Designerii români au un spațiu gratuit la București Mall

București Mall-Vitan în parteneriat cu Elle Decoration pune la dispoziția designerilor de interior români un spațiu gratuit, unde își vor putea face cunoscute creațiile. Vizitatorii vor putea descoperi și achiziționa tot ce este mai bun în materie de design de produs autohton. Pop-up store-ul se află în zona Lounge, la parter.

În perioada 2 – 22 octombrie 2018, Elle Decoration Designers Boutique va găzdui colecția designerului Mihnea Vlad Gheorghiu, artistul a cărui viziune ridică prelucrarea lemnului la rang de artă.

Mihnea Gheorghiu este fondator al atelierului „Woodyo – Creative Wood Engineering” și totodată partener al companiei Bucin Mob – producător de produse din lemn, prezent pe piață din 1993. Creația lor, o colecție de 28 de piese de mobilier de design Bucin Mob Design Collection – Solid Wood Furniture, a fost prezentă la cele mai importante târguri internaționale: IMM Cologne, iSalone Milano, Maison et Objets Paris și ICFF New York.

Printre produsele de mobilă care vor fi disponibile în cadrul Elle Decoration Designers Boutique se numără Masa extensibilă Vibra și Masa de cafea Stub Coffe Tablem.

Alți designeri români care au fost găzduiți până în prezent de București Mall

București Mall-Vitan susține în mod constant inițiativele creatorilor români. Timp de șapte luni, în perioada martie – septembrie 2018, centrul comercial a găzduit gratuit colecțiile designerilor români de fashion. Kinga Varga, Venera Arapu, Framboise, Pineberry, sunt doar câțiva din designerii captivanți pe care centrul comercial i-a găzduit.

Mai multe informații puteți găsi pe site sau pe pagina de Facebook

București Mall a sponsorizat participarea a două galerii românești la Târgul Contemporan de Artă din Istanbul

București Mall a susținut două prestigioase galerii românești ca participante la Târgul Contemporan de Artă de la Istanbul – Plan B și Galeria Zorzini F – ca parte a Gallery Support Program. Lansată în 2017, inițiativa s-a dezvoltat pentru a sprijini galeriile din țări precum Olanda, Franța, Portugalia, România și SUA. Pentru contribuția sa, București Mall a primit în acest an distincția Gallery Support Award.

Contemporary Istanbul (CI) este cel mai important târg de artă anual din regiune și a avut loc în perioada 20 -23 septembrie 2018, în incinta Centrului de Congrese din Istanbul și a Centrului de Expoziții. Târgul reunește galerii de artă contemporană internaționale și turcești de top, oferind o platformă pentru scena artistică a orașului și o piață a artei în dezvoltare. A treisprezecea ediție a târgului a inclus 83 de galerii din 22 de țări.

“Suntem onorați să primim acest premiu prestigios la cea de-a treisprezecea ediție a Contemporary Istanbul, cu atât mai mult cu cât, anul acesta, evenimentul a inclus peste 30 de noi galerii și peste 50 de expozanți care au participat și la ediții anterioare. Sunt mândru că București Mall are capacitatea de a susține participarea unor galerii românești extraordinare la Contemporary Istanbul. Acest demers face parte din inițiativa noastră de a crește vizibilitatea artiștilor și galeriilor românești la nivel internațional”, a declarat Affan Yildirim, director general al Anchor Grup.

„Galeria Zorzini F este onorată să reprezinte constant Europa de Est pe piața artei din Orientul Mijlociu, prin participarea la evenimente precum Contemporary Istanbul. Galeria noastră se mândrește, de asemenea, cu faptul că poate prezenta pe piața artei turcești și contextului cultural conex artiști puternici – emergenți sau consacrați. Echipa Galeria Zorzini F dorește să mulțumească București Mall pentru sprijinul oferit anul acesta, care a creat oportunitatea unui dialog între scena artei culturale turcești și cei 10 artiști expuși: Dan Maciuca, Ioan Mureșan, Vlad Olariu, Ioan Popdan, Szabolcs Belenyi, Vlad Berte, Michele Bressan, Alain Feliu, Laszlo Forray și Szilard Gaspar”, a subliniat Adina Zorzini, directorul Galeriei Zorzini F.

„Contemporary Istanbul este, în același timp, un eveniment regional, un context și o piață în plină dezvoltare. De aceea am adus lucrări ale artistului român Gheorghe Ilea și ale olandezului de origine iraniană Navid Nuur – care creează un dialog cultural. Publicul a fost foarte curios și receptiv. Experiențele pe care le-am avut aici au fost foarte dinamice și neașteptate”, a spus Mihaela Lutea, directorul Galeriei Plan B.

Gheorghe Ilea, Red Pillow Cover, 2017, Oil on canvas, 46×43 cm

Vlad Berte, Black Diamond, 2015, Sculpture in Marble, 30x20x15cm

Plan B, care revine anul acesta la CI, s-a deschis în 2005 la Cluj. A fost fondată de Mihai Pop și Adrian Ghenie, cel mai cunoscut pictor român contemporan, și funcționează ca un spațiu de producție și expoziție pentru arta contemporană. În același timp, este un centru de cercetare care se concentrează asupra artei românești din ultimii 50 de ani, dezvăluind lucrări semnate de artiști remarcabili, care nu au mai expus internațional. De asemenea, Mihai Pop a fost curatorul Pavilionului României la cea de-a cincizeci-și-șasea ediție a Bienalei de la Veneția, în 2015, pentru artistul Adrian Ghenie.

Mai „tânăra” galerie Zorzini, care a participat anul acesta pentru prima dată la Contemporary Istanbul, a fost inaugurată în 2012, în București. Se axează pe arta contemporană și expune în mod regulat inițiative românești sau internaționale, lucrând atât cu artiști consacrați, cât și cu autori emergenți, care corespund agendei estetice a galeriei. Cu un profund simț al expertizei și profesionalism, menținând în același timp și o abordare experimentală, Galeria Zorzini F promovează o mai mare acceptare a proiectelor care au un cuvânt de spus în contextul artistic de astăzi.

Despre București Mall-Vitan

București Mall-Vitan este primul centru comercial modern din România, deschis în septembrie 1999. Încă de la lansare, el a redefinit experiențele urbane ale publicului și a deschis noi drumuri în materie de modă și entertainment.

Centrul comercial a trecut printr-un amplu proces de renovare și modernizare, prin care și-a reconfigurat spațiile și a implementat un design atractiv și modern, pentru a rămâne una dintre destinațiile de shopping preferate ale bucureștenilor. București Mall – Vitan își surprinde în continuare clientele fashioniste printr-un mix de branduri: unele consacrate, altele, în ton cu ultimele tendințe, la care se adaugă cele care pot fi găsite în mod exclusiv în acest centru comercial.

În ceea ce privește noile branduri din București Mall-Vitan, printre acestea se numără cel mai mare MANGO din Europa de Est, un flagship Douglas, al doilea de acest gen și cel mai mare magazin al rețelei din țară, primul magazin de tipul department store din lanțul Meli Melo și Aperto, un restaurant italian unic în România, dotat cu cinci bucătării, fiecare cu specificul ei (pizza, grill, pasta, pasta fresca și gelato).  În centrul comercial poate fi frecventat un club World Class România, care pune la dispoziție  35 de clase de grup fitness pe săptămână și programe personalizate cu aproximativ 20 de antrenori personali. Totodată, mall-ul găzduiește cafenele moderne, magazine elegante, o zonă de food court pentru toate gusturile și un cinematograf. Hollywood Multiplex continuă să ofere clienților experiențe în premieră, așa cum a făcut-o de la înființarea sa, în 2000, în 10 săli moderne și echipate cu cea mai nouă tehnologie.

De asemenea, evenimentele organizate periodic în mall atrag de la fashioniste până la cinefili și familii cu copii, cu promisiunea că toți vor trăi experiența completă de shopping, distracție și socializare.

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.