Extractul super concentrat de Aphloia, elixirul tinereții tenului

Yves Rocher a descoperit elixirul tinereții tenului în extractul super concentrat de Aphloia, un arbore din Madagascar. Serul se numește – cum altfel? –  Elixir Jeunesse Ser și încununează rezultatele multor ani de cercetare și performanță în cosmetica vegetală marca Yves Rocher.

ELIXIR JEUNESSE Essence Double Action Reparation + Anti-pollution

ELIXIR JEUNESSE Essence Double Action Reparation + Anti-pollution

Experţii botaniști Cosmétique Végétale® au ales Aphloia (Aphloia theiformis), un arbore originar din Madagascar, pentru Geniul său de Viaţă și excelentele sale capacităţi de reparare și de protecţie. Aceștia au observat o capacitate remarcabilă de reparare și de regenerare a scoarţei la cei mai bătr âni arbori Aphloia. Trunchiul este regenerat prin desprinderea de vechea sa scoarţă în fâșii impresionante. De aceea, pe Insula Reunion, specia este denumită «Arborele care își schimbă scoarţa». Fito-analiștii noștri au descoperit faptul că Aphloia are capacitatea de a sintetiza în celulele frunzelor sale molecula Aphloiol din familia polifenolilor, ca răspuns la stresul din mediul înconjurător (climă,, raze UV, incendii). Această moleculă naturală, în concentraţie deosebit de mare, va proteja planta împotriva efectelor nocive oxidative și îi va conferi o rezistenţă mai mare împotriva

Conceptul Cosmétique Végétale® este eficient pentru că a înţeles această provocare și acţionează pentru a optimiza asimilarea în piele a activilor vegetali. Experţii Cercetării Cosmétique Végétale® au colaborat și lucrat îndeaproape: biologia cutanată s-a aliat cu știinţele analitice pentru a demonstra faptul că Extractul Super Concentrat de Aphloia este asimilabil de către piele.

Cum s-a procedat: țesuturi de piele, ţinute în viaţă în Laboratoarele noastre, au fost tratate timp de trei zile cu o formulă placebo (fără substanță activă) sau cu aceeași formulă îmbogăţită cu Extractul Super Concentrat de Aphloia. Observarea prin microscopie epifluorescentă a permis localizarea Extractului Super Concentrat de Aphloia datorită fluorescenţei sale naturale în întreaga epidermă (de la stratul cornos la stratul bazal).

Aceste două metode ne permit să confirmăm pătrunderea și difuzia extractului de Aphloia în interiorul pielii. Metabolizarea lui a fost demonstrată printr-o stimulare a activităţii mitocondriale a celulelor epidermice și dermice.

În laborator, în cadrul Departamentului Yves Rocher de Cercetare a Pielii, testele au demonstrat faptul că Extractul Super Concentrat de Aphloia induce o creștere minimă semnificativă de 20% a proteinelor de adeziune (desmocolină, E-caderină, desmogleină) și de 41% a proteinelor de diferenţiere (involucrin).

Extractul Super Concentrat de Aphloia permite astfel o mai bună coeziune a keratinocitelor diferenţiate și o ameliorare a organizării celulare la nivelul pielii. Prin urmare, bariera epidermică va fi fortificată.

Refacerea structurii de colagen din piele

Microscopia confocală permite vizualizarea și cuantificarea stării diferitelor straturi ale pielii, într-o manieră neinvazivă. Această tehnică efectuată cu un instrument de măsurare de înaltă precizie VivaScope 3000, este o tehnică analitică din ce în ce mai utilizată în mediul medical și recunoscută de către FDA pentru efectuarea diagnosticelor de sănătate a pielii. (FDA: Food and Drug Administration, autoritate din domeniul sănătăţii din Statele Unite). Această metodă precisă permite achiziţia avansată a imaginilor la fiecare 2,6 microni la o adâncime de aproximativ 200 de microni.

Astfel, pentru prima dată la Yves Rocher, am reușit să demonstrăm datorită acestei tehnici, eficacitatea excepţională asupra fragmentării colagenului a Extractului Super Concentrat de Aphloia din formula Serului elixir cu dublă acţiune pentru tinereţea tenului.

Protocol de testare: două grupuri de femei au aplicat pe ten de două ori pe zi, timp de două luni, pe de-o parte Serul elixir cu dublă acţiune pentru tinereţea tenului îmbogăţit cu Extractul Super Concentrat de Aphloia, pe de altă parte o formulă placebo (același ser exceptând activul vegetal). S-a demonstrat, astfel, o diminuare semnificativă a fragmentării colagenului după o lună (-13%) și după două luni (-25%) de utilizare a Serului elixir cu dublă acţiune pentru tinereţea tenului, comparativ cu utilizarea formulei placebo.

Protecție împotriva poluării și stresului oxidativ

Testele in vitro au fost efectuate pe celulele dermice și epidermice protejate de Extractul Super Concentrat de Aphloia și neprotejate. Aceste teste au demonstrat eficacitatea în protecţie a acestui extract faţă de diferitele agresiuni, inclusiv a celor cauzate de poluare. Prin urmare, extractul oferă o mai bună protecţie a celulelor în condiţii de stres și mai ales, o mai bună reactivitate celulară faţă de aceste condiţii de stres în prezenţa Extractului Super Concentrat de Aphloia și o protecţie sporită împotriva degradării matricei dermice (colagen și elastină).

S-a demonstrat in vivo, pe un eșantion de persoane voluntare:

  • Un efect al serului asupra oxigenării celulare cu o îmbunătăţire semnificativă a respiraţiei cutanate după o lună și două luni de utilizare de două ori pe zi, respectiv de 8% și de 11%.
  • Un efect asupra luminozităţii tenului, măsurat prin autoevaluare, îmbunătăţită în mod semnificativ cu 35% după o lună și cu 66% după două luni. 82% din femei își apreciază tenul ca fiind mai luminos după două luni.

Extractul Super Concentrat de Aphloia, asimilabil în mod natural de către piele, luptă contra acceleratorilor îmbătrânirii (poluare, raze UV, stres, oboseală…) datorită unei duble acţiuni. Acesta stimulează sistemele de reparare și protecţie antipoluare ale pielii. Serul elixir cu dublă acţiune pentru tinereţea tenului reprezintă fuziunea perfectă dintre eficacitate și senzorialitate: un ser cu o textură de nouă generaţie, extrem de concentrată pentru pătrundere și o eficacitate optimă. Tenul respiră și își recapătă luminozitatea.

De ce să-l folosești

  • Serul are o textură de nouă generaţie, extrem de concentrată pentru pătrundere și cu eficacitate optimă. Fără uleiuri minerale, fără silicon, coloranţi sau parabeni.
  • Rezultate imediate: pielea respiră, are un aspect odihnit, luminozitatea tenului este relansată.
  • După o lună: ridurile sunt reduse. Detoxifiată, pielea este reparată pentru 73% din femei*.

*Test de satisfacţie realizat asupra a 101 femei timp de 4 săptămâni cu utilizare de 2 ori pe zi.

Mod de utilizare

Prelevaţi câteva picături din Serul elixir cu dublă acţiune pentru tinereţea tenului, cu ajutorul pipetei concepute pentru a doza cantitatea potrivită de produs pentru o utilizare optimă. Aplicaţi pe ten și masaţi ușor dinspre nas spre pomeți și conturul feței. Aplicaţi dimineaţa și seara pe tenul perfect demachiat, înaintea cremei obișnuite de îngrijire.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou