Băile Govora și cele 3 resurse naturale vindecătoare

Băile Govora (județul Vâlcea) este una dintre stațiunile balneare cu cele mai bogate izvoare iodurate şi bromurate din Europa, ape cu efecte vindecătoare și profilactice recunoscute. De altfel, profilul stațiunii este respirator și reumatismal. Vei descoperi aici o recuperare ușoară și rapidă, cu ajutorul resurselor naturale.

Foto Mariana Murarusi

Mulți dintre cei care au făcut COVID-19 și s-au confruntat cu neplăcerile cauzate de această boală, au rămas cu unele sechele respiratorii. „Pierderea gustului și a mirosului este unul dintre simptomele infectării cu SARS-COV2. Acest lucru dovedește că virusul are tropism neurologic și este un simptom al formelor ușoare sau moderate de boală.”, aflăm de la dr. Elena Dragomir, medic balneolog la Hotel Palace Băile Govora.

Iată 3 resurse naturale cu efect miraculos asupra sănătății tale, factori naturali terapeutici utilizaţi în cura balneo internă și/sau externă:

1. ape minerale (iodurate, bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, de concentrații mari sau moderate, hiper sau hipotone)

2. izvoare minerale de tratament și nămol mineral adus de la Ocnele Mari

3. climatul continental cu influenţă mediteraneană, umiditate relativ constantă, temperaturi fără extreme şi încărcare minimă cu polenuri alergogene.

Nu este o noutate că apele minerale cu sulf și iod de la Băile Govora se folosesc de peste 100 de ani în afecțiunile respiratorii, în bolile pielii și ale reumatismului. „La Băile Govora se tratează în special bolile pulmonare, afecțiuni respiratorii precum astmul bronșic, bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC), fibrozele pulmonare, bronșiectaziile, afecțiunile ORL, rinite, rinitosinuzite, faringoamigdalite, dar și afecțiuni reumatismale degenerative, sechele posttraumatice și afecțiuni neurologice.”, adaugă balneologul.

Care sunt principalele efecte ale curei balneare în cazul afecțiunilor respiratorii:

  • umidificarea mucoasei tractului respirator;
  • vasodilataţie cu refacerea troficităţii mucoasei;
  • efect bacteriostatic prin interferarea metabolismului microbian;
  • favorizarea mucochineziei în sputele vascoase;
  • efect histaminopexic şi spasmolitic;
  • efect antiinflamator local;
  • ameliorarea deficitului creat prin eliminarea secreţiilor patogene;
  • creşterea rezistenţei la frig a mucoasei căilor respiratorii;
  • creşterea toleranţei la efort.

Cât durează recuperarea

„Cât privește recăpătarea simțurilor afectate amintite mai sus (gust și miros) aceasta poate dura între 14 zile și câteva luni. Simțul olfactiv poate fi antrenat prin mirosirea aromelor puternice precum cele ale parfumurilor, cafelei, vanilie și altor condimente. La Hotel Palace Băile Govora folosim în tratamentele de recuperare aerosoli cu sulf, ce pot fi un stimul extraordinar pentru antrenarea mirosului. Pe lângă efectele terapeutice cunoscute ale acestuia de reducerea inflamației locale, are loc și creșterea rezistenței mucoasei căilor respiratorii. Aerul puternic ionizant este un bun stimulent al receptorilor olfactivi care sunt afectați de acest virus.”, precizează dr. Elena Dragomir.

De altfel, trebuie menționat că SARS-CoV2 nu este singurul virus care afectează mirosul și gustul. „Afectarea gustului și mirosului apare și în afecțiunile cronice tratate la noi în stațiune. Pacienții cu rinite, rinosinuzite, polipoze nazale revin tocmai pentru ca în urma tratamentului, o buna perioada de timp pot simți aromele e care pe care nu le mai mirosi. De menționat că gustul este alterat ca urmare a pierderii mirosului, pacienții simțind gusturile (cu ajutorul limbii) dulce, sărate, amare, dar nu și aromele, care sunt date de miros. Însă, odată cu recăpătarea mirosului revine și simțul gustativ”, punctează specialistul.

Alte motive pentru care să-ți petreci concediul la Băile Govora

Alegând un sejur la Băile Govora, vei putea beneficia și de aerul este puternic ionizat şi cu încărcătură bogată în ioni negativi cu efect bronhodilatator şi relaxant psihic din zona parcului şi a izvoarelor. Totodată, trebuie să știi că întreg procesul unei cure balneare este recomandat și atent supravegheat de medici primari balneologi, asistenți medicali de specialitate, fiziokinetoterapeuți și maseori.

Pentru că viața după o formă de COVID este greu de imaginat: oboseală excesivă, ceață pe creier, mișcări în reluare, dificultăți mari de respirație, senzație de robotizare. Vestea bună? Există soluții naturale, ultraeficiente și aproape de tine.

Oferta Hotel Palace Băile Govora:

Pachetul OXIGEN FORTE ce include cazare în cameră dublă la prețul de 1290 x 2 persoane = 2580 lei cameră/sejur. Primești 5 zile și 5 nopți de tratament, cazare, masă (demipensiune), spa și TERAPII VINDECĂTOARE UNICE

Ai o consultație medicală de balneologie personalizată pentru valuarea dispneei  (scala Borg, testul de 6 minute, pulsoximetrie, tensiune arterială, frecvență cardiacă). Apoi, începi cura pentru o viață sănătoasă. 4 terapii zilnice – electroterapie, magnetoterapie cu efecte bronhodilatator, inhaloterapia cu ape minerale, balneație externă cu efecte bronhodilatatorii, miorelaxante, kineto în parc pentru recuperarea capacității pulmonare plus exerciții de respirație, reeducare a tusei și vorbirii, cură de teren și aer.

Nimic nu e mai important decât sănătatea ta! Alege o cură balneară potrivită nevoilor tale și vino la Băile Govora! Pentru mai multe informații vizitează site-ul Hotelului Palace din Băile Govora.

Citește și:

O peșteră, mofete unice în lume și 1000 de izvoare minerale

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.