Cel mai bun vin alb din lume, acum și în România

Un prestigios magazin de vinuri din București a găzduit vineri, în avanpremieră mondială, o degustare ce a cuprins și vinul desemnat de către reputatul critic James Suckling „cel mai bun vin alb din lume”. Este vorba despre Kunstler Hochheimer Holle Riesling Grosses Gewachs, care a primit 99 de puncte și va face parte din oferta magazinului, începând cu luna septembrie.

cel mai bun vin alb din lume

În cadrul unei conferințe online susținută de proprietarul cramei germane Gunther Kunstler, au fost prezentate 12 vinuri, toate cotate între 95 și 100 de puncte de către James Suckling. Vedeta degustării, Kunstler Hochheimer Holle Riesling Grosses Gewachs, a fost cotat cu 99 de puncte și este considerat de către James Suckling și echipa sa (care au testat în cursul anului 2022 peste 32.000 de vinuri) „cel mai bun vin alb din lume”. Acesta ocupă cel de al doilea loc în top 100, la o mică diferență de un vin roșu american.

„Am introdus aceste vinuri în oferta magazinului pentru a oferi cunoscătorilor posibilitatea de a se familiariza cu aceste variante aproape perfecte de Riesling. Ele provin de pe diferite parcele ale cramei Kunstler, doar expunerea la soare și terroir-ul fac diferența, iar calitățile lor sunt apreciate la nivel global. Pentru iubitorii de vin și gastronomie este o bucurie să aibă acces la un vin de 99 de puncte la un preț relativ accesibil, de aproape 300 de lei”, a declarat Mihai Vasile, proprietarul Vin Magazin.

„În România vinurile din soiul Riesling sunt tot mai apreciate și există numeroase crame care reușesc să producă vinuri promițătoare” a punctat Mihai Vasile.

 

Piața magazinelor de vinuri și a wine-barurilor din România este în continuă expansiune. Clienții apreciază experiența personalului, selecția de vinuri și temperatura de păstrare, sesiunile de degustare, iar acestea fac diferența față de supermarketuri sau restaurantele „clasice”. Se confirmă astfel creșterea interesului și a gradului de educare al consumatorilor în ceea ce privește vinul, atât românesc, cât și din import.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.