Mereu tineri și frumoși, cu Face Yoga

Ana-Maria Cimpoescu este o femeie frumoasă, în vârstă de 45 de ani, care a lucrat de când se știe în zona financiar-contabilă, dar a fost preocupată și de modalitățile de a ne menține sănătatea și frumusețea. Și cum cine caută găsește, Ana-Maria a descoperit acum ceva vreme o tehnică simplă și eficientă de a-și menține tinerețea trăsăturilor – metodă pe care am rugat-o să ne-o dezvăluie și nouă…

Ana-Maria Cimpoescu profesor de Face Yoga

Ana-Maria Cimpoescu, instructoare de Face Yoga, acreditată chiar de inventatoarea metodei, japoneza Fumiko Takatsu; Foto: Alina Miron

„Am descoperit Face Yoga întâmplător, pe Facebook. Mi s-a părut o idee minunată: să lucrezi mușchii feței exact cum îi lucrezi pe cei ai corpului. Inițial am plătit o taxă de membru și am început să fac exerciții pentru întreaga față. Apoi am primit un e-mail în care Fumiko Takatsu, însăși inventatoarea metodei, îmi spunea că va începe un curs de acreditare pentru profesori de Face Yoga. Ca să înțelegeți de ce m-am entuziasmat așa tare, trebuie să știți că de multă vreme eram în căutarea unei noi direcții profesionale, care să mă împlinească și să-mi permită să fac ce îmi place. Iar Face Yoga îmi plăcea, cu adevărat. Ca urmare, m-am înscris și am început cursurile, pe 1 Septembrie 2018.

Fumiko a scăpat de asimetrie, și-a șters ani de pe față, iar metoda ei este astăzi cunoscută și apreciată în întreaga lume. Fumiko însăși pregătește și acreditează profesori în Face Yoga Method, care, la rândul lor împărtășesc beneficiile acestei tehnici către mii de femei.

Între timp am aflat mai multe despre această tehnică și inventatoarea ei, care m-au convins și mai mult că am luat o decizie bună. Poate cea mai convingătoare este chiar povestea fondatoarei metodei, Fumiko Takatsu. Fostă profesoară japoneză, acum în vârstă de 50 de ani, la 35 de ani a fost implicată într-un grav accident de circulație. În urma acestuia, a rămas cu probleme la șoldul drept și o asimetrie vizibilă pe partea dreaptă a feței. Consecventă practicantă de yoga, într-o zi, în timp ce se ducea la antrenament, Fumiko a avut această idee grozavă: de ce nu ar lucra mușchii feței exact cum îi lucrează pe cei ai corpului? S-a apucat de treabă, a gândit exerciții, le-a rafinat, iar când a fost convinsă de rezultate – vizibile pe propria față – a prezentat metoda sa lumii.

Dincolo de povestea lui Fumiko, am văzut zeci (dacă nu sute) de poze „înainte și după”, ale persoanelor care practică Face Yoga. Rezultatele sunt absolut senzaționale, în care efectiv parcă nu e fotografiată aceeași persoană.

Cum a fost la curs? Cât a durat, cât a costat? Care a fost lucrul cel mai dificil de „prins” din lecțiile de Yoga Face?

Cursul de acreditare a durat 4 luni și a costat câteva mii de euro. Un preț care nu mi s-a părut mic deloc, dar am considerat că este o investiție pe care merită să o fac pentru mine și toate persoanele care vor să fie frumoase și tinere, până la vârste înaintate. Trebuia să aflu cum. Spun „persoane”, deoarece Face Yoga poate fi practicată în egală măsură de către femei și bărbați, indiferent de vârstă. Acestea au fost și motivațiile principale pentru care m-am înscris la curs. Recunosc că perspectiva întineririi propriei mele fețe a avut un rol important în luarea deciziei.

Dar cursul nu a fost foarte ușor. A cuprins o mulțime de seminarii live, mult material didactic, multe Facebook live, multe teme (da, teme, ca la școală!). Dar nu a existat un termen limită pentru ele. Le trimiteai atunci când erau gata. Singura condiție a fost ca toate să fie predate până la finalizarea cursului. Mie, însă, mi s-a părut că trimiterea temelor la timp mă ajută și nu am avut niciodată sentimentul că sunt pe ultima sută de metri…

Lucrul care mi-a intrat cel mai greu în cap a fost acela că timpul pe care îl petreci având grijă de tine nu este o dovadă de egoism, ci din contră. Atunci când ești fericit în propria piele, ești un partener mai bun, un părinte mai bun, un prieten mai bun și un om alături de care se pot bucura și ceilalți.

foto: Alina Miron

Practici zilnic ce ai învățat? E greu să faci asta zilnic? Ai observat vreun rezultat în timpul ăsta?

Am susținut examenul de acreditare ca profesor de Face Yoga cu Fumiko Takatsu, în ianuarie 2019. Am avut emoții, dar m-au susținut moral familia și prietenii. Una dintre prietene, Amelia, chiar a fost de acord să fie eleva mea la examenul de acreditare. Căci acesta a constat într-o lecție de Face Yoga. Puteam să îmi imaginez că vorbesc cu cineva, puteam să vorbesc cu ursuleți de pluș sau cu păpuși… eu am vrut sa fie o lecție adevărată. Nu am regizat nimic cu Amelia, căci mi-am dorit să am puțin din sentimentul pe care l-aș fi avut la o ședință reală.

Sunt zile în care nu fac mare lucru în materie de exerciții de Face Yoga. Poate un Marele O sau Bondarul. Acestea sunt două dintre exercițiile mele favorite, pe care le poți face oricând și oriunde. Marele O netezește ridurile nazolabiale și stimulează circulația întregii fețe, în timp ce Bondarul dă volum și culoare buzelor. Oricum, fiecare dimineață începe cu 100 de Splash-uri pe față, cu apă rece, ceea ce te ajută să te trezești, stimulează circulația sangvină și revigorează fața. Am început apoi să fac exerciții în mașină. Numai beneficii, atât pentru fața mea, cât și pentru sistemul meu nervos (căci, în loc să mă irit de ceea ce se întâmplă în trafic, mă concentrez pe exerciții și drumul pare mai scurt și mai liber). În prezent mă concentrez pe zona gâtului și pe linia feței, deci fac exerciții în acest scop. Și zilnic fac Bondarul. Nu că aș avea nevoie de buze mai pline, dar mă amuză și elimină stresul… Până acum, mă pot mândri cu o piele mai luminoasă și se văd rezultate și la linia feței.

Pe lângă Face Yoga, ce ai mai învățat de la Fumiko? Ce vrei să transmiți mai departe propriilor eleve?

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat este cât contează atitudinea noastră și cât de profundă este conexiunea dintre față, corp și minte. (Sunt o persoana optimistă prin alegere, tocmai pentru că m-am convins în repetate rânduri că gândurile pozitive atrag lucruri pozitive în viața mea). Deci aș fi foarte fericită dacă, pe lângă exercițiile de Face Yoga, aș reuși să le transmit „studenților” și aceste 2 lucruri.

Cat durează o ședință, cate etape, care e cel mai mare avantaj al practicării Face Yoga? Unde te găsește lumea?

O ședință durează aproximativ o oră, în care vom face încălzirea, exercițiile specifice și apoi relaxarea. Cred că merită menționat aici că Face Yoga nu este pentru cei care așteaptă rezultate peste noapte. Rezultatele depind direct proporțional de frecvența și corectitudinea executării exercițiilor. Evident că primul avantaj este faptul că „dăm timpul înapoi” și vom avea tenul mai neted, mai ferm, mai luminos, linia feței mai bine definită, asimetriile de la nivelul feței atenuate sau eliminate, la fel și ridurile. Alt avantaj este că tehnica poate fi practicată de oricine, bărbat sau femeie, indiferent de vârstă (cea mai bătrână practicantă de Face Yoga are 93 de ani, cea mai în vârstă instructoare are peste 70 de ani și, surpriză! – în Londra există un domn care este instructor acreditat). Dar cred că cel mai important beneficiu este cel mental. Când vezi schimbările dorite la propria față și când realizezi că acestea se datorează consecvenței și perseverenței tale, îți crește stima de sine, îți găsești echilibrul și, pur și simplu, ești o persoană mai fericită.

Pe Ana-Maria Cimpoescu o găsiți pe Face Yoga România sau pe pagina de Facebook: Face Yoga România.

 

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.