Cărți noi în octombrie la Editura RAO

Dragoste, biografie, istorie, aventuri, suspans, SF – le găsim pe toate în cele mai noi cărți lansate de Editura RAO. Scriitori recunoscuți internațional sau o debutantă cu un stil inedit, personaje puternice cu povești uluitoare, care te cuceresc de la prima pagină și îți mențin curiozitatea la cote maxime până la ultima. Un mix de cunoaștere, experiențe inedite și stiluri potrivite pentru toate gusturile în 6 dintre cele mai noi lansări RAO.

Cărți noi octombrie 2022 la editura RAO

„Americanca”, de Heddi Goodrich

Am avut ocazia s-o întâlnesc pe Heddi Goodrich la București, în februarie 2020, la lansarea primei ei cărți în România, „Pierduți în cartierul spaniol”. Mi-a plăcut mult cartea și mi-a plăcut mult și scriitoarea americană (stabilită în Noua Zeelandă). Interviul cu ea îl găsiți aici. Ne-am despărțit atunci cu promisiunea ei de a mai scrie și iată că Heddi se ține de cuvânt. Doi ani mai târziu, lansează „Americanca”, un roman la fel de cuceritor ca și primul despre oamenii, cultura și atmosfera napolitană, atât de diferită și totuși atât de atrăgătoare și fascinantă pentru tânăra americancă. Frida are șaisprezece ani când ajunge din Illinois la Castellammare di Stabia pentru un schimb cultural. Un an de școală și de viață într-o familie italiană înseamnă pentru Frida un drum de descoperiri, șocuri culturale, entuziasm, dragoste, durere și creștere într-o subversiune a simțurilor. Imediat, Mamma Anita se impune ca un personaj grandios: extrovertit, bărbătesc, lipsit de tipare, un ciclon de femeie care o apucă pe Frida cu avânt și totuși, în felul ei, cu delicatețe.

„Heddi Goodrich ne uimește demonstrând că doar o privire exterioară, lipsită de prejudecăți, atentă la fiecare detaliu, chiar și la cel mai banal și luat de la sine înțeles de cei care locuiesc acolo în fiecare zi, poate oferi în schimb o viziune autentică, neliniștitoare, asupra regiunii Campania și orașului Napoli.” (LA REPUBBLICA – NAPOLI)

„O vară cu Dali” , de Jeremy Vine

Intrigi, dragoste, politică și scandal în Catalonia anilor 1950. Este anul 1951, iar surorile Ginny și Meredith călătoresc din Anglia în Spania în încercarea de a se distra și a se relaxa. Cele două războaie mondiale au provocat pierderi și privațiuni familiei, iar amintirea copilăriei tulburi a lui Meredith continuă să le bântuie. Călătoria către peninsula accidentată a Cataloniei promite speranță și reînnoire. Acolo, cele două descoperă că artistul Salvador Dalí locuiește nu departe, în Port Lligat. Meredith, fascinată de arta modernă, tânjește să-l cunoască pe faimosul artist suprarealist.
Viețile personajelor se încurcă pe măsură ce secretele de familie, egoul și politica periculoasă a Spaniei lui Franco amenință să rupă legăturile fragile care s-au creat.

„O poveste care va urma”, de Sylvain Neuvel

Volumul I – Seria Catre stele. O istorie alternativa, inedita si fascinanta, a cursei spațiale. O poveste care va urma este primul volum al trilogiei Către stele, a cărei narațiune este construita în jurul reprezentantelor unei rase extraterestre, care își spun Kibsu. De-a lungul mileniilor ele străbat lumea, și astfel le vom regăsi în zona populată de sciți a fluviului Volga, în Orientul Apropiat, în Rusia Kieveană, iar mai apoi în Germania nazistă, în fosta Uniune Sovietică și în Statele Unite ale Americii. Generație după generație, ele sunt urmărite de niște bărbați extratereștri, Radi Kibsi, și astfel existența lor se transformă într-o luptă pentru supraviețuire și pastrarea cunoașterii. Thrillerul S.F. al lui Sylvain Neuvel este o intunecata si captivanta explorare a imoralitatii progresului si a naturii violentei, vazuta prin ochii femeilor care au facut posibil acest progres si prin ai barbatilor care sunt hotarati sa le opreasca.

Criticii și publicațiile

  • „O poveste care va urma este o fascinanta imbinare de thriller istoric si speculatie stiintifica, care nu isi pierde niciodata esenta de umanitate. Este interesant, provocator si, nu in ultimul rand, socant atat in ceea ce priveste subiectul, cat si intriga. Este inceputul unei trilogii care acopera decenii si care promite mult mai multe” – James Rollins, New York Times
  • „Echilibrul dintre naratiunea sucita, actiunea incalcita si delicata construire a lumii creeaza premisele unei lecturi profund satisfacatoare. Admiratorii istoriei alternative si ai S.F.-ului inteligent vor aprecia acest roman” – Publishers Weekly
  • „O extraordinara intorsatura in ce priveste cursa spatiala si o oda pentru ceea ce femeile inteligente si puternice pot face. Sunt intotdeauna entuziasmata de povestirile lui Neuvel!” – Delilah S. Dawson
  • „O imagine unica si de inalt rafinament a cursei spatiale, privita prin ochii celor care exista doar pentru a-i asigura succesul. Intriga acestui prim roman din serie al lui Neuvel este plasata de-a lungul a secole de manipulari si urmariri. Este inceputul promitator a ceea ce pare afi o intunecata si pasionata trilogie” – Library Journal

„Te voi ucide zâmbind”, de Vera Kurian

„Cum supraviețuiești într-un campus plin de psihopați?”

Un thriller compulsiv scris de o autoare tânără – o voce proaspătă, cu un stil complet neobișnuit –, o ficțiune captivantă al cărei mister este dezvăluit abia în ultimele pagini. Cum numești o cameră plină de psihopați? În acest roman, ne îndreptăm spre Ziua 60, când Chloe Sevré își va dezvălui planurile diabolice.

„Marea diavolului” de Clive Cussler

„Marea Diavolului” este cel mai recent roman din seria aventurilor lui Dirk Pitt. De data asta, neînfricatul Dirk Pitt trebuie să deslușească un mister istoric de importanță epică, ceea ce duce la noi și fascinante aventuri ale îndrăgitului personaj. Seria declarată bestseller de New York Times este creată de „marele maestru al aventurii”, Clive Cussler.
În 1959, în Tibet, un artefact budist de o importanță imensă a fost aparent pierdut în frământările preluării de către comuniști. Dar când directorul NUMA, Dirk Pitt, descoperă epava unui avion uitat în Marea Filipinelor decenii mai devreme, noi indicii apar cu privire la existența sa ascunsă. Din adâncurile reci și întunecate ale Oceanului Pacific până la înălțimile amețitoare ale munților Himalaia, numai Dirk Pitt și copiii săi, Summer și Dirk Jr., pot desluși misterele care vor ajuta o religie, vor salva o națiune… și vor ocroti lumea de război.

„Revenire”, de Blake Crouch

Blake Crouch este un mare maestru al suspansului, dar și al ideilor uluitoare despre lumea noastră. Este autorul unor romane de succes, precum „Materia întunecată”, „Ultimul oraș” și „Orașul din munți”. „Materia întunecată” este o poveste extrem de interesantă, care te ține în priză până la ultima pagină, pornind de la premise provocatoare. Iar „Revenire” pare la fel de promițătoare.

Realitatea nu mai este aceeași. La început, pare o boală. O epidemie care se răspândește prin mijloace necunoscute, înnebunindu-și victimele cu amintirile unei vieți pe care nu au trăit-o niciodată. Dar forța care scutură lumea nu este un agent patogen. Este doar prima undă de șoc, declanșată de o descoperire uluitoare, și ceea ce este în pericol nu este mintea noastră, ci însăși țesătura timpului.
În New York, detectivul Barry Sutton se apropie de adevăr, iar într-un laborator îndepărtat, neurologul Helena Smith nu știe că ea singură deține cheia acestui mister. . . și instrumentele pentru a riposta. Împreună, Barry și Helena vor trebui să-și confrunte inamicul, înainte ca ei și lumea să fie prinși într-o buclă de haos în continuă creștere.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.