Cum scapi de celulită

Poți încerca variate metode, de la diete stricte și sport, până la masaje, lipoaspirație, ultrasunete sau laser. Specialiștii îți spun cum scapi de celulită.

CelluSmoothVine vara, anotimpul când ne expunem pielea la soare și celulita la vedere. Specialiștii spun că nu există femeie care să nu aibă celulită, într-un grad mai mare sau mai mic, condiționat direct de norocul genetic și de stilul de viață.

Tratamente diverse împotriva celulitei

Împotriva celulitei s-au folosit de-a lungul timpului și se folosesc diverse modalități de tratament, mai mult sau mai puțin invazive, cu efecte mai puternice sau mai slabe, dar niciunul nu are rezultate complete și definitive. Dr Dana Miricioiu (Class MediSpa) ne spune care sunt armele folosite în lupta cu celulita, fiecare cu plusuri și minusuri:

  • Scăderea în greutate, prin dietă și exerciții fizice, este extrem de importantă, dar nu are efect curativ împotriva celulitei. Rolul ei este modificarea volumului adipos, dar fără modificarea reliefului și fermității pielii.
  • Masajul anticelulitic intensifică circulația sângelui și face drenajul limfatic, dar are rezultate slabe și de scurtă durată, fără modificare de relief și de fermitate a pielii.
  • Lipoaspirația. E o procedură invazivă, modifică masa grasă, nu și deformările pielii, întrucât nu poate distruge benzile fibroase, cele care determină aspectul inestetic de coajă de portocală, tipic celulitei.
  • Tratamentele topice folosesc cremele anticelulitice și mezoterapia, cu efecte slabe sau nule
  • Ultrasunetele/radiofrecvența nu pot elibera energia necesară distrugerii celulelor adipoase, a benzilor fibroase și îmbunătățirea fermității pielii. Au rol doar de mobilizare a acizilor grași din celula adipoasă, pe care nu o elimină, așadar aceasta se va reface rapid.

Bodysculpt, un tratament nou împotriva celulitei

Un tratament nou lansat în Europa se numește Bodysculpt și este o procedură inovatoare, care folosește un laser combinat pentru a îndepărta simultan celulita și grăsimea localizată. Tehnica face furori și în SUA și acum se găsește la noi în premieră la Class MediSpa.

Noua metodă pare să aibă rezultate și împotriva celulitei rezistente la diete și sport.

Dana MiricioiuProcedura e complet diferită de celelalte tratamente și intervenții care țintesc doar scăderea masei de grăsime și care nu au rezultate definitive. Bodysculpt folosește undele laser pentru a tăia benzile fibroase care unesc țesuturile adipoase în rețeaua atât de cunoscută sub aspectul inestetic de salteluță. Undele eliberează tensiunea și distrug aglomerările de celule adipoase, care apoi se elimină și, în schimb, stimulează formarea de colagen nou.

Rezultatul? Un contur nou, o piele mai fermă.

Procedura e minim invazivă, nu necesită spitalizare sau anestezie generală, rezultatele sunt vizibile imediat și se îmbunătățesc pe parcursul a 4-8 săptămâni.

Dr Dana Miricioiu, specialist Class MediSpa, crede că „Bodysculpt este o procedură inovatoare, fără precedent în România. Vorbim de o tehnică nouă de tratare a celulitei și a depozitelor adipoase rezistente la dieta și la sport.”

Mai multe despre procedură găsiți pe www.classmedispa.ro

Foto: Image courtesy of gubgib at FreeDigitalPhotos.net și Class MediSpa

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.