Ce citim azi? Aventuri, dragoste, istorie, suspans

Ce citim azi? Cărțile proaspăt apărute la Editura RAO: autori celebri, romane incitante, cu final neașteptat.

carti noi editura rao

„Și vine vremea îndurării” – John Grisham

John Grisham a fost declarat de  Publishers Weeky ca „romancierul cu cele mai bune vânzări al anilor 1990“, cu peste 60 de milioane de exemplare vândute. În prezent, romanele sale au fost publicate în mai mult de 255 de milioane de exemplare, traduse în 29 de limbi. Câteva dintre ele au fost traduse și publicate la RAO, cea mai nouă dintre ele este „Și vine vremea îndurării” – un roman plin de satisfacții, de inteligență, dramă și – mai ales – de empatie, cu personaje pe care mulți cititori le cunosc și le prețuiesc. Jake Brigance se trezește implicat într-un proces complicat atunci când curtea îl numește avocat pentru Drew Gamble, un băiat timid de șaisprezece ani acuzat de uciderea unui deputat local. Mulți locuitori din Clanton doresc un proces rapid și pedeapsa cu moartea, dar Brigance sapă și descoperă că povestea este mai mult decât pare. Angajamentul acerb al lui Jake de a-l salva pe Drew de la camera de gazare pune cariera, securitatea sa financiară și siguranța familiei sale pe o linie riscantă.
„Grisham s-a întors în locul cel mai aproape de inima lui… Acțiunea este captivantă… este izbitor cât suspans are povestea… cât de mult suntem cuprinși de micile detalii.”- Sarah Lyall, The New York Times
„Imposibil să o lași din mână… complexă și surprinzătoare.” (Booklist)

Despre autor

John Grisham s-a nascut în Jonesboro, Arkansas, la 8 februarie 1955, într-o familie modestă. Dupã absolvirea Facultății de Drept, a practicat avocatura timp de aproape un deceniu în Southaven. În 1983, a fost ales în Camera Reprezentantilor din Mississippi, din partea democratilor, for din care a făcut parte până în 1990. În timpul liber, ca hobby, Grisham a început munca la primul său roman și a avut nevoie de trei ani pentru a scrie – „Şi vremea e ca să ucizi”, pe care l-a finalizat în 1987. Grisham a continuat sã scrie cel puțin un roman pe an, cele mai multe dintre ele devenind imediat bestselleruri.

„Primul val. Fiecare poate fi un erou” – Ray Lambert

Când citești această carte este ca și când ai asculta de la bunicul tău o poveste captivantă despre război… Când vine vorba despre Ziua Z, fiecare știe ce s-a întâmplat – însă totul a fost explicat și analizat de la distanță, de către „comandanți”, puține lucruri fiind personale. Ray Lambert s-a aflat însă acolo, chiar în primul val al debarcării. A văzut curgând primele șuvoaie de sânge. Pe o plajă întinsă, a fost cel care a găsit un loc unde îi puteau adăposti pe toți cei răniți. Și a fost el însuși rănit grav. Să pășim pe urmele lui cu încredere, știind că povestea din volumul Primul val este spusă de un om simplu și modest – care a fost un erou.

„Diavolul și apa întunecată” – Stuart Turton

Pe Stuart Turton îl găsimi cu două cărți la RAO, cea mai nouă dintre ele fiind „Diavolul și apa întunecată”. Acțiunea cărții se petrece în anul 1634, când Samuel Pipps, cel mai mare detectiv din lume, este transportat la Amsterdam pentru a fi executat pentru o crimă pe care ar fi putut să o comită sau nu. Împreună cu el călătorește garda sa de corp loială, Arent Hayes, care este hotărât să demonstreze că prietenul său este nevinovat. Dar, când sunt în larg, diavolul începe să distrugă călătoria. Un lepros îi urmărește pe punte.
Simboluri ciudate apar pe pânze. Animalele sunt sacrificate. O poveste despre o crimă în largul mării, doi detectivi și un demon care poate sau nu poate să existe.

„O istorie diabolică a mării care nu rămâne niciodată fără conspirații
cutremurătoare.” Kirkus

„Lacrimile zeiței maorilor” – Sarah Lark

Cartea face parte din Trilogia epică Kauri a lui Sarah Lark și este finalul acesteia. Unul grandios, într-o poveste despre curaj, rezistență și solidaritate feminină. Zorii secolului XX aduc schimbări în Noua Zeelandă și noi oportunități pentru femeile curajoase. Atamarie Turei devine prima femeie studentă la Facultatea de Inginerie din Cantebury. Buna ei prietenă Roberta Fence
tocmai a terminat medicina și se pregătește să plece în Africa de Sud, alături de seducătorul medic Kevin Drury, pentru a lucra în lagărele borilor. Într-o deplasare pe teren Atamarie îl cunoaște pe Richard Pearse, care îi împărtășește pasiunea pentru aviație. Dar Atamarie, pe jumătate maori, este respinsă de comunitatea conservatoare de fermieri din care provine Richard, ceea ce o obligă să meargă un pas mai departe pentru a se elibera. Căutând să-și echilibreze ambiția cu spiritualitatea strămoșilor ei, Atamarie își face visurile să prindă zbor.

Fanilor autoarei le amintim că Editura RAO a mai publicat încă 3 cărți semnate de aceasta: O speranță la capătul lumii, În țara norului alb și Cântecul maorilor.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.