Pe 2 martie, ceainăriile Rendez-Vous împlinesc 14 ani. Dacă aș folosi un singur cuvânt pentru a le defini, aș alege „stylish” – un ceai servit cu stil, într-o atmosferă prietenoasă, unde te întâlnești cu cei dragi, ca acasă. Celor peste 250 de ceaiuri din meniul de la Rendez-Vous li s-au adăugat de-a lungul anilor peste 50 de sortimente de prăjituri Coffet, irezistibile – vă invităm să le degustați virtual, până când ajungeți la Ceainărie…
Ceainăriile Rendez-Vous (Universitate și Floreasca) sunt unici importatori în România ai Casei de Ceai George Cannon, aflată deja la a șasea generație de degustători și producători. Proprietarul companiei, Oliver Scala, denumit „aristocratul ceaiului” este și Președintele Comitetului Francez de Ceai. Așadar nu întâmplător găsești la Rendez-Vous peste 250 de feluri de ceaiuri, în măsură să satisfacă gusturile cele mai rafinate ale cunoscătorilor. De ceva vreme, Rendez-Vous nu e doar casa ceaiului, dar și a prăjiturilor Coffet – delicioase, alese atent și create după rețete îndelung studiate, inspirate din arta străveche a dulciurilor de casă și cele mai moderne tendințe în nutriție.
Coffet este ceea ce am numi un brand artizanal de prăjituri făcute într-un laborator propriu, de o familie inimoasă, care iubește ceaiul de calitate și dulciurile făcute în casă. Silvia Rădulescu este autoarea rețetelor, cea care imprimă trendul și testează variantele cele mai sănătoase și gustoase: „Ne inspirăm din rețete tradiționale, multe din ele transformate, în încercarea de a le scoate în evidență savoarea. Este vorba de o chimie a simțurilor și mirodenii adăugate cu pasiune pentru a realiza Coffet-uri speciale pentru toți clienții noștri.”
Atelierul Coffet realizează peste 50 de sortimente de prăjituri, grupate astfel: torturi, cheesecake-uri, tarte (cu fructe, sărate), eclere, mascote, checuri dulci, sărate, cozonaci, pască, mixuri de sărățele (cu mac, cașcaval, chimen), butter cookies, quiche-uri. Acestora li s-au adăugat recent câteva feluri noi: tort cu cremă de ciocolată și ceai matcha (ceai pudră japonez, preparat manual și de aceea mai scump decât majoritatea celorlalte ceaiuri verzi, extrem de bun pentru sănătate); mascote cu cremă de portocale și apă de flori de portocal; chec sărat cu brânză, miere, migdale și pere; chec dulce cu ceai matcha și ghimbir; chec vegan; prăjitură raw-vegană (din nuci, curmale, fructe de pădure, banane, cacao și miere).
Cea mai căutată dintre prăjituri este celebra Pavlova, din bezea, cremă de vanilie și fructe de pădure. Sortimentele vegane și-au făcut loc treptat în meniu, la fel deserturile speciale pentru copii sau cei care țin dietă (fără zahăr, cu sirop de agave). Silvia mai are în plan și seturi de prăjituri dedicate pentru fiecare fel de ceai (cele mai importante sorturi).
De Paști, Rendez-Vous vă așteaptă cu cozonaci calzi, de mai multe feluri, pe care îi puteți comanda telefonic și online; ca și oricare alte produse Coffet pentru acasă, la serviciu, invitați sau la evenimente speciale.
Despre istoria Ceainăriilor Rendez-Vous, cum au apărut și cine are grijă de ele, puteți citi într-un interviu cu Mădălina Rădulescu: Breakfast @Rendez-Vous
- Casa Dusita lansează Pelagos, noua senzație parfumată a verii - May 24, 2024
- Primark va deschide un magazin și la Cluj-Napoca - May 14, 2024
- Fără azil: capitolul neștiut din povestea Annei Frank - April 12, 2024
Comments