Cartele de colecție la metrou cu mini-reproduceri de artă

Luni, 13 septembrie, cu 3 zile înainte de deschiderea marelui eveniment cultural al toamnei, cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București, Art Safari și Metrorex lansează proiectul cultural ”Cartele de colecție”, prima colecție de artă pe cartele de metrou. Noua inițiativă culturală vine în completarea colaborării dintre Metrorex și Art Safari, demarată în data de 1 iunie, când s-a inaugurat Muzeului din Metrou, “Arta cucerește Bucureștiul!”.

Cartele de colecție la metrou, mini reproduceri de artă

Prin lansarea noului proiect cultural, Art Safari și Metrorex invită călătorii să devină colecționari de artă în miniatură și să câștige premii culturale.

Cartelele de colecție” pot fi achiziționate din 13 septembrie și au în portofoliu o serie de reproduceri de artă în miniatură, structurate pe 6 capitole: Samuel Mutzner, Constantin Piliuță, Pictorițe din România, Capodopere și Petrașcu. Pe lângă aceste 6 serii există și o seria specială, denumită București.

Cele 6 colecții de cartele de metrou conțin câte 10 cartele numerotate de la 1 la 10, imprimate cu opere de artă diferite. Seria specială este unica serie cu doar 4 opere de artă. Campania vizează exclusiv cartelele de două călătorii, tirajul seriilor fiind diferit și limitat.

În plus, fiecare serie de 10 cartele colecționată poate aduce călătorilor o vizită gratuită la evenimentul cultural al toamnei – expoziția Art Safari ( 16-26 septembrie). Mai multe informații pot fi accesate pe pagina campaniei.

Noul parteneriat cultural dintre Art Safari și Metrorex are ca obiectiv atât promovarea artei în spații cotidiene, cât și semnalizarea marelui eveniment cultural al toamnei – expoziția Art Safari, care va avea loc în perioada 16- 26 septembrie. ”Prin intermediul Muzeului din Metrou și acum, prin ”Cartele de colecție”, ne dorim să facilităm accesul oamenilor către opere de referință ale artei românești și să îi atragem către cultură”, punctează Ioana Ciocan, Director Art Safari.

“Prin demararea acestor proiecte culturale dorim să promovăm cultura în spațiile subterane, în trenurile de metrou dar și pe cartelele de acces. Astfel, călătorii noștri vor avea parte de călătorii inedite, care să îi ajute să se detașeze, chiar și pentru câteva clipe, de preocupările lor cotidiene. În plus, călătoria cu metroul contribuie la protejarea mediului înconjurător și la reducerea poluării.” director general Metrorex, Ștefan Paraschiv

Călătoriți cu metroul și colecționați toate cele 7 serii de Cartele de Colecție. Fiți ECO și alegeți metroul ca alternativă la mijlocul vostru preferat de transport! Veți contribui astfel atât la sporirea colecției voastre de artă, dar și la asigurarea unui mediu urban mai puțin poluat și a unui oraș mai ușor și plăcut de tranzitat pentru locuitori și turiști, deopotrivă.

Art Safari, operator cultural independent organizează Pavilionul de Artă București, ale cărui expoziții au fost vizitate de aprox. 195.000 de persoane în cele 7 ediții de până acum și Art Safari Airport Museum din Aeroportul Internațional Henri Coandă din București. Alături de expoziţiile curatoriale, organizate în București sau în străinătate, Art Safari promovează conținut educational pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenţi.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.