Burse de studiu în UK pentru elevii de clasa a zecea

HMC Program – Program de burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a – DEADLINE 22 DECEMBRIE 2022. Asociația “Ține de Noi” împreună cu Headmasters’ and Headmistress’ Conference anunță lansarea unui concurs pentru obținerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care își doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie.

burse de studiu in Marea Britanie pentru elvii de clasa a zecea

Elevii au posibilitatea de a studia timp de doi ani într-o școală britanică de cea mai înaltă calitate, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School ș.a.m.d. De asemenea, ei își pot dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, își pot face noi prieteni din diferite culturi și pot experimenta și aprecia cultura și tradițiile din Marea Britanie. În anii trecuți peste 130 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenți la facultăți de prestigiu, precum: Oxford, Cambridge, London School of Economics.

Deadline înscrieri: 22 DECEMBRIE 2022

Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxe școlare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 lire sterline), însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcție de venitul brut al familiei.

Singurele taxe care trebuie achitate de către elevi sunt:

  • O taxă în valoare de 25 lei, atunci când elevul își înscrie aplicația în cadrul acestui concurs, detalii regăsiți în documentația din link-urile de mai jos. Taxa aceasta este nereturnabilă.
  • O taxă în valoare de 1250 lire, reprezentând taxa de administrare a programului, care va fi achitată doar de către elevii care câștigă bursa și vor pleca la studiu în Marea Britanie (la care se adaugă costurile privind asigurarea medicală și costurile privind viza)

Important – Citiți cu atenție formularele și ghidurile prin care se va efectua înregistrarea în cadrul acestui program, precum și instrucțiunile de completare prezente în documentația din link-urile de mai jos. Contact pe email la adresa: burse@tinedenoi.ro

Asociația Ține de noiCriterii de eligibilitate pentru bursele complete:

  • să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2022-2023) în clasa a X-a;
  • să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie;
  • venitul părinților (NET, combinat) pe anul 2022 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire;
  • vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2023, între 16 ani și 17 ani si 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2006 și 01.09.2007.

    Elevii pentru care venitul net al părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2022 pot aplica pentru o bursă parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.

Procedura de înscriere în acest program este prezentată în detaliu la următoarea adresă web: https://tinedenoi.ro/burse-academice/

Toate materialele pentru depunerea dosarului se regăsesc atât la adresa web mai sus menționată, cât și în următorul link: https://drive.google.com/drive/folders/1f5vw9dhiMaeEdl43CtuOPzgsJ03lFSe2?usp=sharing (format WORD)

Link înscriere în program: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdP9_2kOuM-2cRrMjrRbWz9uvbLnMfp8N32p3NyN4AlH0WbSw/viewform

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să transmiteți un email la adresa burse@tinedenoi.ro

Despre Asociația ”Ține de Noi”

Asociația “Ține de Noi” organizează programe dedicate educației cu proiecte concrete în marile orașe ale României, organizează în fiecare an Conferința Națională în domeniul Educației, cea mai importantă conferință în domeniu, unde participă toți actorii relevanți.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.