Ce mai bea lumea? Raportul Diageo 2022

Diageo a publicat rezultatele preliminare pentru prima parte a anului financiar 2022, semestru care s-a încheiat la 30 iunie 2022. Creștere amplă s-a înregistrat în majoritatea categoriilor de produse, cu performanțe semnificative în mod special pe segmentele scotch, tequila și bere.

Datele arată că Diageo a înregistrat o creștere de două cifre a vânzărilor nete în toate regiunile în care compania este prezentă. Astfel, vânzările nete raportate de 15,5 miliarde de lire sterline au crescut cu 21,4%, un rezultat generat de creșterea organică puternică. Creșterea reflectă redresarea continuă a cererii de consum din zona on-trade (baruri, pub-uri etc.), reziliența cererii de consum pe canalele off-trade (retail) precum și creșterea cotei de piață și a fost susținută de tendința de creștere a ponderii băuturilor spirtoase în ansamblul băuturilor alcoolice și de premiumizare.

Creștere amplă s-a înregistrat în majoritatea categoriilor de produse, cu performanțe semnificative în mod special pe segmentele scotch, tequila și bere. Brandurile super premium au contribuit cu 57% din vânzările nete raportate și au determinat 71% din creșterea organică a vânzărilor nete.

Pentru mai multe informatii, vă rog să regasiți la acest link un comunicat detaliat.

Despre Diageo

Diageo este lider global pe piaţa băuturilor alcoolice, având un portofoliu remarcabil de băuturi cuprinzând branduri de renume precum whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s și Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, dar şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness.

Diageo este o companie globală ale cărei produse se vând în mai bine de 180 de ţări din întreaga lume. Compania este listată atât la Bursa din Londra (DGE), cât şi la Bursa din New York (DEO). Pentru mai multe informaţii despre Diageo, oamenii, brandurile şi performanţele companiei, vizitați www.diageo.com. Pentru informații despre consumul responsabil de alcool, inițiative și modalități de a împărtăși cele mai bune practici, vizitaţi platforma globală de resurse a Diageo, www.DRINKiQ.com.

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.