Bărbații preferă blondele

Nu e doar un titlu de film, ci rezultatul unor sondaje care susțin că bărbații preferă blondele, iar femeile – să își decoloreze părul. Mai ales vara, când deschiderea cu 2-3 tonuri a nuanței părului e în tendințe.

1

Stilista Arabella Zadic: „Culoarea naturală a părului în România este destul de închisă, astfel încat accesarea unui blond presupune o deschidere destul de puternică prin vopsea sau prin decolorare, amândouă procese chimice puternice. Dacă aceste manevre de schimbarea a culorii nu au fost realizate corect, într-un salon, de către un profesionist, părul are de suferit. El devine mat, uscat, casant, se încurcă foarte tare, iar vârfurile i se macină. Ca și cum s-ar tunde singur.”

Cum îngrijim părul decolorat

Recomandarea specialistului merge spre gama Luxeoil de la SP. Aceasta se bazează pe 3 tipuri de uleiuri (argan, jojoba si migdale) și pe aportul de cheratină, substanța din care este construit firul de păr.

SP LuxeOil line

Un  alt produs extrem de important pentru acest tip de păr este Liquid Hair din gama System Professional, ce conține aminoacizi esentiali, reconstruind instant cuticula firului de păr. Produsul consolidează noua structură, oferindu-i mai multa rezistență și vitalitate, până la 5 spălări.

SP Liquid Hair 125 ron

SP Liquid Hair 125 lei

SP Liquid Hair (125 lei) are 3 efecte: regenerează zonele deteriorate, reface cuticula și aspectul exterior al părului. Hrănește firul și îl hidratează (datorită conținutului de pantenol care pătrunde la rădăcină); protejează părul formând un film protector de silicon și agenți cationici.

Intr un salon profesional se mai poate realiza un tip personalizat de tratament: SP Repair Infusion, în amestec cu masca de reparare SP. Se aplică pe părul proaspăt spalat și este lăsat să acționeze 5-10 minute. Masca repară firul în profunzime și oferă protecție împotriva degradării ulterioare.

Styling pentru părul blond

Pentru styling sunt recomandat produse care nu îl vor usca și mai mult, ci dimpotrivă, îl vor ajuta să își mențină nivelul de hidratare. Din gama System Professional, foarte potrivit este Resolute Lift. Este un produs care oferă fixare, luciu mătăsos și o bază optimă pentru uscarea cu foehnul, montarea de bigudiuri, etc. Protejează părul de razele UV și căldura soarelui sau din timpul coafarii.

SP Styling 2010

 

Și pentru că în general pe părul blond luciul nu prea este vizibil din cauza culorii deschise (nu există contrast) și a cuticulei poroase, recomandăm la final Sublime Reflection de la SP, un spray non-aerosol, care oferă o stralucire intensă, cu un efect de finisare și anti frizz.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou