12,935

Homeopatie pentru alergii solare (remedii și sfaturi)

Și ție îți apar erupții pe piele când stai la soare? Sau copilul tău are pielea sensibilă și reactivă după câteva minute de plajă? 1 din 5 europeni suferă de alergii solare. Împotriva alergiei solare poți folosi remediile homeopate, fără efecte secundare.

foto: pexels

Alergia solară apare indiferent de vârstă, dar cei mai afectați sunt copiii și adolescenții. Din fericire, pentru alergia solară există și remedii homeopate. Acestea au avantajul că ne desensibilizează pielea, fără efecte secundare.

Ce spune medicul homeopat

Dragoș Peteu, medic homeopat, membru al Societății Române de Homeopatie: „Alergiile solare sunt din ce în ce mai des întâlnite. Și de cele mai multe ori sunt confundate cu arsurile solare. Sub formă de erupții polimorfe pruriginoase, aceste alergii sunt consecința unor reacții de sensibilizare locală. Ca urmare a expunerii la UV, la nivelul pielii apar compuși chimici denaturați, care declanșează reacții de tip alergic.”

Semne și simptome

Adeseori întâlnim o erupție însoțită de roșeață și prurit, care se manifestă de obicei pe zonele descoperite, după expunerea la soare. Aspectul acesteia poate varia de la papule și plăci, la papulo-vezicule sau vezicule care se pot dezvolta chiar și în câteva minute de la expunerea solară. Aceste manifestari cutanate pot afecta starea generală, fiind însoțite de senzație generală de disconfort sau chiar de  frisoane, cefalee și greață.

Factori de risc

  • rasa (cei mai afectați sunt cazucazienii)
  • folosirea anumitor substanțe și apoi expunerea la soare (parfumuri, dezinfectanți, loțiuni)
  • consumul anumitor medicamente
  • alte afecțiuni dermatologice.

Prevenție

Cele mai eficiente măsuri preventive sunt evitarea expunerii la razele solare și îmbrăcămintea care să acopere cât mai mult din părțile corpului.

Homeopatie pentru alergii solare: cum o folosim cu maximum de eficiență?

Etiologia (cauza) alergiei solare nu este cunoscută întotdeauna și, de aceea, consultul medical și anamneza sunt importante pentru a stabili tratamentul optim.

remedii homeopate

Abordarea homeopată caută să integreze atât cauzele și predispozițiile, cât și manifestarile clinice pentru a stabili cea mai buna conduită terapeutică. Homeopatul are în vedere, dacă e cazul, și celelalte coordonate ale vieții pacientului. Îi recomandă un regim alimentar ușor, hidratare corespunzătoare și tratament pe măsură. Iata câteva exemple de tratament, însă e important de luat în calcul că fiecare pacient primește recomandări personalizate.

Remedii

  • Aconitum – indicat în situațiile în care debutul este brusc, cu eventuale agravări nocturne;
  • Belladonna – unde predomină roșeața
  • Antimonium-crudum – pentru piele uscată și aspră, la persoanele sensibile, care evită contactul fizic direct și nu doresc să fie filmate/pozate.
  • Natrium-carbonicum – util în situațiile în care există și o intoleranță digestivă (lapte)

De ce homeopatie pentru răul de mișcare? Avantajele tratamentului homeopat

Tratamentul homeopat corect ales și administrat este unul blând, fără reacții adverse și care, în cele mai multe situații, permite vindecarea.

Evitați automedicația. Tratamentul homeopat trebuie să se desfașoare sub îndrumarea li supravegherea unui medic competent.

Dr. Dragoș Peteu – Dr Medicină Generală și Homeopatie

Citește și: Remedii homeopate împotriva răului de mișcare

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.