la etajul 6 – se vede putin si marea

„Am mizat pe facilitățile exterioare ale hotelului și am amenajat o piscină mare de agrement (28 m), cu apă încălzită și zonă de șezlonguri, precum și o terasă cu scenă pentru spectacole. Pentru copii, au fost construite două piscine, un ansamblu cu tobogane acvatice, precum și două spații de joacă”, punctează Marius Băzăvan, Managing Partner & COO Bacolux Hotels România.

„Nu am neglijat nici componenta de business în cadrului noului resort Bacolux Koralio și ne-am dorit crearea a două săli noi de conferință și întâlniri, astfel încât locația dispune acum de trei săli cu o capacitate de 170 de locuri. Resortul va putea să găzduiască, astfel, teambuilding-uri, evenimente corporate, dar și evenimente private. Capacitatea restaurantului a fost mărită cu 100 de locuri, prin amenajarea unei terase, ajungându-se,  la 400 de locuri în total”, adaugă Marius Băzăvan.

Pe lângă segmentul leisure destinat în special familiilor cu copii, Bacolux Koralio poate găzdui teambuildinguri, evenimente corporate și private, precum și grupuri de turiști sau  echipe sportive.

Bacolux Koralio, Eforie Nord, va fi deschis în perioada iunie – septembrie, dar managementul este pregătit să prelungească acest program de funcționare dacă piața o va cere. Dorința acestora este ca, pe termen lung, locația să fie deschisă all seasons.

Ce ne-a plăcut la Bacolux Koralio

Designul hotelului este modern, plăcut și confortabil. Dacă n-aș fi știut că este un hotel vechi, renovat, aș fi crezut că e o construcție nouă. Mi-a făcut plăcere să văd că s-a păstrat structura fațadelor, cu alternanța de balcoane rotunde și dreptunghiulare care, pentru mine, reprezintă simbolul stațiunii Eforie Nord.

Materialele, culorile, finisajele și accesoriile sunt cât se poate de moderne, în culori odihnitoare și nuanțe pale. Totul miroase a nou, nu vezi nicăieri pete de mucegai, apă murdară scursă pe pereți și alte asemenea detalii care te-ar face să nu vrei să mergi în vacanță la noi pe litoral.

eforie nord koralio camera

Întrucât instalațiile sunt noi, totul funcționează. Apa caldă este cu adevărat fierbinte, iar dușul are jet de apă puternic, perfect pentru clătirea părului lung.

dus koralio

Aerul condiționat centralizat are comenzi pe perete și te poate face să te simți ca iarna chiar și în cele mai toride zile. Corpurile de iluminat sunt și ele moderne și luminoase. Veiozele integrate în tăblia patului dau o lumină plăcută, difuză, perfectă pentru citit.

M-a impresionat în mod deosebit atenția față de turistul pasionat de aparatură și gadgeturi personale. În camera în care am stat erau cel puțin patru prize standard, patru porturi USB și chiar și un cablu ethernet pentru conexiune rapidă la internet. Cred că este primul hotel în care mi-am putut încărca simultan toate dispozitivele și bateriile de rezervă.

Nu există plase de țânțari la ferestre, dar nici țânțari nu au fost, așa că n-am avut o problemă. Deși balcoanele sunt înguste, există loc suficient pentru o măsuță și două scaune.

Piscina este cea mai lungă pe care am vazut-o vreodată la un hotel de pe litoralul românesc. La 28m lungime, să tot înoți (ceea ce am și făcut)! Există șezlonguri și umbrele, poți comanda băuturi de la bar, așa că n-ai motive să ieși din hotel. Având în vedere că stațiunea ține greu pasul cu vremurile (ca să nu spun că bate pasul pe loc de vreo 20 de ani), faptul că poți avea tot ce îți trebuie pentru un sejur relaxant este un mare plus și un bun motiv să alegi Bacolux Koralio pentru o vacanță aproape de casă.

În plus, există echipe de animatori care să-i țină ocupați și să-i distreze pe copii. Spectacolele de pe terasă compensează lipsa de viață culturală sau de noapte a stațiunii Eforie Nord. Faptul că mergi în vacanță cu copiii nu înseamnă că nu vrei să te bucuri de muzică bună, filme, spectacole și alte asemenea activități (normale pe litoralurile din alte părți ale lumii).

eforie nord koralio concert

eforie nord koralio noaptea

Hotelul nu este la plajă, însă are sezlonguri și umbrele pe plaja Belona, disponibile pe baza unor vouchere pe care le găsiți la recepție. Plaja se află la 10 minute de mers, timp în care vă puteți lua porumb fiert, hamsii prăjite, fructe și diverse accesorii de plajă de la tarabele de pe drum.

Despre Bacolux Hotels Romania

Bacolux Hotels Romania este un grup hotelier cu capital 100% românesc, cu peste 27 de ani de experiență în industria hotelieră, care oferă servicii diverse pentru leisure și business, încurajând petrecerea vacanțelor în Romania, în locațiile din Herculane, de pe litoral sau de la munte, sau organizarea  de conferințe, evenimente și team building-uri la Herculane sau Craiova.

Cele 4 locații Bacolux Hotels:

  • Bacolux Koralio, Eforie Nord **** – deschis pe 1 iulie 2022
  • Bacolux Afrodita Resort & Spa ****, Băile Herculane
  • Bacolux Diana Resort ***, Băile Herculane
  • Bacolux Craiovita Hotel & Events ***, Craiova

 

Violeta Matei
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.