Cristale și pietre (semi)prețioase în armonie cu grupa sangvină

Cristalele, pietrele prețioase şi semipreţioase au un mare impact asupra noastră, nu doar potrivit zodiei, ci şi în armonie cu grupa noastră de sânge. Se pare că fiecare grupă sanguină este reprezentată de pietre (semi)prețioase, geme și cristale de o anumită culoare.

Terapeuții și cei care studiază gemologia spun că pietrele naturale și metalele prețioase pot să ne influențeze energia vitală, starea de spirit, comportamentul în relațiile cu ceilalți. O bijuterie cu pietre sau un cristal natural ca piesă de decor alese în funcție de dorințele noastre, dar și pentru beneficiile lor, pot deveni protectorul și talismanul nostru, aducătorul de noroc, prosperitate, iubire și succes în afaceri.

Un sistem foarte interesant de selectare a pietrelor pe grupe sanguine a fost creat de naturistul James D’Adamo, al cărui fiu și-a dezvoltat ulterior ideile creative, artistice dar a creat și dezvoltat o dietă bine cunoscută bazată pe același principiu.

Grupa sanguină 0 – numita si VÂNĂTORUL

stanga sus: rodolit, cercei de aur roz cu granat, chihlimbar și citrin, centru stanga-granat roz, jos- citrin și turmalina roz-roșie (dreapta)

Persoanele care au grupa 0 sunt active, puternice, dar sunt prea sincere și se adaptează cu greu la schimbări. În ajutor le vor veni bijuteriile cu pietre în culori calde, de la galben-portocaliu la roșu și vișiniu. Acestea sunt carneol, citrin, chihlimbar, rodonit, rubinul, granatul, turmalina roz, coralul, perlele roz. Dacă persoana este prea nervoasă sau dură, atunci este bine ca rubinul să fie înlocuit de perle sau granat, iar in loc de aur, să poarte argint.

Grupa sanguină A – sau AGRICULTORUL

Sus: cercei cu topaz, safire, colier de apatit, cantru: colier de lapis lazuli, stanga jos: inel cu smarald, inel cu safir, brățară cu topaz mistic și brățară din jad

Este denumită așa pentru că „agricultorii” au un sistem nervos mai sensibil. Pentru a avea o stare mentală puternică, clară, este bine pentru ei să poarte pietre în tonuri de albastru și verde. De exemplu: smarald, safir, jad, topaz mistic, apatit, acvamarin, turcoaz, lapis lazuli, iar ca metale, benefic este aurul dar și cuprul.

Grupa sanguină B – NOMADUL, CĂLĂTORUL

 Persoanele care au grupa de sânge B, sunt creative, mereu dornice de călătorii, cu stari de dispoziție schimbătoare. Lor li se recomandă pietre și bijuterii cu pietre naturale, prețioase sau semiprețioase, roșii și portocalii pentru stimularea mentală și psihică. Astfel le sunt recomandate nestematele în culorile curcubeului, safire multicolore, ochi de tigru, carneol, piatra soarelui, citrin, rubin, granat și coral.

Pentru echilibrarea și calmarea sistemului nervos, benefice sunt cele din spectrul cromatic albastru și verde: safirul, jadul, aventurinul, nefritul, smaraldul, sodalitul, kyanit, lapis lazuli, acvamarin, topaz, turcoaz, etc.

Gemele violete, indigo, sunt recomandate pentru îmbunătățirea stării afective, ameliorarea memoriei și relaxarea în meditație. Cristale de acest fel pot fi ametistul, ametrin, super seven, charoitul morganit, moscovit și jadul mov.

Grupa sanguină AB – SECRETOSUL, MISTERIOSUL

 Ținând cont de faptul că această grupă, o au persoanele cu o imunitate slabă, veșnic bolnăvicioase și devitalizate, se recomandă bijuteriile cu pietre multicolore, vesele, optimiste care dau chef de viață, bucurie.

Tonurile de verde și albastru sunt utile și benefice pentru aceștia. De exemplu, crysocolla, crisopraz, safir, smarald, jad, aventurin, turmalina și malachit. Pietrele mov, violete, de exemplu: ametist, ametrin, charoit, îi vor ajuta să găsească pace și armonie, echilibrul interior și mental.

Cristalele naturale sunt adevărați doctori ai sufletului, terapeuți înțelepți care au ca scop armonizarea sufletului, minții și trupului, cu ajutorul vibrației, energiei, luminii vindecătoare, oferite de pietrele magice. Cu siguranță și cromoterapia are un rol extraordinar de important pentru sănătatea noastră, dar influențează și starea mentală, sufletească, pentru fiecare grupă sanguină.

Articol realizat de Dana Luțu, creatoare de bijuterii holistice. Pe Dana o găsiți aici și pe fb
Citiți și: Cristalele naturale şi puterile lor miraculoase

 

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.