Băile Hătuica, locul perfect pentru relaxare și tratament

Până cu puțină vreme în urmă nici n-auzisem de Hătuica. Acum mi-aș lua câteva prietene și aș merge cu ele acolo, pentru o cură de mofetă și băi medicinale. Aș face saună, fitness, masaj de relaxare și poate niște băi cu ape minerale, să simt cum urcă bulele de gaz pe piele.

Băile Hătuica funcționează într-o clădire mică dar cochetă, într-un sat din mijlocul naturii, în județul Covasna. E ușor de ajuns, pentru că drumurile sunt asfaltate și traficul aproape că nu există.

Centru bai Hătuica Covasna

Ca să ajungi la Hătuica venind dinspre Covasna, urmezi drumul județean 121, iar in Catalina faci la dreapta pe DJ 121F și mai mergi vreo 2-3 km. Dacă vii dinspre Târgu Secuiesc, faci dreapta la Catalina.

Ce găsim la Băile Hătuica?

Complexul de la Hătuica este construit desupra unei mofete naturale și are în dotare băi cu apă minerală caldă, cabinet cu proceduri de electroterapie, saună, precum și aparate cardio-fitness.

Există 6 camere de oaspeți – puteți vedea mai multe imagini sau vă puteți rezerva un sejur aici.

Am făcut și eu câteva poze, le vedeți mai jos.

Verificare nivel gaz mofetic cu baloane de săpun

Verificarea nivelului gazului din mofetă cu baloane de săpun

Hătuica Bai lista de preturi tratamente

Lista de prețuri de la centru Băi Hătuica (septembrie 2021)

Întrucât  multe dintre aceste tratamente se pot face numai în urma unui consult medical, oaspeții cazați aici beneficiază de un  examen medical de specialitate, efectuat de un medic primar cu specializarea în balneofizioterapie și recuperare medicală.

Ce mi-a plăcut

Acest complex de patru stele este situat într-un sat liniștit, cu multă verdeață, cu străduțe mici, departe de agitația și zgomotul orașului. Camerele de oaspeți sunt curate și primitoare. Bucătăria și locul de luat masa au un farmec aparte.

Hatuica centru bai - camera de oaspeti

Hatuica centru bai – camera de oaspeti

Hatuica centru bai - baie

Băile sunt zugrăvite în culori vesele

Hatuica locul de luat masa

Locul de luat masa din bucătăria comună a centrului Băi Hătuica

Curtea este îngrijită, iarba tunsă, pavajul curat. Locul de joacă pentru copii este și el foarte bine întreținut.

La Hătuica pot veni la tratament și persoanele cu handicap locomotor. Există lift, iar una dintre camere și una dintre căzile pentru băi medicinale sunt prevăzute cu dispozitive ajutătoare.

O zi perfectă la Hătuica

Aș merge la Hătuica și m-aș caza la centrul balnear, într-o cameră de la mansardă, cu ferestre înclinate, să stau dimineața în pat și să ascult ciripit de păsărele, după care să merg în bucătăria comună, să-mi fac omletă cu ciuperci și să pălăvrăgesc cu oaspeții veniți la tratament.

Dacă ar fi vreme bună, aș bea cafeaua de dimineață în pavilionul din curte.

Hatuica vedere din curte

Curtea complexului, bine îngrijită, curată, spațioasă

Apoi aș merge să-mi văd de tratamente, după care aș mânca de prânz la crâșma din sat (nu știu unde este, nici nu știu dacă satul Hătuica are crâșmă). În unele după-amiezi aș da o tură pe la Zăbala, să mă bucur de frumusețea domeniului Zabola Estate Transylvania (un loc minunat despre care am să vă povestesc curând).

Seara am juca pietre și cărți, am sta la taclale, după care aș lucra puțin și m-aș băga la somn, că și mâine e o zi, nu-i așa?

Violeta Matei
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.